10 Beste Le Labo Geuren Voor Elk Seizoen &Doel

Le Labo werd opgericht in 2006 in New York City, hoewel het nu internationaal geuren verzendt en creëert.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Sommige van de geuren (City Exclusives) zijn uniek voor winkellocaties, waardoor ze zeldzame geuren zijn die zeker reizigers en veeleisende kopers zullen aanspreken.

Hun definitieve collectie van beproefde geuren (Classic Collection) is echter net zo gevarieerd en ze zijn een fantastische startplaats voor diegenen die le Labo-parfum willen proberen. Dus zonder verder oponthoud, laten we onze top Le Labo geurplukjes verkennen!

Onze topkeuzes voor de beste Le Labo-geur

Omdat er tientallen Le Labo-geuren zijn, kan het kiezen van de beste geur die aan uw behoeften voldoet, een uitdaging zijn.

Gelukkig hebben we enkele van de meest uiteenlopende en uitzonderlijke opties gekozen, waardoor het voor u gemakkelijker wordt om er een te selecteren die uw volgende kenmerkende geur kan worden!

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Natuurlijk, als u meerdere Le Labo-geuren wilt proberen zonder te veel uit te geven, kunt u ook de Le Labo Discovery Set bestellen, een verzameling diverse geuren die u kunnen helpen er een te selecteren die goed geschikt is voor uw specifieke smaak.

Santal 33 Eau de Parfum - Beste Le Labo Geur

Beste geur het hele jaar door

Als u op zoek bent naar een verfijnde geur die zeker indruk zal maken, kunt u niet fout gaan met SANTAL 33.

Deze geur combineert traditioneel mannelijke geuren (zoals cederhout) met traditionele vrouwelijke geuren (zoals jasmijnbloemen) om een duidelijk en blijvend aroma te produceren dat het hele jaar door geschikt is voor het dragen naar kantoor of elegante soirées.

Het is sensueel, muskusachtig en licht bloemig, waardoor het een uniek profiel heeft dat betoverend natuurlijk is en geschikt voor alle geslachten.

PROS: Combineert mannelijke en vrouwelijke geuren tot een unieke unisex geur

TEGENS: Niet ideaal voor gebruik overdag in de lente en zomer

 • Sillage: Goed
 • Levensduur: Groot
 • Geurpotentie / Geschikt voor: Medium / Het kantoor
 • Prijs: $$$

Shop op Amazon.com


Labdanum 18 Eau De Parfum

Beste voor overdag (het hele jaar door)

Het is maar al te gemakkelijk om van je geur een overweldigend brouwsel te maken. Immers, veel oliën die worden gebruikt om parfums en colognes te maken, worden gekozen vanwege hun sterkte en duurzaamheid.

Maar Le Labo is ervaren met het produceren van uitgebalanceerde uniseks geuren die deze krachtige aroma’s op unieke manieren verenigen. LABDANUM 18 is een mooi voorbeeld.

Lees ook:   Alyssa Ashley Coco Vanilla Eau de Toilette Alcoholvrij

Hoewel het een muskusachtige, mannelijke geur heeft die uren kan duren, is het ook enigszins ingetogen, zodat het nooit overweldigend of irritant is.

Het heeft een lichte talkgeur die doet denken aan babypoeder, maar de toegevoegde citrus- en kaneeltonen geven ook rijke, kruidachtige geuren die ideaal zijn voor de herfst.

PROS: Produceert een schone, subtiel complexe geur

TEGENS: De gelijkenis met babypoeder kan voor sommigen onaangenaam zijn

 • Sillage: Goed
 • Levensduur: Goed
 • Geurpotentie / Geschikt voor: Mild / Alle instellingen
 • Prijs: $$$

Shop op Nordstrom.com

Fernweh Editions Kaarsen


Thé Noir 29 Parfumspray

Beste voor ’s nachts (het hele jaar door)

Hoewel THÉ NOIR 29 misschien geen gitzwart brouwsel is, is het een van de meest verleidelijke nachtelijke Le Labo-geuren, met een muskusachtige cederhouten basis aangevuld met bergamot en laurierbladeren.

Dit laat de drager achter met een raadselachtige maar vertrouwde geur, rijk aan kruidenkruiden en olierijk hardhout. Dus of je nu op je best wilt ruiken voor een date of een leuk avondje uit, je kunt niet fout gaan met THÉ NOIR 29.

PROS: Complexiteit resulteert in een geur die subtiel verandert in de loop van de tijd

TEGENS: Tabaksnoten passen misschien niet bij uw smaak

 • Sillage: Groot
 • Levensduur: Groot
 • Geurpotentie / Geschikt voor: Matig / Nightime gebruik
 • Prijs: $$$

Shop op Lelabofragrances.com


BAIE 19 EDP

Het beste voor lenteochtenden

Wanneer duidelijkheid aan de orde van de dag is, probeer dan een spritz van BAIE 19. Deze geur ziet er kristalhelder uit en straalt een verfrissend aroma uit van vers gevallen regen.

Deze schone geur heeft ook jeneverbes- en patchouli-tonen, maar beide zijn slim ingetogen, waardoor de BAIE 19 een zachte, subtiele geur is die ideaal is voor op kantoor, thuis en late avonduitjes. In veel opzichten is dit de subtielere neef van de lang populaire Versace Dreamer Cologne.

PROS: Doet denken aan een warme lenteochtend, waardoor het ideaal is voor gebruik in de lente

TEGENS: Geur kan gedurende de dag aanzienlijk verminderen

Fernweh Editions Kaarsen

 • Sillage: Gematigd
 • Levensduur: Redelijk
 • Geurpotentie / Geschikt voor: Mild / Alle instellingen
 • Prijs: $$$

Shop op Nordstrom.com


VETIVER 46 parfum

Het beste voor lenteavonden

Vetiver is een van de meest voorkomende parfumingrediënten, en met een goede reden! Deze grasachtige plant produceert een even aardse, grasachtige geur, met hints van rijke, vruchtbare grond.

Geen Le Labo geeft dit geurprofiel beter weer dan VETIVER 46.

Deze groengouden uniseks geur bevat meer dan 40 noten, waarvan er vele leunen op de natuurlijke, lenteachtige lieflijkheid van Vetiver. Wanneer je bijvoorbeeld deze geur opwekt, kun je zwarte peper, wierook en cederhout onderscheiden!

Lees ook:   Revlon Super Lustrous Lipstick with Vitamin E

PROS: Natuurlijke aardsheid is complex en intrigerend

TEGENS: Wierooknoten kunnen overweldigend zijn

 • Sillage: Groot
 • Levensduur: Uitstekend
 • Geurpotentie / Geschikt voor: Sterk / Nachtelijk gebruik
 • Prijs: $$$

Shop op Nordstrom.com


Neroli 36 EDP

Het beste voor zomerdagen

Zoals de naam van deze Le Labo-geur al doet vermoeden, heeft NEROLI 36 een citrus-aangedreven helderheid die het ideaal maakt voor de lente en de zomer. Deze citrus foundation wordt echter geaccentueerd door bloemige tonen die zijn afgeleid van verse rozenblaadjes.

Deze toevoeging zorgt ervoor dat NEROLI 36 scherp maar verfijnd is. Het zou de perfecte date night-geur kunnen zijn, en omdat het uniseks is, is het geschikt voor iedereen.

Over het algemeen zou NEROLI 36 de beste Le Labo-geur voor de zomer kunnen zijn, en het is ongetwijfeld een van de beste citrusgeuren die beschikbaar zijn van het merk.

PROS: Combineert zomers citrusvruchten en een delicate, zonnebrandlotionachtige geur voor een ideale zomerse geur

TEGENS: Kan te vrouwelijk zijn voor sommige dragers

 • Sillage: Goed
 • Levensduur: Goed
 • Geurpotentie / Geschikt voor: Matig / Overdag dragen, buiten
 • Prijs: $$$

Shop op Nordstrom.com


Lys 41 Eau de Parfum

Beste voor zomeravonden

De goudgroene kleuring van LYS 41 is een visuele indicator van de bloemige en houtachtige tonen.

Maar in tegenstelling tot vergelijkbare Le Labo-geuren zoals VETIVER 46, heeft LYS 41 ook een sterk vanillearoma. Het is flora en zoet, met muskusachtige ondertonen die het een bevredigende keuze maken voor elke drager.

Dat gezegd hebbende, de heldere aard van deze geuren leent het goed voor gebruik ’s ochtends en overdag, en het zou snel een lente-go-to kunnen worden. LYS 41 is een van de beste Le Labo geuren waar een vrouw of man van kan genieten.

PROS: Doet denken aan zomertuinen en zandstranden, maar niet overweldigend

TEGENS: Vrouwelijke noten kunnen onaantrekkelijk zijn voor mensen die op zoek zijn naar een mannelijke geur

 • Sillage: Groot
 • Levensduur: Groot
 • Geurpotentie / Geschikt voor: Matig / ’s nachts gebruik, alle instellingen
 • Prijs: $$$

Shop op Nordstrom.com


Bergamot 22

Beste voor mannen

BERGAMOTE 22 is pittig en sterk, maar nooit overweldigend. Het bestaat uit grasachtige vetiver, scherpe grapefruit en sensuele bergamot.

Hoewel deze noten samen een traditioneel mannelijke geur vormen, heeft deze geur wel zachte bloemige bloei. Toch kan het keulen-achtige karakter van BERGAMOTE 22 mannen aanspreken, waardoor het een van de beste Le Labo-keuzes is voor mensen met meer mannelijke stijlen.

Lees ook:   Rituals Sport Anti-Dryness Body Lotion

PROS: Hoewel uniseks, heeft het een eau de cologne-achtige muskusachtigheid die perfect combineert met de citrustonen

TEGENS: Niet de beste optie voor de herfst- en winterseizoenen

 • Sillage: Subtiel
 • Levensduur: Goed
 • Geurpotentie / Geschikt voor: Mild / Alle instellingen
 • Prijs: $$$

Shop op Lelabofragrances.com


AMBRETTE 9 EDP

Beste voor vrouwen

Als u geniet van de geur van zongedroogde katoenen lakens en zoete peer, zult u waarschijnlijk de zachte geur van AMBRETTE 9 waarderen.

Deze Le Labo unisex geur bevat een van de zeldzaamste parfumingrediënten ter wereld, ambrettezaad, maar het is ook rijk aan oliën gedistilleerd uit citrusvruchten en vers voorjaarsfruit. Deze combinatie maakt AMBRETTE 9 muskusachtig maar zoet, wat resulteert in een onvergetelijke geur die blijft hangen en verleidt.

PROS: Fantastisch subtiel; ideaal voor algemeen gebruik en nabijheidsinstellingen

TEGENS: Niet zo sterk of langdurig als andere Le Labo geuren

 • Sillage: Subtiel
 • Levensduur: Gematigd
 • Geurpotentie/ Geschikt voor: Mild / Op kantoor, dagelijks gebruik
 • Prijs: $$$

Shop op Lelabofragrances.com


Oud 27 EDP

Beste Le Labo Oud Geur

Net als andere oud geuren is de belangrijkste noot van OUD 27 agarhout. Maar in tegenstelling tot andere hoogwaardige oud geuren, bevat deze Le Labo unisex geur ook patchouli, lignum vitae en saffraannoten, waardoor het een aards maar elegant boeket krijgt.

Alles bij elkaar bestaat OUD 27 uit 27 verschillende elementen, waardoor het bijna onmogelijk is om te repliceren of te vergelijken met andere geuren. Maar na het nemen van een vleugje van deze geur, is het eerste dat je waarschijnlijk zult opmerken een krachtige, dierachtige muskus.

Om deze reden is OUD 27 het meest geschikt voor mannen- en nachtkleding.

PROS: Een aardse kijk op oud geuren die een duidelijk niveau van complexiteit introduceert

TEGENS: De dierlijke muskus kan overweldigend zijn

 • Sillage: Heel goed
 • Levensduur: Groot
 • Geurpotentie/ Geschikt voor: Intensief / Nachtelijk gebruik
 • Prijs: $$$

Shop op Lelabofragrances.com


Laatste gedachten

Aangenaam ruikende geuren dateren uit de oudheid, mogelijk beginnend met de oude Mesopotamiërs!

Natuurlijk heeft de wetenschap van geur sindsdien een lange weg afgelegd, en Le Labo’s gevarieerde selectie van in het laboratorium geteste, in het laboratorium gemaakte geuren is gedurfd baanbrekend geavanceerd.

Hoewel deze geuren duurder zijn dan je gemiddelde drogisterijfles parfum of eau de cologne, zijn ze ook gemaakt van natuurlijke ingrediënten en tot absolute perfectie aangescherpt. Dus als je ooit een elegantere en verfijndere kenmerkende geur hebt willen omarmen, kan Le Labo de ideale keuze zijn.