Het lijkt erop dat we alles weten over het dragen van parfum. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe je parfum kunt aanbrengen om het langer mee te laten gaan en op zijn best te laten klinken?

Ik heb voor je de parfumgids voorbereid met 30 tips over hoe je parfum kunt dragen en langer kunt laten duren. Deze tips helpen je om langer te genieten van de schoonheid van je geur in al zijn glorie.

Aan de slag!

30 tips om parfum te dragen en langer mee te laten gaan

1. Neem een douche of bad voordat je het parfum spuit

Om je geur langer en helderder te laten duren, breng je het direct na de douche of het bad aan. Zorg ervoor dat je huid al droog is en spray dan pas de geur.

2. Hydrateer je huid

Als je je parfum nog langer wilt laten duren, breng de geur dan aan nadat je je huid hebt gehydrateerd. Je kunt een ongeparfumeerde crème of bodylotion gebruiken met dezelfde geur als je parfum, als je er een hebt.

De goed gehydrateerde huid houdt de geur beter vast.

hoe parfum te dragen

3. Gebruik vaseline

Als je een te droge huid hebt, breng dan een klein beetje vaseline aan op de polspunten voordat je de geur spuit. Het zorgt ervoor dat je parfum langer meegaat omdat de vette huid de geur van de geur beter vasthoudt.

4. Kies de juiste punten

Als je je afvraagt waar je parfum moet aanbrengen, is het antwoord: de pulspunten. Dit zijn punten, waar de slagaders zich het dichtst bij het oppervlak van de huid bevinden en waar u uw hartslag kunt voelen.

De pulspunten worden ook wel warme punten genoemd. En ze helpen de geur helderder en luider te klinken.

Er zijn enkele polspunten: op de polsen, in de nek tussen sleutelbeenderen, achter de oren, op de plooi van ellebogen, achter de knieën. Je kunt het parfum ook aanbrengen op je enkels, kuiten, decolleté en navel.

In feite zijn je hartslagpunten de beste plek om parfum aan te brengen. Maar je kunt ook een geweldige tip van Coco Chanel volgen – parfum aanbrengen waar je gekust wilt worden.

5. Wrijf niet over je polsen

Nadat je de geur op je polsen hebt gespoten, wrijf je er niet over. Het kan ervoor zorgen dat je parfum niet correct klinkt en minder lang meegaat omdat wrijven de topnoten sneller doet verdwijnen.

Spray in plaats daarvan het parfum naar de gekozen punten en laat het op je huid drogen.

6. Een afstand is logisch

Houd tijdens het spuiten van de geur de fles 5-7 centimeter van de huid. Het voorkomt de grote druppels van het parfum op je huid.

7. Vergeet je haar niet

Het haar houdt de geur van de geur nog langer vast dan de huid. Je kunt een kleine hoeveelheid van je parfumspray op het haar aanbrengen, of beter op je haarborstel omdat de alcohol in geuren je haar kan beschadigen en droog kan maken.

Zich herinneren: alleen om de geur aan te brengen op vers gewassen haar, omdat de natuurlijke oliën van je haar de geur van het parfum kunnen beïnvloeden.

Persoonlijk vind ik het leuk om een beetje van mijn parfum op het haar te spuiten, dan een paardenstaart te maken en na een tijdje mijn haar te laten zakken. Zo krijg ik altijd een indrukwekkende geur uit mijn haar.

Er zijn ook veel haarparfums, die je haar niet schaden. Je kunt dergelijke haargeuren vinden bij veel designer- en niche parfummerken.

Sommigen van hen zijn: Chanel, Dior, Narciso Rodriguez, Byredo, Diptyque, Maison Francis Kurkdjian en andere merken.

8. Spuit geen parfum op de kleding

Spray het parfum direct op je huid, niet op je kleding, want de geur kan wat vlekken achterlaten. Zorg ervoor dat je parfum op de huid droogt en trek dan pas de kleding aan.

Je kunt je parfum ook aanbrengen op de polspunten, die niet bedekt zijn met je kleding. Op deze manier klinkt je parfum helderder en voel je het gedurende de dag beter.

Wees gewaarschuwd: spuit je parfum niet op sieraden omdat de geur het kan beschadigen.

Je kleding kan de geur van parfum heel lang vasthouden. Natuurlijk, als je wilt, kun je het op eigen risico doen. Maar het is beter om te voorkomen dat de geur op de kleding wordt gespoten.

Als laatste redmiddel kunt u spray het parfum op je sjaal. Het zal een extra geparfumeerde aura om je heen creëren.

9. Bewaar geuren op de juiste plaats

Om je parfums langer te laten leven, bewaar je ze op de donkere plaats zonder snelle temperatuurveranderingen. Bewaar ze niet in de badkamer of op een andere vochtige, warme en te lichte plaats.

Store de geuren in je kast, op de plank of op een kaptafel. Maar zorg ervoor dat je parfums ver van het licht zijn.

Je kunt je parfums ook bewaren in de dozen waarin ze oorspronkelijk worden geleverd. Het voorkomt dat ze beschadigen.

hoe parfum te dragen

10. Draag niet te veel parfum

Je parfum moet mensen aantrekken en niet andersom. Daarom is het beter om te voorkomen dat je te veel parfum aanbrengt.

Als je dag na dag hetzelfde parfum draagt, kun je eraan wennen en voel je de geur niet meer zo veel als voorheen. Maar het betekent niet dat mensen om je heen het ook niet voelen.

Van tijd tot tijd is het beter om je parfum te veranderen. Op deze manier zal je reuksysteem niet wennen aan één geur en zul je je geur op zijn best voelen.

Daarnaast ontwikkelt het dragen van verschillende parfums en het proberen van verschillende geuren je reuksysteem en maakt het je geurervaring beter en helderder.

11. Kies de juiste hoeveelheid sprays

Als je niet weet hoeveel sprays geur je moet doen, controleer dan de parfumconcentratie van je geur.

Als je wat lichte en verfrissende Eau de Cologne of Eau de Toilette hebt, maak dan zonder zorgen 3-4 sprays. Maar als je wat intensieve en zware Eau de Parfum of Parfum hebt, maak dan 1-2 sprays.

Lees ook:   Bioderma Sebium Hydra

12. Minder is meer

Te zware parfums kunnen niet alleen andere mensen, maar ook jou hoofdpijn bezorgen. Als je niet wilt dat je favoriete geur je ergste vijand wordt of als je je afvraagt hoe parfum subtiel te dragen, het antwoord is ook 1-2 sprays.

Als je wat lichte en niet intensieve geur wilt krijgen, kun je ook body mists of geur body sprays proberen. Dit zijn sprays met de lage concentratie parfumsamenstelling.

Ze klinken niet zo hard en gaan niet lang mee. Daarom moet je ze gedurende de dag vele malen opnieuw aanbrengen. De prijs van dergelijke body mists is ook goedkoper dan de prijs van de gebruikelijke geuren.

Zo biedt het Engelse parfummerk Jo Loves haar klanten de geur body sprays genaamd Fragrance Graffiti aan. Je kunt kiezen voor de geur bodyspray met de geur van Grapefruit, Tuberoos, Fig of Vetiver. Dergelijke sprays hebben een lichte en zeer aangename geur.

Voor mensen die van alle creatieve dingen houden, biedt Jo Loves ook een nieuwe manier om geuren aan te brengen – Fragrance Paintbrush. Zo’n geurkwast bevat de geur in de vorm van een gel die in tweede instantie droogt en je huid de mooie en zachte geur geeft.

Klik hier om mijn volledige recensie van Fragrance Graffiti en Fragrance Paintbrush van Jo Loves te lezen.

13. Gebruik make-updoekjes om het parfum te verwijderen

Maak je geen zorgen als je niet expres te veel parfum hebt aangebracht. Je kunt het gemakkelijk verwijderen met make-updoekjes of andere alcoholdoekjes. Dan kun je je parfum opnieuw aanbrengen in de juiste hoeveelheid.

14. Breng de geur gedurende de dag opnieuw aan

Als je het gevoel hebt dat je geur gedurende de dag stiller wordt, kun je het 1-2 keer opnieuw aanbrengen. Maar je moet er voorzichtig mee zijn. Het is beter om iemand te vragen of je parfum luid ruikt of niet, en als dat niet het geval is, kun je het opnieuw aanbrengen.

15. Combineer de geuren

Tegenwoordig is een van de meest populaire manieren om geuren te dragen het gelaagd maken ervan. Je kunt verschillende parfums in lagen leggen om iets nieuws en unieks te ontvangen.

Voordat je verschillende geuren op je huid legt, test je hoe ze samen klinken op een testpapier. Als je een resultaat wilt, herhaal dan het proces op de huid.

Om de geuren op de juiste manier te gelaagd, moet je de zwaardere spuiten en vervolgens de lichtere. De gelaagdheid van parfums heeft bijna hetzelfde principe als de samenstelling van elk parfum, dat top-, midden- en basisnoten heeft.

De topnoten zijn meestal fris, licht en ze verdwijnen sneller, terwijl de basisnoten meestal diep, intensief en langer meegaan.

Er zijn parfummerken die het paar geuren aanbieden die perfect zijn om samen te voegen. Op de website van Jo Malone London vind je bijvoorbeeld een perfecte combinatie van hun geuren.

Of je kunt zelf experimenteren met gelaagdheid.

Gelaagde geuren kunnen niet alleen tussen twee spraygeuren zitten, maar ook tussen verschillende soorten parfums. Je kunt de producten met een andere of dezelfde geur kiezen en ze vervolgens in lagen leggen.

Zo zijn er parfummerken die hun geuren in de vorm van parfumspray, vast en olie hebben.

Niche parfummerk Diptyque biedt hun beroemde Philosykos geur in de spray, maar ook zoals parfumolie roll-on en vast parfum. U kunt eerst olie of vaste olie perrook en breng vervolgens de parfumspray aan.

Een dergelijke gelaagdheid van verschillende soorten geuren met dezelfde geur zorgt ervoor dat je parfum langer en intensiever meegaat.

hoe parfum te dragen

16. Hoe parfumoliën aanbrengen?

Als je je afvraagt hoe je parfumolie moet aanbrengen, zijn er ook enkele tips.

Meestal kun je de parfumoliën vinden in de vorm van roll-on geur. In dat geval kun je dergelijke parfumoliën direct op je huid aanbrengen op de polspunten. Of je kunt wat olie op je vingerafdruk aanbrengen (was je handen ervoor) en vervolgens op de gekozen punten.

Er zijn ook parfumoliën niet in de vorm van roll-on, maar gewoon in de kleine flesjes. Soms hebben ze de applicator, maar als ze dat niet doen, kunt u dergelijke oliën met uw vingerafdrukken aanbrengen of de handige applicator vinden.

De parfumoliën zijn geconcentreerder en gaan langer mee op je huid dan de normale parfumspray. Daarom is het beter om niet te veel parfumolie op je huid aan te brengen. In het geval van elke geur is minder meer.

Je kunt veel geweldige parfumoliën van verschillende merken vinden. Niche parfummerken Diptyque, Byredo, Libertine Fragrance en anderen bieden bijvoorbeeld hun geuren aan in de vorm van olieparfums. Je kunt ook hele mooie en heerlijke parfumoliën van Bootzie checken.

Wanneer u weet hoe u geconcentreerde parfumolie op de huid kunt gebruiken, zult u waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in het gebruik van parfumolie op kleding.

Zoals in het geval van de parfumspray, is het beter om je parfumolie niet op de kleding aan te brengen. Het kan een aantal vlekken achterlaten waar je niet blij van wordt, zelfs als je geweldig ruikt. Breng de parfumolie aan op de huid voordat je je kleding aantrekt.

Interessant feit:

In het oude Egypte droegen rijke mensen parfums gemaakt met een oliebasis. Ze zalfden hun lichaam en haar om te voorkomen dat de huid zou uitdrogen in de hete Egyptische zon.

Egyptenaren hebben een speciale methode om hun huid geolied te houden. Ze droegen parfumkegels van geurende en gestold talg op hun hoofd. Op het heetst van de dag moutte de kegel en verscheen de geur, die het lichaam en het haar bedekte met het parfum.

hoe parfum te dragen

17. Hoe attar parfumoliën aanbrengen?

Als je liever parfumoliën draagt, heb je waarschijnlijk gehoord over Attar parfumolie of Ittar. Het is een natuurlijke parfumolie afgeleid van de verschillende botanische bronnen (bloemen en hout). Dergelijke parfumoliën worden al sinds de oudheid in het Oosten gebruikt.

Lees ook:   Prada Infusion d'Iris Parfum Review

Tegenwoordig worden Attar parfumoliën erg populair in alle andere delen van de wereld omdat deze natuurlijke parfumoliën sterk geconcentreerd en zeer lang meegaan.

Dus, hoe attar te dragen?

Attar parfumoliën kunnen worden aangebracht met de applicatorstick of met de rollerkop van de fles. Je kunt ook enkele parfumoliën vinden in de vorm van roll-on flessen.

Breng een klein druppeltje Attar aan op je binnenste pols en dep het vervolgens lichtjes op de andere pols zonder te wrijven. Daarna kun je je polsen tegen de andere punten op je lichaam drukken, bijvoorbeeld achter de oorlellen.

Er is ook een tip over hoe je attar op kleding kunt aanbrengen.

Neem een of twee druppels attar in de palm van de hand en breng vervolgens je handpalmen samen. Wrijf niet over je handpalmen en doe het niet heel voorzichtig. Het is beter om lichtjes met de ene hand op de andere te drukken. Vervolgens wordt de parfumolie over de kleding aangebracht door deze subtiel aan te raken met de handpalmen.

Maar pas op: breng de parfumolie niet aan met de applicator of roll-on over je kleding. En vergeet niet dat attar, net als alle andere parfumoliën, vlekken kan achterlaten, vooral als het de donkere parfumolie is.

Voordat je attar op je kleding aanbrengt, test je het eerst op een klein en niet-zichtbaar deel van een kledingstuk.

18. Hoe miniatuur parfum aanbrengen?

Als je een aantal miniatuurflesjes met parfums hebt en je wilt ze gebruiken, zijn er ook enkele tips over het gebruik van miniatuurparfum.

Sommige miniatuurgeuren hebben sprays, dus je kunt ze gemakkelijk aanbrengen, maar andere zijn zonder sprays. Gebruik in dat geval de stop van de fles, de hals van de fles op je huid gedrukt of breng deze gewoon aan met de vingerafdruk.

hoe parfum te dragen

19. Vaste parfums

Om een stevig parfum op je huid aan te brengen, gebruik je je vinger om wat parfum uit een potje te halen en breng het vervolgens over op de huid naar de gekozen punten.

Trouwens, je kunt je vaste parfum ook gebruiken als een vochtinbrengende crème voor handen of voor een andere droge plaats van je lichaam als je geen crème bij de hand hebt, maar je huid een ongemak voelt.

20. Rollerball geuren

Niet alleen parfumoliën worden geproduceerd in de vorm van roll-on. Je kunt ook de gebruikelijke geuren in een dergelijke vorm vinden omdat het de geur erg handig maakt en gemakkelijk mee te nemen, waar je ook gaat.

Zoals je kunt zien in de paragraaf over het dragen van de parfumoliën, is er niets ingewikkelds aan het aanbrengen van rollerball parfum op je huid. Je kunt ook deze video van Dior bekijken, waarin je kunt zien hoe je Miss Dior Roller-Pearl kunt toepassen.

21. Geuren zonder spray

Als je niet weet hoe je parfum zonder spray moet aanbrengen, maar je wilt er wel een gebruiken, zijn er enkele handige tips.

Allereerst kun je een stop van een flesje gebruiken om het parfum op je huid aan te brengen. Als de stop niet handig is voor het aanbrengen van het parfum, kunt u gewoon de hals van de fles tegen uw pols drukken en vervolgens de pols naar de andere punten van uw lichaam drukken.

Het gebruik van je vingerafdruk, zoals in het geval van parfumoliën, zal ook de toepassing van de geur veel gemakkelijker maken. Natuurlijk moet je je handen ervoor wassen. En als de fles een te brede hals heeft, gebruik deze methode dan niet, omdat je je niet-spray parfum kunt morsen.

Als de fles van je favoriete parfum geen spray heeft, kun je een klein beetje van dit parfum decanteren naar een handige geurverstuiver met spray of naar een parfummonster. Op deze manier kunt u de geur zonder problemen aanbrengen.

Dezelfde tips kunnen ook worden gebruikt wanneer mannen niet weten hoe ze eau de cologne zonder spray moeten aanbrengen.

hoe parfum te dragen

22. Kies de juiste parfumconcentratie

Omdat we het woord «cologne» al hebben genoemd, laten we het hebben over een parfum concentratie en hoe dit de blijvende en de intensiteit van je geuren beïnvloedt.

De parfumconcentratie is een percentage van een parfumsamenstelling (een mix van natuurlijke en chemische ingrediënten) in elke geur. Alle parfums zijn verdeeld in verschillende soorten op basis van de concentratie.

Er zijn soorten geuren: Eau de Cologne of Cologne, Eau de Toilette, Eau de Parfum en Extrait de Parfum of Perfume.

Klik hier om mijn volledige parfumgids te lezen over het verschil tussen EDC, EDT, EDP en Parfum.

De geuren met de lage parfumconcentratie zijn lichter, frisser en hun houdbaarheid is niet erg lang. Wil je iets niet te zwaar en verzadigd, kies dan voor Eau de Cologne of Eau de Toilette.

Maar wil je iets diepers en intensievers, kies dan voor Eau de Parfum of Extrait de Parfum. Deze geuren gaan veel langer mee en klinken expressiever.

Er is een mythe dat Eau de Cologne een geur is die alleen voor mannen is. Op de markt is het moeilijk om een designergeur te vinden met de concentratie van Eau de Cologne die als vrouwelijk is gemarkeerd.

Maar in feite heeft deze aanduiding niets over geslacht, maar de concentratie van parfumsamenstelling in geur.

Het Engelse parfummerk Jo Malone London creëert bijvoorbeeld hun geuren in de concentratie van Eau de Cologne en Cologne Intense, en ze zijn volledig uniseks.

Het Franse parfummerk Atelier Cologne biedt hun geuren aan in de concentratie van Cologne Absolues en ze zijn ook gemarkeerd als unisex.

Interessant feit:

De eerste Eau de Cologne werd in 1709 gemaakt door parfumeur Johann Maria Farina. Het is vernoemd naar de stad Keulen in Duitsland, waar Johann Maria Farina woonde en werkte.

Klik hier om te lezen over een parfum workshop in Keulen met het parfum Use Manasse.

Deze originele Eau de Cologne was de favoriete geur van keizer Napoleon en hij gebruikte veel van deze Eau de Cologne gedurende zijn hele leven.

hoe parfum te dragen

23. Denk aan een gelegenheid

Kies een geur op basis van je doel. Als je een parfum nodig hebt om op het werk of gewoon de hele dag door te dragen, kies dan iets lichts en niet te verzadigd.

Lees ook:   Lattafa Awraq Al Oud Eau de Parfum

Maar als je de geur wilt vinden om uit te gaan, voel je dan vrij om iets diepers, warmer en sensueler te kiezen.

24. En over het seizoen

Hetzelfde kan gezegd worden over het kiezen van de juiste geur voor een bepaald seizoen. De zware en intense parfums zijn niet erg geschikt voor de zomer, maar ze zullen je wel verwarmen tijdens de koudste winterdagen.

Daarentegen zullen sommige lichte bloemige en citrusgeuren je zomerdagen frisser maken en je humeur beter.

25. Leer de geurfamilies

Als je nog nooit eerder geuren hebt gedragen, maar je wilt het gaan doen, zal het begrip van geurfamilies je parfumreis gemakkelijker maken.

All geuren zijn verdeeld in bepaalde families volgens de noten. Er zijn aquatische, aromatische, citrus, groene, fruitige, bloemige, fougere, chypre, houtachtige, gourmand, leerachtige, oosterse parfums. Eén geur kan ook tot verschillende families tegelijk behoren en bijvoorbeeld bloem-oosters zijn.

Meer parfums probeer je, sneller evolueert je smaak. Na een tijdje weet je welke geurfamilie of families je het liefste hebt.

hoe parfum te dragen

26. Deodorant + Parfum

Als je je afvraagt hoe je deodorant en parfum samen kunt gebruiken, zijn er ook enkele tips.

Probeer allereerst de deodorant te kiezen met een neutrale geur. Zo’n deodorant zal de geur van je geur niet onderbreken. Breng eerst de deodorant aan en breng vervolgens de geur aan op je huid.

Je kunt de deodorants ook vinden en gebruiken met dezelfde geur als je geur. Er zijn geweldige deodorants van merken als Tom Ford, Chanel, Acqua di Parma en anderen. Dergelijke deodorants ruiken naar de parfums, zodat je het dragen van beide producten gemakkelijk kunt combineren.

27. Gebruik de geparfumeerde producten met dezelfde geur

Probeer de geparfumeerde producten niet tegelijk te combineren met de verschillende geuren, vooral wanneer de geuren erg sterk zijn. Het is beter om verschillende producten te gebruiken (douchegel, zeep, deodorant, bodyspray, geur) met dezelfde of dezelfde geur.

Zo kun je het dragen van Dior Savage Eau de Parfum combineren met de geur bodyspray Savage, zoals je in deze video van Dior kunt zien.

https://www.youtube.com/watch?v=uBQxs1VOFHI

28. Hoe parfum voor mannen te dragen?

Als je niet weet hoe je mannenparfum moet aanbrengen, gebruik dan gewoon alle geurtips die in dit bericht worden beschreven. Er zijn geen speciale regels voor het aanbrengen van eau de cologne voor mannen of hoeveel sprays van cologne te maken.

De regels voor het dragen van geuren voor vrouwen en voor mannen zijn hetzelfde.

Kortom, breng de geur na het douchen aan op de gekozen polspunten, maar niet op de kleding. Overdrijf niet met het aantal sprays, want in het geval van de geur is minder meer. Wrijf niet over de geur, maar laat het droog worden op je huid.

Interessant feit:

In de 19e eeuw was de geparfumeerde zakdoek een onmisbaar accessoire van elke heer. Dergelijke zakdoeken beschermden hun eigenaren tegen de slechte geuren van de straat.

In 1904 lanceerde Guerlain, geïnspireerd door deze traditie, een nieuw parfum genaamd Mouchoir de Monsieur, vertaald als de zakdoek van de heer uit het Frans.

29. Test het parfum voor aankoop

Voordat u parfum koopt en draagt, moet u het op de huid testen. Als je het parfum hebt gevonden dat geweldig klinkt op het testpapier, breng het dan aan op je huid en geef de geur de tijd om zijn schoonheid te laten zien.

Het is erg belangrijk om de geur op je huid te testen, omdat sommige parfums een allergie kunnen veroorzaken.

hoe parfum te dragen

30. De belangrijkste tip

De laatste en belangrijkste tip over hoe je parfum op de juiste manier kunt aanbrengen is – om het met liefde te doen.

Je moet alleen die geuren dragen, waar je van houdt en die je elke seconde dat je ze draagt gelukkig maken. Het maakt niet uit of je maar één parfum hebt voor alle gelegenheden en voor alle seizoenen, of dat je je geur twee keer per dag ververst.

Maak het gewoon met liefde en geniet van je favoriete parfums.

Natuurlijk is het ook belangrijk om na te denken over mensen die je omringen. Als je op kantoor werkt, moet je onthouden dat sommige zware en verzadigde geuren hoofdpijn kunnen veroorzaken en de mensen kunnen afleiden. Hetzelfde kan gezegd worden over het dragen van dergelijke parfums in een sportschool of andere plaatsen zoals deze.

In elk ander geval hangt de keuze van het parfum alleen van u af.

Er zijn geen parfums voor een bepaalde leeftijd, evenals er zijn geen parfums voor verschillende haarkleur. In feite zijn er geen geuren voor vrouwen en voor mannen.

U bent vrij om het parfum te kiezen dat het beste bij uw persoonlijkheid past, ongeacht of het als vrouwelijk of mannelijk is gemarkeerd. De prijs van je geur is ook niet belangrijk. Het enige wat veel betekent, is hoe je je voelt bij het dragen van het parfum.

Het leven is zo vluchtig om jezelf te beperken in het kiezen van de geur.

Ik hoop dat al deze parfumhacks en tips over hoe je parfum kunt dragen en het langer kunt laten duren, nuttig voor je zullen zijn, en ze zullen je reis naar de wereld van geuren gemakkelijker en beter maken.

Natuurlijk kun je veel parfums vinden die de hele dag meegaan. Maar als je favoriete geur er niet een van is, is dese tips helpen je om langer van je parfum te genieten.

Het was mijn parfumgids met 30 tips over hoe je parfum kunt dragen en het langer kunt laten duren.

Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.