Experimental Perfume Club is een geurlaboratorium in Londen dat gespecialiseerd is in op maat gemaakt parfumontwerp. Deze parfumclub biedt verschillende workshops, waar je het proces van het creëren van de geur en een op maat gemaakte parfumcreatie kunt leren om je op de meest unieke manier te laten ruiken.

In de zomer van 2018 heeft Experimental Perfume Club zijn Layers-collectie gelanceerd, die drie geuren bevat die zijn ontworpen om individueel te worden gedragen of waarmee dragers hun eigen unieke geur kunnen creëren.

Het is een geweldige kans om wat creativiteit in je dagelijkse parfumroutine te brengen en te experimenteren met verschillende geuren om je unieke parfum te creëren.

Vandaag review ik de Layers collectie Experimental Perfume Club en vertel je meer over dit interessante project.

Experimental Perfume Club is opgericht door Emmanuelle Moeglin, een professionele parfumeur met meer dan 12 jaar ervaring in de geurindustrie.

In EPC geeft Emmanuelle parfumerieles tijdens de workshops en ontwerpt ze geuren voor het bedrijfsleven en voor het eigen merk van EPC.

Het idee van EPC is om de kunst van de parfumerie dichter bij de wereld te brengen en mensen de mogelijkheid te geven om zelf een mooie geur te creëren.

Daarom organiseert Experimental Perfume Club een aantal workshops voor het maken van parfums en één-op-één privéconsultaties, evenals open-access parfumeriesessies.

En nu bieden ze aan alle parfumliefhebbers hun Layers-collectie om de dromen van mensen over het creëren van hun eigen unieke geur waar te maken. En dit is zelfs zonder je huis te verlaten.

Lees ook:   Anastasia Beverly Hills Matte Lipstick

Review van de Layers collectie Experimental Perfume Club

Layers \ 01 is de eerste geurcollectie van Experimental Perfume Club. Zoals ik al eerder zei, bevat het drie geuren die afzonderlijk kunnen worden gedragen of kunnen worden gemengd om je eigen parfum te creëren.

Elke laag vertegenwoordigt de bovenkant, het midden en de basis: de drie belangrijke delen van elke geur. Alle lagen binnen één collectie zijn ontworpen om elkaar aan te vullen.

Top Layer van deze collectie wordt vertegenwoordigd door een verfrissende maar tegelijkertijd diepe citrus-kruidige geur. Deze laag bestaat uit bergamot, jeneverbes- en wierookolie, olibanum en irisharsoïden en theetonen.

Deze geur is zelfs op zichzelf zeer aangenaam, zonder andere lagen. Het heeft de heldere citrusgeur, omringd door enkele rokerige en houtachtige accenten en een bijna onzichtbare zoetheid.

Klik hier om mijn recensie van Layers\02 van Experimental Perfume Club London te lezen.

Middle Layer van de eerste geurcollectie van EPC heeft de zachte en mooie witte bloemengeur. Deze geur bestaat uit jasmijn sambac absolute, osmanthus absolute en frangipani bloemen.

Dit charmante bloemenboeket is omgeven door lichte minerale tonen. Deze geur heeft een zeer verzadigde en prachtige geur van witte bloemen.

Base Layer wordt vertegenwoordigd door houtachtig-muskusachtige geur met romig sandelhout en sensuele ambroxannoten. Deze noten worden omlijst door roze peperkorrel, vetiver en lederen suède.

Het is de intensieve en sterke geur die individueel gedragen kan worden of een prima basis zal zijn voor je eigen parfum.

Je kunt elke geur mengen met de andere lagen in verschillende combinaties en elke keer krijg je iets nieuws.

Lees ook:   Givenchy Play In The City for her Eau de Toilette

Als je de geurcollectie van Experimental Perfume Club koopt, krijg je drie geuren, een pipet en een lege fles voor je eigen parfum.

Je krijgt ook de instructies en formules die je kunt gebruiken om je eerste unieke geur te creëren (of je kunt het maken met je eigen formule).

Ik ben erg geïnteresseerd in de kunst van de parfumerie en ik oefen al heel lang zelf met het maken van parfums. Ik denk dat de Layers collectie Experimental Perfume Club de geweldige kans is om iets te leren over parfum maken en om je eerste echte geur te creëren.

U hoeft niet naar andere informatie te zoeken of uzelf voor te bereiden. Het enige wat je nodig hebt is om je hart en instructies te volgen die je krijgt met de Layers-collectie.

Je zult heel snel je eigen unieke parfum creëren, en wie weet, misschien is het nog maar het begin van je carrière als parfummaker?

P.S. Ik geniet van het dragen van Top Layer op zich en ik vind deze geur erg aangenaam en speels. Ik heb ook alle drie de geuren gelaagd en ik heb een zeer interessante diepe bloemengeur ontvangen met wat citrus- en houtachtige accenten.

Ik ga meer experimenteren in het gelaagd maken van alle geuren en in het mengen van mijn eigen geur met alle drie de lagen.

Het was mijn review van de Layers collectie Experimental Perfume Club. Als je geïnteresseerd bent in het creëren van je eigen parfum met deze geweldige collectie, bezoek dan de officiële website van dit project www.epclayers.com

Lees ook:   Replay Jeans Original For Him Eau de Toilette

Blijf Ventvenir lezen voor meer beoordelingen van unieke nichegeuren en interessante parfumprojecten.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.