5 Beste parfums voor vrouwen (geuren van elk geurtype)

Wat zijn de beste parfums voor vrouwen? Er zijn zoveel damesparfums verkrijgbaar, maar welke zijn echt de moeite waard? Deze vraag is mij al zo vaak gesteld.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

  • Welk parfum draag je?
  • Is er een soort parfum voor een bepaalde gelegenheid?
  • Wat zijn de beste parfums voor vrouwen?

Om heel eerlijk te zijn, is er geen goed antwoord – behalve de vraag over het parfum dat ik draag, dat al dan niet bij je past.

Geuren zijn zo persoonlijk voor ons vanwege onze relatie met de unieke geurnoten die worden gebruikt om een geur te creëren, waarvan je sommige misschien niet individueel kunt detecteren. Maar wanneer het wordt gemengd met anderen, wordt een uniek gevoel of stemming gecreëerd.

Misschien is het de geur van lelies uit de tuin van je oma die je geliefd laat voelen of de geur van rozen die in je bruidsboeket wordt gebruikt die prachtige herinneringen oproept.

Waar u op moet letten bij het kiezen van een parfum

beste damesgeuren

Geurnoten verwijzen naar de speciale ingrediënten die in parfums worden gecombineerd om die sensuele ervaring te helpen creëren. Wanneer je het juiste parfum vindt – je weet het. Het neemt je mee op een emotionele rit die herinneringen oproept, ervaringen creëert en onze verbeelding doordrenkt met subtiele kracht, hintend naar een geheime identiteit.

De meeste vrouwen hebben een kenmerkende geur, die perfecte chemie hebben gevonden van hoe een geur op hun huid ruikt – wat op zijn beurt afhankelijk is van haar leeftijd, lichaamschemie, dieet, stressniveaus en algehele stemming.

Met veranderende trends behandelen sommige vrouwen geur echter als een accessoire, waarbij ze dagelijks – of zelfs vaker – van parfum veranderen om bij haar stijl, gelegenheid en / of stemming te passen.

Het vinden van de perfecte mix is als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Zij zijn degenen die je huid weer leven inblazen en je verschillende activiteiten gedurende je drukke dag doorstaan. De perfecte balans van aroma’s zorgt ervoor dat iedereen vraagt wat JIJ draagt.

edp_edt

Als je over parfums hebt gelezen, ben je misschien twee veelgebruikte termen tegengekomen: EDP en EDT. De term Eau de Parfum (EDP) of Eau de Toilette (EDT) verwijst simpelweg naar de olieconcentratie van een parfum (als percentage van het alcoholgehalte).

  • EDP (8-15% parfumolie) is over het algemeen duurder dan EDT en heeft een langer durende geur.
  • EDT (5-10% parfumolie) is over het algemeen een lichtere geur die geschikt is voor casual dagelijks gebruik. Het is meestal goedkoper dan EDP en duurt ongeveer 2-4 uur.

Merk op dat EDP- en EDT-versies van hetzelfde parfum met dezelfde naam verschillende concentraties noten kunnen gebruiken, of helemaal verschillende noten!

De verschillende termen mogen niet worden gebruikt als maatstaf voor kwaliteit, zoals sommigen beweren.

Geuren zijn persoonlijk voor u en variëren afhankelijk van uw persoonlijkheid, stemming, gelegenheid, enz.

Onze Top 5 Parfums voor Vrouwen

Om u te helpen bij uw zoektocht naar de beste parfums voor vrouwen die bij u / de persoonlijkheid en / of gelegenheid van uw dame passen, hebben we enkele van onze favorieten voor elke geurfamilie uitgelicht, met suggesties over waar u ze allemaal kunt dragen.

Lees ook:   9 Beste kokosparfums 2022

Beste bloemenparfums voor vrouwen

bloemen-geur-familie

Bloemige geuren zijn meestal een populaire optie. Zoet en romantisch, deze parfums zijn de “goede meisjes” van het geurpad. Bloemen kunnen enkele bloemnoten zijn, of een boeket bloemen om een klassieke vrouwelijke aantrekkingskracht te creëren.

Bloemige noten variëren van delicate lente-achtige combinaties zoals oranjebloesem en lila tot sterke bedwelmende bloemen zoals roos en gardenia. Ze kunnen ook worden gecombineerd met citrustonen om lichtere frissere bloemen te maken, of met kruidige oosterse tonen om een meer vorstelijke geur te creëren.

Spritz op bloemen wanneer je je zoete, vrouwelijke kant wilt laten zien – bijvoorbeeld eerste dates of ontmoet-de-ouders. Het is ook geschikt voor bruiloften, kerk, ballet, enz.

Beste Oosterse parfums voor vrouwen

oosterse geuren

Oosterse geuren roepen rijke en kruidige geuren op. Ze zijn verleidelijk, zwoel en mysterieus – denk aan momenten bij kaarslicht van diepe inspiratie of vleselijke verleiding.

Deze sensuele melanges hebben meestal een meer volwassen geur zoals muskus of ambergris, die vaak wordt gecombineerdd met warme tonen zoals amber, kaneel, kruidnagel en hars.

Spritz op een oosters parfum als je sexy en verleidend wilt zijn – bijvoorbeeld voor een avondje uit, een speciale date, drankjes en dansen.

Fernweh Editions Kaarsen

Beste frisse parfums voor vrouwen

beste frisse geuren

Frisse geuren omvatten een breed scala aan geuren, van citrus en fruitige families tot groene, kruiden- en aquafamilies. Van frisse geuren wordt gezegd dat ze schoon, fris, bruisend en energiek zijn. Ze worden het best genoten als een genot overdag – de geur die je wakker maakt op een bedauwde zomerochtend.

Lees ook:   Australian Gold Dark Tanning Accelerator Spray Gel

Frisse geuren behagen de neus met de heldere en vertrouwde tonen van sappig fruit zoals bessen, appel, perzik, mango en / of kruiden zoals rozemarijn, munt en dragon. Deze worden vaak gemengd met bloemen om een aantrekkelijk aroma te creëren.

Spritz op een vers parfum als je in een leuke bui bent – bijvoorbeeld een hete zomerdag, wanneer je op vakantie bent, of gewoon een eenvoudig dagje naar de markt of om je vriendinnen te ontmoeten voor een brunch. Frisse parfums met hints van aqua zijn ook favoriet op de werkplek.

Beste Woody Parfums voor Vrouwen

beste-houtachtige geuren

Houtachtige geuren worden beschouwd als aards ruiken – denk aan dicht bos. Deze geuren zijn voor de serieuze, zelfverzekerde en klassieke vrouw. Hoewel ze de neiging hebben om meer uniseks te ruiken dan andere geurfamilies, roepen ze een beeld op van no-nonsense vrouwelijkheid.

Houtachtige geuren zijn gebouwd op basisnoten van schors en eikenmos en soms gecombineerd met patchouli en bergamot om een meer chypre geur te creëren.

Spritz op een houtachtig parfum als je naar een belangrijke bestuursvergadering gaat, of voor je volgende functioneringsgesprek.

Pin op Pinterest

Beste-parfums-voor-dames