Dit jaar viert Diptyque het 50-jarig bestaan van zijn geur. Sinds 1968 en zijn eerste geur L’eau, diptyque creëert zijn bijzondere olfactorische wereld en nodigt ons uit om deel te nemen aan een boeiende en mystieke reis.

Elk van Diptyque geuren heeft zijn eigen verhaal en een mythe achter. Met de lancering van Fleur de Peau en Tempo brengt Diptyque een eerbetoon aan zijn lange en spannende pad.

Laten we eens kijken naar 50 jaar Diptyque-geur vanaf het begin.

Boulevard Saint-Germain

In 1961 hebben drie vrienden en kunstenaars Desmond Knox-Leet, Christiane Gautrot en Yves Coueslant besloten om hun eigen boetiek te openen. Deze plaats was voorbestemd om een legende te worden.

Ze boden avant-garde designertextiel en andere ambachtelijke items aan, die ze van hun reizen hebben meegenomen of die met de hand zijn gemaakt.

Die dingen waren oud en modern, zeldzaam en raar en ze kwamen volledig overeen met de plaats waar ze werden vertegenwoordigd – Boulevard Saint-Germain.

Op verschillende momenten was boulevard Saint-Germain een plaats van ontmoeting van kunstenaars, dichters en andere leden van de intelligentsia. Het waren habitués van cafetaria’s Les Deux Magots, Lipp en Café de Flore.

In Parijs Cafe, 1914, Boris Grigoriev

Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir, Albert Camus, Picasso, Ernst Hemingway, Marc Chagall en vele anderen creëerden de sfeer van Saint-Germain. En het was de meest geschikte plek voor Diptyque boutique met hun filosofie en gepassioneerde verlangen om te creëren.

In 1963 begon Diptyque de geurkaarsen met verfijnde smaken te produceren, wat het bedrijf een enorm succes opleverde.

Lees ook:   Clinique All About Eyes Cream
De eerste Diptyque geur L’Eau

Toen besloot het bedrijf om hun eerste geur te creëren. In 1968 componeerde Diptyque zijn eerste eau de toilette, L’Eau, geïnspireerd op een 16e-eeuws potpourri-recept dat ze hebben gevonden en de geur van pomanders.

Rozenkrans met pomander, 1528, Bartel Bruen

Een pomander (van het Franse pomme d’ambre, d.w.z. appel van barnsteen) is een bal gemaakt van parfums, zoals ambergris, muskus of civet. De term “pomander” kan verwijzen naar het geparfumeerde materiaal zelf of naar de container die dergelijke materialen bevat.

De nieuwe geur L’Eau, die «water» betekent in vertaling uit het Frans, heeft bewonderaars gevonden en is erg populair geworden. Het bevat parfumnoten zoals kaneel, kruidnagel, zwarte bessenbladeren, roos, geranium en sandelhout.

Klik hier om mijn geurrecensie van Philosykos van Diptyque Paris te lezen.

Fleur de Peau en Tempo van Diptyque

Sinds die tijd creëert Diptyque zijn eigen denkbeeldige atlas met olfactorische landschappen. Achter elk van de geuren zit een ongewoon verhaal, legende of indruk, meegebracht van de reis.

En daarom heeft Diptyque, gewijd aan hun jubileum, twee nieuwe geuren gelanceerd – Fleur de Peau en Tempo.

Vleselijk Fleur de Peau met een muskus als de hoofdpersoon is gewijd aan een eeuwige mythische liefde tussen Psyche en Eros. In deze geur wordt de noot van muskus omringd door bloemen en ambrette.

Cupido en Psyche, 1793, Canova

Tempo als eerbetoon aan de jaren 60, is gewijd aan een geur die een teken van een vrijheid werd. Het was patchouli. En nu wordt in deze nieuwe geur een samenstelling van drie patchouli-extracten verhoogd door violet blad, scharlei en mate.

Lees ook:   Zadig & Voltaire Girls Can Do Anything Eau de Parfum

De jaren 60 waren een decennium van nieuwe, opwindende en ook radicale trends en experimenten. Het was de tijd van streven naar vrijheid en vrede en de tijd van zeer rusteloze gebeurtenissen. Het was de tijd om alles te veranderen.

En in die tijd, op de Boulevard Saint-Germain 34, hebben de oude drie vrienden de deur geopend naar hun eigen universum van geuren en mythen. Het is het universum zonder grenzen, zonder trends en alleen geleid door vrijheid en kunst.

Alleen met het hart kan men goed zien; wat essentieel is, is onzichtbaar voor het oog.

Antoine de St. Exupery

Het was mijn post over 50 jaar Diptyque geur. Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.