14 Beste Ex Nihilo Geuren: Verfrissend Rebels

Toen Ex Nihilo (Latijn voor “uit het niets”) in 2013 in Parijs werd opgericht door Sylvie Loday, Olivier Royère en Benoît Verdier, was hun doel om een alternatief te bieden voor de clichés van luxe.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Bijna een decennium later en met een groeiende internationale aanwezigheid die geen concessies doet aan exclusiviteit en kwaliteit, is het trio er ongetwijfeld in geslaagd om iets anders naar niche-dom te brengen.

Hoewel duidelijk Frans, heeft hun ethos ook een verfrissend rebels randje.

De samenwerking met de beste parfumeurs in de branche – waaronder Quentin Bisch, Natalie Gracia-Cetto en Jordi Fernández – heeft het merk mooie dividenden opgeleverd.

En we waarderen het feit dat ze de expertise van alle makers achter hun releases erkennen.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Naast het openen van zelfstandige winkels in Dubai en Los Angeles, heeft het bedrijf onlangs de extrait de parfum-route gevolgd met de Quintessence Collection.

Deze selectie van de beste Ex Nihilo geuren zou je een goed idee moeten geven waarom we denken dat dit huis een deel van je zuurverdiende geld verdient.

Onze topkeuzes voor de beste Ex Nihilo geuren

EX NIHILO Fleur Narcotique Eau de Parfum

Ex Nihilo Fleur Narcotique EDP (Quentin Bisch)

De debuutgeur van het merk (2014) uit de Initiale Collection blijft een van de bestsellers en heeft in de loop der jaren een enthousiaste cult-aanhang ontwikkeld.

Het opent met de frisse fruitigheid van tropische lychee en poederachtige perziktonen. Bergamot houdt het aan de goede kant van zoetheid.

De bloemen die volgen – pioenroos, jasmijn, oranjebloesem – behouden de luchtige frisheid, maar met een prachtige intensiteit en helderheid.

De basis is allemaal muskusachtig en houtachtig, met een vleugje aards mos.

Bravo, Quentin Bisch, voor een echt verslavende fruitig-bloemige geur die zowel mannen als vrouwen kunnen dragen!

Kijk ook uit naar de onlangs uitgebrachte extrait de parfum versie (), gemaakt door dezelfde parfumeur.

Shop op Saksfifthavenue.com


EX NIHILO Vetiver Moloko Parfum |

Ex Nihilo Vetiver Moloko EDP (Guillaume Flavigny)

Als het vetiver op de fles heeft, moeten we het proberen. Als de naam verwijst naar de roman en de film Een uurwerk oranje, we moeten het proberen. Deze 2014 release van de Initiale Collection stelt niet teleur.

Het opent met de knapperige citrus van bergamot en aromaten van cipres.

Dan veel vetiver, houterig, aards en licht rokerig. Precies zoals we het graag hebben.

Een melkakkoord en Madagaskar vanille geven het een romig en gezellig gevoel, terwijl amyris in de drydown de frisheid versterkt om de compositie van intrigerende contrasten compleet te maken.

Een echte aanrader als je op zoek bent naar een vetiver met een twist.

Shop op Saksfifthavenue.com


EX NIHILO Keulen 352 Eau de Parfum

Ex Nihilo Keulen 352 EDP (Jacques Huclier)

Hoewel de stijl van het merk de neiging heeft om groot en gedurfd te zijn, houden we van deze 2014-release uit de Initiale Collection vanwege zijn subtiele verfijning. De naam verwijst naar het adres van de eerste Ex Nihilo-winkel op 352 Rue Saint-Honoré, Parijs.

De opening is ’s ochtends fris, dankzij de aroma’s van jeneverbessen en citroenhelderheid van Italiaanse citroen. Een gemalen bladerennoot brengt groen in het arrangement.

Het is dan de beurt aan tonen van oranjebloesem en lelietje-van-dalen om zachte zoetheid toe te voegen. De ondersteunende rozennoot is citroenachtig fris en bedauwd.

Witte muskus en witte ceder krijgen een knapperige behandeling in de drydown.

Het is een eigentijdse kijk op de klassieke eau de cologne-stijl en een zeer plezierige.

Shop op Saksfifthavenue.com


EX NIHILO Oud Vendôme Eau de Parfum

Ex Nihilo Oud Vendôme EDP (Olivier Pescheux)

Het in Parijs gevestigde nichemerk is gespecialiseerd in luxe geuren gemaakt van de beste ingrediënten, en Oud Vendôme is typerend voor zijn moderne benadering van parfumerie.

De intro is subtiel pittig met tonen van gember en saffraan, overgaand naar een hart dat het groen van galbanum in evenwicht brengt met de zachte houtachtigheid van cederhout.

Fernweh Editions Kaarsen

De combinatie van een oud-akkoord en rustgevende wierook in de drydown is superzacht en verfijnd. Een flinke dosis muskus brengt sensuele gezelligheid in de mix.

Deze 2014 release van de Initiale Collection heeft een uitgesproken westerse uitstraling. Niets mis mee als het zo chic is.

Shop op Saksfifthavenue.com


EX NIHILO Musc Infini EDP

Ex Nihilo Musc Infini EDP (Louise Turner)

Musc Infini, een release uit 2014 uit de Initiale Collection, werd gemaakt door de Britse parfumeur Louise Turner, die bekend staat om creaties zoals Carolina Herrera Good Girl EDP, Jennifer Lopez Glow EDT, Chloé Love EDP en Tom Ford Lost Cherry EDP, onder anderen.

Van de intro (met de natuurlijk afgeleide muskus, ambrette) tot de poederachtige drydown, het is een prachtig gelaagde muskuservaring.

Het begint koel en knapperig (tonen van bergamot en grapefruit) en evolueert met de toevoeging van roos en zachte hitte van benzoë, tonkaboon en vanille.

Hoewel we onszelf graag in zijn sensuele warmte wikkelen wanneer de temperatuur een duik neemt, kan deze EDP ook bij warm weer worden gedragen.

Shop op Ex-Nihilo-Paris.com


EX NIHILO Zoete Morfine Eau de Parfum

Ex Nihilo Zoete Morfine EDP (Natalie Gracia-Cetto)

Met een naam als Sweet Morphine levert deze release uit 2015 uit de Les Interdites Collection, die inspeelt op het idee van verslaving (een van de steunpilaren van de parfumerie), in overvloed.

Het opent met intrigerende lila, frisse bloemige poederachtigheid in full-on modus. Bergamot, ter ondersteuning, draagt bij aan de frisheid.

Er zijn meer poederachtige bloemen in de weg van zoete mimosa en iris.

De zoetheid wordt verhoogd met een megadosis rijke bourbon vanille, terwijl vetiver en patchouli zich opstapelen op de houtachtige sensualiteit.

Lees ook:   Ariana Grande Ari Eau de Parfum

Al dat poeder (snap je?) en zoetheid klinkt misschien als te veel van het goede, maar in de handen van Natalie Gracia-Cetto komt het allemaal op een zeer effectieve manier samen.

Shop op Saksfifthavenue.com


EX NIHILO Love Shot Eau de Parfum

Ex Nihilo Liefde Shot EDP (Natalie Gracia-Cetto)

Aangekondigd als een moderne kijk op een chypre en geïnspireerd door de sexy weelde van parfums uit de jaren 1970, is deze release uit 2015 uit de Les Interdites Collection onbeschaamd sensueel spul.

Het is een vrij zoete geur die opent met een grote en omhullende shot van roze bessen- en pioenachtige tonen.

Het onmiskenbare frambozenakkoord, rijk en rooskleurig, leidt de weg naar de drooglegging waarin een dierlijk leerakkoord zich vermengt met vanille en muskus.

Boeiend van begin tot eind.

Shop op Saksfifthavenue.com


EX NIHILO Atlas Fever Eau de Parfum

Ex Nihilo Atlas Koorts EDP (Shyamala Maisondieu)

Van de Rolling Stones tot Led Zeppelin’s Robert Plant en Jimmy Page, Marokko heeft zijn deel van de rockers legendarische bezoeken zien afleggen.

Parfumeur Shyamala Maisondieu werd geïnspireerd door de mystiek van het Noord-Afrikaanse land bij de creatie van deze 2017-release uit de Babylone Collection.

Het opent met veel pittige roze peper doordrenkt met de rook van wierook.

Een smidgen van narcissus draagt bij aan de exotische sfeer.

Dit parfum is op zijn best de moeite waard in de drydown. Er is een romige en verfijnde zoetheid, dankzij tonen van vanille, tonkaboon en sandelhout, terwijl een houtachtig akkoord van guaiac en eikenhout aardsheid in de compositie brengt.

Shop op Amazon.com


EX NIHILO Midnight Speciale EDP

Ex Nihilo Midnight Speciale EDP (Olivier Pescheux)

Als Ex Nihilo Oud Vendôme een westerse kijk op oud presenteert, dan zou deze 2017-release uit de Babylone Collection degenen moeten behagen die voor een zwaardere Midden-Oosterse stijl gaan.

Het leerachtige kruid van saffraan maakt een krachtig openingsstatement, met extra warmte van tonen van kaneel en zwarte peper.

De volle roos krijgt een vies citrusaspect door een grapefruitnoot.

Het oud-akkoord, diep en donker, werkt samen met aardse patchouli.

Met zijn pittige nadruk kunnen we je verzekeren dat het niet de zoveelste oud-rose combo is.

Shop op Saksfifthavenue.com


EX NIHILO Viper Groene Eau de Parfum

Ex Nihilo Viper Groen EDP (Nadège Le Garlantezec)

Deze 2018-release uit de Les Interdites Collection is misschien niet zo giftig als de naam doet vermoeden, maar er is nog steeds genoeg om de zintuigen te prikkelen in de stijl die het merk zo goed doet.

Het opent met een frisse citrusexplosie van groene mandarijn. De lichte bitterheid wordt versterkt door een grote dosis galbanum.

Iris is een van de genoemde bloemige noten, maar we kunnen het niet ontdekken tussen alle hypergroenheid.

Angelicawortel draagt bij aan het effect, terwijl streepjes patchouli en vetiver een aardse en houtachtige dimensie aan de drydown geven.

Shop op Saksfifthavenue.com


Ex Nihilo Honoré Verrukt EDP

Ex Nihilo Honoré Verrukt EDP (Natalie Gracia-Cetto)

Gourmands variëren van zoet en plakkerig tot perfect chique. Ex Nihilo Honoré Delights is zeker het laatste, ook al gebruikte parfumeur Natalie Gracia-Cetto geen duidelijke eetbare tonen in de creatie.

Lees ook:   Bourjois Always Fabulous Matte Compact Poeder

Deze 2020-release uit de Les Interdites Collection opent met frisse tonen van neroli en bergamot.

Een grote portie oh-zo-zijdeachtige ambrette wordt gemengd met poederachtige iris en honingachtige oranjebloesem.

De drydown is luxueus romig, met tonen van sandelhout en witte muskus.

We hebben het gevoel dat we in een van de beste patisserieën van de Franse hoofdstad zitten als we dit slim samengestelde parfum dragen.

Shop op Saksfifthavenue.com


EX NIHILO De Hedonistische EDP

Ex Nihilo de Hedonist EDP (Jordi Fernández)

Toen we voor het eerst de naam van deze 2021-release zagen, gingen onze gedachten in allerlei boozy, gourmand-achtige richtingen.

Misschien dat we daarom in eerste instantie geen klik hadden met deze EDP uit de Iconoclaste Collection. We verwachtten iets decadents, terwijl het meer gaat om verbinding maken met de geneugten van de natuur. Nu we er meer tijd mee hebben doorgebracht, houden we van de kenmerkende eenvoud.

Het opent met frisse ’n pittige tonen van bergamot en gember. En dan wordt het echt interessant met een grote dosis Akigalawood. Parfumeur Jordi Fernández maximaliseert de kruidig-muskusachtige patchouli-kwaliteiten van het synthetische Givaudan-gevangen molecuul met indrukwekkende resultaten.

Een frisse vertolking van vetiver en ceder sluit de strakke en samenhangende compositie met stijl af.

Shop op Saksfifthavenue.com


Ex Nihilo Iris Porcelana

Ex Nihilo Iris Porcelana EDP (Dalia Izem)

Net toen we dachten dat we alle mogelijke variaties op het iristhema hadden geroken, komt deze -release uit de Initiale Collection. Goed om te zien dat het merk een relatief onbekende parfumeur de kans geeft om haar olfactorische vaardigheden te laten zien.

Volgens de Ex Nihilo-website werd Dalia Izem geïnspireerd door de delicatesse van iris pallida (een van de duurste ingrediënten in de parfumerie) en Frans porselein bij het creëren van deze EDP.

Die verfijning blijkt uit de luchtige opening met violet blad.

De iris heeft alle poederachtigheid die we verwachten, maar met een zacht frisse zoetheid.

Genoegen nemend met de romigheid van muskus en sandelhout, is het een welkome aanvulling op de iriscategorie.

Shop op Saksfifthavenue.com


Ex Nihilo Outcast Blauwe EDP

Ex Nihilo Verschoppeling Blauw EDP (Jordi Fernández)

Misschien vanwege de associaties van blauw met freshies, verwachtten we dat deze -release van de Iconoclaste Collection die sfeer zou hebben. Mais, niet! De EDP is een veel interessantere propositie dan dat versleten genre.

De intro gaat over de warme kruiden van peper en saffraan, met de zachte en rustgevende houtachtigheid van ceder ter ondersteuning.

Een lelietje-van-dalen-noot levert ook een soapachtige bijdrage.

Het culmineert in de aardsheid van vetiver, eikenmos en patchouli. Oh, en hadden we de grote portie tabak al genoemd, die bijdraagt aan de rijkdom en complexiteit van deze opvallende geur?

Het is verkrijgbaar in een extrait de parfum concentratie, ook gemaakt door Jordi Fernández.

Shop op Ex-Nihilo-Paris.com