7 Beste vanilleparfums die alles zijn behalve “gewone vanille”

Vanille krijgt een slechte rap omdat het gewoon, eenvoudig en saai is als het dat allesbehalve is. In feite is het zo sensueel dat vanille ooit als een afrodisiacum werd beschouwd.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Het probleem is dat het de op een na duurste specerij ter wereld is (na saffraan), dus veel slechte vanille-imitaties hebben de markt overspoeld en ons doen vergeten hoe een krachtpatser echte vanille kan ruiken. We hebben het beste vanilleparfum verzameld om vanille in zijn volle glorie opnieuw te ervaren.

vanille parfum
Vanillestokjes worden geoogst

Wat is Vanille?

Vanille komt uit de peulen van het orchideeëngeslacht Vanille. Vanille komt oorspronkelijk uit Mexico en er wordt aangenomen dat het voor het eerst werd gekweekt door de Totonac in de buurt van Veracruz tijdens de Azteekse tijd.

Vanille arriveerde voor het eerst in Europa (samen met chocolade) in de 16e eeuw. Nu wordt het wereldwijd geteeld in de tropen en subtropen met verschillende attributen per locatie, met name Tahitiaanse vanille uit Frans-Polynesië, Mexicaanse vanille en Bourbon-vanille uit Madagaskar, Runion en andere eilanden in de Indische Oceaan.

drogen-vanille
Vanillebonen drogen in de zon

Hoe ruikt vanille?

Vanille heeft een romige, warme, geruststellende, maar ook licht exotische geur. Het is een gourmand, verweven met bakken en voedselaroma’s, maar een goed vanilleparfum heeft meer complexiteit dan een eenvoudige suikerkoekje- of vanille-ijsachtige geur. Wetenschappelijk onderzoek heeft ook aangetoond dat het een kalmerende en universeel aangename geur is.

Hoewel er populaire parfums zijn met pure vanille, mengen veel parfumeurs vanille met bloemen voor een klassieke, rijke vrouwelijke geur. Meer recent hebben parfumeurs zich vertakt in meer experimentele combinaties zoals kruiden en tabak, die ook het proberen waard zijn.

vanille-geur-noot

7 Beste vanille parfums (dat zal je alles vanille opnieuw laten denken)

Naast warme sensualiteit is vanille populair in parfums omdat het een breed scala aan andere geurnoten versterkt, van fruitig tot kruidig.


Mancera-Vanille-Exclusif

Beste overall vanille

Mancera’s Vanille Exclusive is een aangename bloemige vanille met enkele licht fruitige toetsen waarbij de vanille stevig op de voorgrond blijft staan. De bloemige mix van violet, osmanthus, knol en jasmijn verheft de vanille zonder deze te domineren. Evenzo wordt de zoete vanille in de droge lucht in evenwicht gebracht, maar niet overweldigd, door tonen van sandelhout, witte muskus en amber.

Het is een aangenaam, goed gemengd parfum dat de gelijknamige vanille laat zien zonder bakkerijachtig of overdreven vrouwelijk te ruiken.


vanille-parfum-la-vie-est-belle

Op zoek naar de zoetere kant van vanille? Lancome La Vie Est Belle is de geur voor jou. Het begint met topnoten van zwarte stroom en peer, gevolgd door hartnoten van oranjebloesem, jasmijn en iris gebalanceerd op basisnoten van patchouli, tonkaboon, praline en natuurlijk vanille.

La Vie Est Belle is een van de best verkochte parfums aller tijden en is in sommige opzichten het slachtoffer geweest van zijn eigen succes. Als u op zoek bent naar een unieke geur die niemand anders zal dragen, is LVEB niets voor u. Als je op zoek bent naar een zoet vanilleparfum dat de tand des tijds heeft doorstaan en geweldige sillage en projectie heeft, probeer het dan eens.

Lees ook:   Beoordeling van The Layers Collection Experimental Perfume Club

Kenzo-Amour

Troostend &Romig Vanille

Kenzo’s Amour benadrukt de zachte en gezellige kant van vanille. Het is alsof je jezelf op een koude winterdag in warme pluizige dekens wikkelt. De vanilletonen worden aangevuld met rijst en frangipani en geven het een romige, zoete, bijna rijstpuddingachtige geur. Gewoon heerlijk.


tom-ford-vanille-tabak

Sexy &Pittige Vanille

Aan de andere kant van het spectrum staat Tom Ford’s Tobacco Vanille die de verleidelijke en sensuele kant van vanille benadrukt. Het parfum opent met een grote bedwelmende explosie van zowel vanille als tabak. Hoewel de vanille begint als een suikerzoete gourmand, verandert het al snel in een subtielere en donkere zoetheid.

Subtiliteit komt later wanneer het hout, chocolate, koffie en tonkaboon beginnen tevoorschijn te komen. Perfecte geur voor ’s avonds, romantisch of kouder weer.


rl-middernacht-romantiek

Vrouwelijk & Fruitig Vanille

Een veelzijdige, elegante en goed gemengde geur, ondanks de naam Ralph Lauren Midnight Romance, kan gemakkelijk van dag tot avond dragen. Prominent met frambozen- en lycheetonen, is het een zachte, vrouwelijke geur die rijk ruikt zonder overweldigend te zijn. Een amberkleurige basis brengt de zoetheid perfect in balans en zorgt voor warmte.


Vanille-Exquise

Subtiel & Houtachtige Vanille

Soms wil je vanille die niet vanille schreeuwt. Annick Goutal’s Vanille Exquise is een subtiel, ingetogen, prim en goed vanille parfum. Het is perfect gemengd met de vanillezoetheid in balans met sandelhout, guaiachout, muskus en amandel. Het is een veelzijdige geur die perfect is voor iemand die de warmte van vanille wil zonder de zoetheid.


Yves-Saint-Laurent-Bioscoop

Poederig &Veelzijdig Vanille

YSL Cinema verkent de poederachtige kant van vanille. Het was de laatste geur die het modehuis onder leiding van Tom Ford creëerde. Zoals je zou verwachten, is YSL Cinema een slimme en verfijnde geur die behendig stereotypen van vanilleparfum vermijdt. Een elegante en uitgebalanceerde lichtgroen-fruitige bloem die overmatige zoetheid vermijdt. Ondertussen voegt donkere jasmijn wat mysterie en diepte toe aan de geur. Een mooi en veelzijdig alledaags parfum.

Lees ook:   Clarins Super Restorative Dagcrème