Olfactive Studio is een Frans niche parfummerk gelanceerd in 2011 en opgericht door Celine Verleure. Het concept van dit merk is om parfums te creëren in samenwerking met fotografen en hun werken.

Zowel parfums als foto’s geven ons de mogelijkheid om het moment vast te leggen en terug te gaan in de tijd naar dit moment. Met dit geweldige idee creëren fotografen en parfumeurs unieke en moderne parfums en hun eigen opwindende olfactorische wereld.

Vandaag review ik Flash Back in New York Olfactive Studio, een prachtige leerachtige geur voor dames en heren.

Parfum review van Flash Back in New York Olfactive Studio

Gelanceerd in 2018, is deze geur geïnspireerd door fotograaf Vivienne Gucwa en gemaakt door parfumeur Jerome Epinette.

Flash Back in New York is een eerbetoon aan de stad die nooit slaapt. En het maakt niet uit of het een sneeuwstorm is (zoals op de foto van Vivienne Gucwa) of een orkaan. Het is een stad van actie en beweging, maar het heeft ook zijn unieke charme.

Flash Back in New York parfum is een geweldige uitdrukking van de visie van de fotograaf.

Klik hier om mijn parfum review van Neandertal Perfumes: Light and Dark geuren te lezen.

Dit parfum opent met een vluchtige frisheid en dan verschijnt er een sterke geur van kruiden. Kruidige noten maken deze geur een beetje stoffig en mistig. Het hart van deze geur bestaat uit een bloemig-lederen akkoord.

Violet en jasmijn maken deze geur zachter, dieper en sensueler. Leer bepaalt de hoofdtoon van dit parfum.

Lees ook:   Rimmel Super Gel

De basis van Flash Back in New York is rijk aan noten. Berkenrook maakt deze geur expressiever, terwijl de tonen van papyrus en vetiver dit parfum de diepe houtachtige geur geven.

Tonkaboon geeft deze geur zijn zoetheid en balsamico geluid, dat Flash Back in New York gezellig en omhullend maakt.

Kortom, deze geur is het leer in een zoete rookwolk. Maar zo simpel is het niet.

Fifth Avenue in New York

Deze geur is zeer dynamisch, als de stad die deze geur heeft geïnspireerd

Flash Back in New Your is ook het parfum van contrasten. Het is rebels en tegelijkertijd zeer verfijnd. Het is een mix van protest en elegantie.

Flash Back in New York klinkt als een moderne geur met een toespeling op klassiek. Ik kan deze geur zien op een respectabele man in een duur pak of op een elegante vrouw in een chique restaurant.

Maar in een seconde zie ik deze geur bij jongeren in de leren jassen, luisterend naar muziek met de koptelefoon of bij het concert.

Manhattan (New York)

Zo’n spannende en diverse geur, die de stemming van New York verbeeldt, die altijd haast heeft, en waarin eeuwig iets gebeurt.

Het lijkt misschien dat Flash Back in New York je ook ergens naartoe laat rennen, ook al is het buiten een sneeuwstorm. Maar als je jezelf maar even tegenhoudt, zul je je realiseren dat het soms beter is om iets niet te vangen.

En het is beter om naar een gezellige plek te gaan, iets warms te drinken en te genieten van de sneeuwstorm buiten het raam.

Lees ook:   Serge Lutens Un Bois Vanille Eau de Parfum

En laat New York op je wachten.

Notities: Komijn, Scharlei, Wit Linnen, Saffraan, Violet, Jasmijn, Toscaans Leer, Berkenrook, Papyrus, Vetiver, Tonkaboon.

Als het een plek was, zou het een gezellige bar zijn met de leren banken, weinig licht en jazzmuziek.

Als het een kleur was, zou het zachtbruin zijn.

Als het één woord was, zou het een contrast zijn.

Het was mijn parfum review van Flash Back in New York Olfactive Studio. Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.