10 best ruikende bloemenparfums voor vrouwen

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Bloemen zijn een hoofdbestanddeel van de meeste vrouwengeuren, waarbij roos, jasmijn, pioenroos en tuberoos bijzonder populaire ingrediënten zijn.  Andere bloemen die minder worden gebruikt, maar zorgen voor prachtige bloemige geuren zijn iris, oranjebloesem, narcis en magnolia.

Er is een enorme en vaak intimiderende verscheidenheid aan bloemige geuren op de markt. Dus om uw winkelen een beetje gemakkelijker te maken, hebben we een gevarieerde selectie vandesignerand niche-opties voor u verzameld om te overwegen.

Waar bekend staat de naam van de parfumeur tussen haakjes achter de naam van de geur.


Acqua Di Parma Rosa Nobile EDP

Hoewel het Italiaanse nichegeurmerk Acqua di Parma beter bekend staat om zijn met citrus doordrenkte geuren, wordt de vrouwelijke bloemenfocus van hun Le Nobili-collectie (inclusief pioenroos, magnolia, iris en jasmijn) ook sterk aanbevolen.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Voor liefhebbers van rozengeuren is Acqua di Parma Rosa Nobile een no-brainer. Deze EDP richt zich op centifolia rozenknoppen die volgens het bedrijf afkomstig zijn van een biologische plantage in Piemonte, Italië.

Ze geven de geur een frisse en groene kwaliteit die perfect wordt aangevuld met tonen van Siciliaanse mandarijn, peper, pioenroos, cedarwod en muskus.

Er is ook een vleugje ambergris in de basis, wat zou kunnen verklaren waarom deze schoonheid aan de prijzige kant is.

Prijs: $ 68 $ 200.


Gucci Bloom EDP

Oef! Laat staan dat dit een superintensieve witte bloemengeur is. Een samenwerking tussen meesterparfumeur Alberto Morillas en Gucci creative director Alessandro Michele, het bevat natuurlijke tuberoosknop uit India, natuurlijk jasmijnknopextract en Rangoon-klimplant (blijkbaar de eerste keer dat het in een geur werd gebruikt).

Gucci Bloom EDP is alsof je in een broeikas heerlijk bedwelmend bent of me hier verstikkend uithaalt, afhankelijk van je humeur.

Lees ook:   Olaplex Salon Intro Kit

Het is ongetwijfeld een enorm succes geweest, want er zijn nu drie flankers, waarvan de meest recente de lichtere Gucci Bloom Gocce di Fiori EDT is.

Prijs: $ 97 $ 165


Elizabeth Arden Zonnebloemen ZomerLucht EDT

Elizabeth Arden Sunflowers EDT werd oorspronkelijk gelanceerd in 1993 en is een populair assortiment gebleken voor het Amerikaanse merk.

De officiële inspiratie voor een geur kan vaak zorgen voor hilarische en misleidende lectuur. Maar in het geval van Elizabeth Arden Sunflowers Summer Air EDT weerspiegelt de realiteit perfect de inspiratie van een zomerbries met wapperende tonen van citroen, appel, vert de mandarijn, roos, osmanthus, jasmijn, cederhout, muskus en amber.

Dit is fris, groen, opbeurend spul dat, net als zijn naamgenoot, komt en gaat, en daarom regelmatig opnieuw moet worden aangebracht. Met zijn spotprijs is er geen reden om te klagen.

Prijs:$39.50


Mugler Alien Eau Sublieme EDT

Wie zegt dat een constante stroom flankers automatisch resulteert in afnemende rendementen? Mugler blijkt de uitzondering met nieuwe en verrassende versies van zijn baanbrekende klassieker die oorspronkelijk in 2005 werd gelanceerd.

De oorspronkelijke bedenker van Mugler, Dominique Ropion, geeft een zonnigere dimensie aan deze flankspeler uit 2017. Jasmijn, Tiarebloem, citroen, oranjebloesem en kasjmier staan op de voorgrond. Typisch Mugler, het is gedurfd en ongenaakbaar maximalistisch. Vertaling: Je zult er van houden of het haten.

Fernweh Editions Kaarsen

Terwijl je in de wereld van Mugler bent, moet je zeker de onlangs gelanceerde Alien Fusion EDP opsnuiven, een pittigere weergave van het thema.

Prijs:$82.


Issey Miyake L’Eau D’Issey Pure Nectar De Parum EDP

Issey Miyake weet zeker hoe ze die flankers moet bewerken, meestal met een draai aan het aquatische thema.

Geuren in het L’Eau d’Issey Pure-assortiment hebben zich gericht op een druppel dauw (L’Eau d’Issey Pure EDP); delicate bloemblaadjes (L’Eau d’Issey Pure EDT); en een druppel dauw en nectar die zich ontwikkelt tot een bloeiende tuin (de onlangs gelanceerde L’Eau d’Issey Pure Petale de Nectar EDT).

Lees ook:   Mexx City Breeze for Him Eau de Toilette

De flanker van 2018, Pure Nectare de Parfum EDP, heeft een bloemiger karakter. Het waagt zich op zoet terrein, met initiële opvallende tonen van peer, honing en roos. Halleluja, het is niet de cloying variëteit en het aquatische element zal zeer bekend zijn bij Issey Miyake geurfans.

Prijs: $ 159.


Coach Bloemen EDP

Amerikaans lederwarenbedrijf Coach produceert geuren sinds 2007. Ze worden gekenmerkt door hun goede kwaliteit, redelijke prijzen en veelzijdigheid.

Coach Floral EDP werd uitgebracht in 2017. Wat een mooie fles! Wat een mooie geur! De opvallende ananasnoot in de opening wordt gevolgd door een bloemetje van theeroos, jasmijn sambac en gardenianoten.

Hoewel het geen prijzen voor originaliteit zal winnen, is het niet voor niets een populaire keuze, het is een zeer toegankelijke en aangename geur.

Fernweh Editions Kaarsen

Prijs: $ 60 $ 100.


Boucheron La Collection Iris de Syracuse EDP

Het high-end Franse sieradenmerk Boucheron heeft later dan andere bedrijven geprofiteerd van de trend van de privégeurcollectie. De La Collection is geïnspireerd op de avonturen van de edelsteenjagers van het huis.

Het wordt echter voor de laatste keer goedgemaakt met acht uniseks EDP’s die kwaliteit, verfijning en luxe uitstralen.

Iris de Syracuse opent met hints van mandarijn, peer en zwarte pepertonen. Maar het irisbeton is de ster van deze bloemenshow. Het is een heerlijk authentieke en elegante interpretatie, met sniff-me-again poederachtigheid, die wordt afgerond door tonen van witte muskus en vanille.

Duur, ja, maar elke cent waard.

Prijs:250 dollar


L’Artisan Parfumeur Monte Narcisse EDP

L’Artisan Parfumeur, opgericht in 1976 door Jean Laporte in Parijs, wordt algemeen erkend als de oorspronkelijke niche-geurpionier. Meer dan vier decennia en bijna 100 geuren later heeft het merk zijn touch niet verloren.

Lees ook:   Alyssa Ashley Green Tea Essence Parfum Olie

Bloemige geuren roepen vaak warme en heldere zomerdagen op. L’Artisan Parfumeur Monte Narcisse is een meer intrigerende aangelegenheid.

Er is een eerste frisheid, dankzij bergamot, kardemom en pepertonen. Het bloemenhart (narcissus, osmanthus en immortelle) krijgt een donkere en rokerige sfeer door de krachtige leer- en berkenfacetten.

Het is geen conventionele, publieksvriendelijke geur, maar je nieuwsgierigheid zal goed worden beloond als je het opzoekt.

Prijs:$ 165


Bvlgari Splendida Magnolia Sensuel EDP

Het Italiaanse luxebedrijf lanceerde in 2017 zijn bloemige Spendida-lijn, inclusief geuren zoals Iris d’Or, Jasmin Noir, Rose Rose en, meest recent, Tubereuse Mystique.

Frisse citrustonen van mandarijn en oranjebloesem zorgen voor een eerste zoetheid van deze geur. Dat effect wordt versterkt wanneer de magnolia zijn opwachting maakt, met jasmijn en vanille als ondersteuning.

Het is een goed gemaakte geur die de hoger dan gebruikelijke prijs rechtvaardigt. Laat je niet misleiden door de kleur van de fles, hoewel deze niet zo intens en rijk is als hij eruit ziet en van dag tot nacht kan worden gedragen.

Prijs:$ 146


Mon Guerlain Florale EDP

Toen het iconische Franse parfumbedrijf in 2017 Mon Guerlain EDP lanceerde, kreeg het waarschijnlijk meer aandacht vanwege de aanwezigheid van Angelina Jolie als gezicht dan vanwege de daadwerkelijke geur. Nu de hype is uitgedoofd, wordt de geurlijn op zijn eigen merites beoordeeld.

Net als zijn voorganger is Mon Florale groot in lavendel en vanilletonen. Maar het bloemenboeket van jasmijn sambac, pioenroos, jasmijn, lelietje-van-dalen en ylang-ylang brengt een andere kijk op het origineel. Een irisnoot in de basis geeft het een delicate poederachtigheid.

Hoewel het geen Guerlain-klassieker in de maak is, is het op zichzelf al een waardevolle aankoop.

Prijs:$69 $130