5 best ruikende Colognes voor mannen (van elk geurtype)

Het is een veel voorkomende misvatting dat parfums voor de dames zijn en colognes voor de jongens. In feite gaat de reden voor deze verschillende uitdrukkingen helemaal over de verschil in de concentratie van etherische oliën in elk. Geen van beide is exclusief voor mannen of exclusief voor vrouwen.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Keulen heeft ongeveer 2-4% geconcentreerde parfumolie (de rest is meestal alcohol) in tegenstelling tot parfum dat maar liefst 20-30% parfum- of geuroliegehalte heeft. Als gevolg hiervan gaat colognes over het algemeen korter mee en is het de bedoeling dat het royaler wordt aangebracht.

Het is echter waar dat colognes over het algemeen zijn gemaakt met het mannelijke in gedachten en neigen naar frisse, muskusachtige of kruidige tonen, in tegenstelling tot de meer vrouwelijke bloemige en fruitige tonen die gebruikelijk zijn in parfums.

concentratie-van-parfums

Een snelle google-zoekopdracht op keulen brengt u naar verschillende pagina’s die verwijzen naar Eau de Parfum (EDP) en Eau de Toilette (EDT). EDT’s en EDP’s verwijzen naar de geurolieconcentratie van een parfum.

EDP heeft 15-20% parfumolie en is over het algemeen sterker en gaat langer mee. Wat natuurlijk volgt op concentratie en levensduur is het prijskaartje – hoe langer het duurt, hoe meer u zou verwachten te betalen.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

EDT daarentegen heeft 5-15% parfumolie en is een lichtere geur die een goede 2-4 uur aanhoudt.

Lees ook:   Pink Sugar Perfume beoordeeld: Ongelooflijk zoet

De meeste colognes zijn gemaakt als lichtere geuren en zijn in feite technisch gezien EDTs. Tegenwoordig wordt de term cologne echter nogal losjes gebruikt om te verwijzen naar parfum voor mannen.

Hoe u het beste Keulen voor u kunt kiezen

beste-heren-colognes

Het kiezen van de beste cologne voor mannen kan lastig en moeilijk zijn. Nogmaals, de beste cologne is er een die bij je stijl past. Ieder mens is anders. Het geheim is om erachter te komen wat je wilt dat de geur over je zegt en het kan geen kwaad om in te spelen op je sterke punten en je omgeving.

Top 5 Keulen voor mannen:

Aangezien het voor u een onmogelijke taak is om elk merk keulen dat er is te testen, hebben we een beetje grondwerk voor u gedaan. We hebben enkele van de beste colognes voor mannen verzameld op basis van de meest populaire geurfamilies.

Dit zijn lichte, mannelijke geuren met citrus, aqua, chypre en muskusachtige geuren. Bloemen, die vrouwelijkheid en romantiek uitstralen, zijn over het algemeen niet favoriet voor mannen.

beste frisse geuren

Beste verse Colognes voor mannen

Frisse geuren bestaan uit een breed scala aan geuren, van citrus en fruitige families tot kruiden-, groene en aquafamilies. Over het algemeen een mannelijke favoriet, het biedt een energiek, schoon en luchtig zomergevoel, waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik.

Frisse geuren behagen de neus met frisse en sappige tonen zoals mandarijn, citroen, ananas en kruiden zoals lavendel, jasmijn en munt.

Frisse geuren zijn het beste voor leuke of ontspannen evenementen en omgevingen zoals op vakantie, na de sportschool of op een eenvoudig dagje uit. Dat gezegd hebbende, ze zijn ook geschikt voor op kantoor.

beste-houtachtige geuren

Beste Woody Colognes voor mannen

Houtachtige geuren zijn een combinatie van aardse, muskusachtige en ledergeuren die uitstralen sensualiteit en mannelijkheid. Het is over het algemeen een zwaardere geur, goed geschikt voor avonden. Deze geur roept een beeld op van een zelfverzekerde, maar nuchtere man.

Lees ook:   Yves Saint Laurent La Collection Yvresse Eau de Toilette

Houtachtige geuren zijn gebouwd op basisnoten van muskus, sandelhout, amber en soms gecombineerd met kruiden zoals kaneel en komijn.

Spray op een houtachtig of muskus parfum als je op een speciale date gaat. Als je echter de voorkeur geeft aan donkere of zwaardere geuren en ze overdag wilt gebruiken, kies dan zorgvuldig en breng spaarzaam aan, zodat je niet te sterk afkomt.