Czech &Speake is een familiebedrijf uit Londen dat fijne geuren, luxe bad-, lichaams- en verzorgingsproducten, huisgeuren en accessoires creëert.

Ik heb je al verteld over Cuba en Villa Ausonia van dit merk, twee interessante geuren die je meenemen naar een kleine maar levendige Cubaanse bar of naar de Atlantische kust van Zuidwest-Frankrijk.

Vandaag zal ik Perfecto Fino bespreken, het nieuwste parfum van Czech &Speake gewijd aan Midden-Amerika, of beter gezegd de landschappen, de mensen en hun levensstijl.

De inspiratie achter de nieuwe geur

De inspiratie achter Perfecto Fino was een ontmoeting van Frank Sawkins, de oprichter van Czech &Speake, met een Latijns-Amerikaanse man die plaatsvond toen Frank jong was.

Die man was de eerste liefhebber van rookbenodigdheden die Frank ooit in zijn leven had ontmoet.

Hij rookte sigaren uit Midden-Amerika, maar rookte ook sigaretten – de iconische «Perfecto Finos» gemaakt met de beste Virginiaanse tabak en gepresenteerd in een witte doos met een groene dollarachtige zegel.

Beoordeling van Perfecto Fino door Czech &Speake

Op de jonge Frank liet die suave man, gekleed in een lichtgewicht zijden pak en geparfumeerd met een citrus-kruidige cologne, een blijvende indruk achter.

Degene die leidde tot de creatie van Perfecto Fino parfum door Czech &Speake.

Beoordeling van Perfecto Fino door Czech &Speake

Perfecto Fino opent met een zeer expressieve mix van kruiden en citrusvruchten verpakt in het rokerig-leerachtige akkoord met een dicht balsamicogeluid.

De tonen van kaneel en kruidnagel voegen oosterse warmte toe aan deze geur, terwijl citroen en bergamot een aantal verfrissende maar vluchtige citrusaccenten brengen.

Omdat dit parfum is geïnspireerd door een man die hartstochtelijk van roken hield, speelt een noot tabak, met zijn rijke en warme aroma, een van de hoofdrollen in Perfecto Fino.

Lees ook:   Paco Rabanne Invictus Victory Elixir Eau de Parfum

Gemengd met leer en labdanum, brengt deze noot perfect het nostalgische en bedwelmende aroma van oude sigarenkistjes over.

Beoordeling van Perfecto Fino door Czech &Speake

Houtachtige noten als sandelhout en patchouli van hun kant brengen extra diepte aan dit parfum, terwijl barnsteen zijn omhullende en slepende geluid geeft.

Perfecto Fino is het parfum met een sterk en licht ruw karakter dat toch iets romantisch heeft als de fascinerende wereld van Midden-Amerika, die ons uitnodigt om het met een open hart te verkennen.

Notities: Citroen, Bergamot, Kaneel, Gras, Kruidnagel, Patchouli, Labdanum, Leer, Tabak, Sandelhout, Amber.

Als het een plek was, zou het een lokaal café ergens in Midden-Amerika zijn.

Als het een kleur was, zou het donkerbruin met groen zijn.

Als het één woord was, zou het nostalgisch zijn.

Het was mijn recensie van Perfecto Fino door Czech &Speake. Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.