De oude geschiedenis zit vol met mythen, legendes en fascinerende gebeurtenissen. En sommige van die gebeurtenissen waren direct gerelateerd aan de geur en het vermogen om anderen te beïnvloeden.

Een van die geurende verhalen vond plaats in 41 voor Christus, en het was het verhaal dat de loop van de geschiedenis van de oude wereld had kunnen veranderen.

Als je je afvraagt waar ik het over heb, blijf dan dit bericht lezen, want vandaag recenseer ik X Perfume Feminine Edition van Clive Christian, gewijd aan de passie tussen Cleopatra en Marc Anthony.

Venus is gekomen om te feesten met Bacchus

Na de moord op Julius Caesar in 44 v.Chr. verviel het Romeinse Rijk in burgeroorlog en anarchie.

De leiding van Rome was verdeeld tussen Marcus Antonius en Octavianus. Antonius regeerde over de oostelijke regio, inclusief Griekenland en het Midden-Oosten. Ondertussen regeerde Octavianus in het westen.

De ontmoeting van Marcus Antonius en Cleopatra was voor hen beiden noodzakelijk. Hij had geld nodig voor een militaire campagne om de oostelijke gebieden te onderwerpen, terwijl zij de bescherming van Rome nodig had.

Toen Cleopatra Marc Antonius op zee ging ontmoeten, was ze als de godin Venus in menselijke vorm, gezalfd met de meest naar rozen geurende oliën.

De paarse zeilen van haar schip waren geparfumeerd met het mengsel van geurige oliën dat bij de Egyptenaren bekend stond als Kyphi. Het was een mengsel van jasmijn, cassia, kaneel, pepermunt, pistache, convolvulus, jeneverbes, acacia, henna en Cyprus.

Lawrence Alma-Tadema, De ontmoeting van Antonius en Cleopatra, 1885

Lees ook:   Max Factor 2000 Calorie Waterproof Volume Mascara

Volgens de legende parfumeerde Cleopatra de zeilen met geurige oliën voordat hij de zee op ging – om de lucht te ruiken en Marcus Antonius te verleiden voordat hij haar in de gaten hield.

Met zo’n geurende verschijning begeleid door muziek en mooie dienstmeisjes gekleed als Zeenimfen en Graces, is Cleopatra natuurlijk geslaagd. Venus is gekomen om te feesten met Bacchus voor het algemeen belang…

Maar het feest heeft veel te lang geduurd…

Na de ontmoeting met Cleopatra leek Marcus Antonius zijn gebieden, burgeroorlog en Rome te vergeten. Hij is door haar meegesleept naar Alexandrië, waar ze het feest van genot voortzetten.

De romance tussen Cleopatra en Antonius duurde 11 jaar, waarin hij cleopatra en hun kinderen enkele van de westelijke gebieden van Rome heeft geschonken.

Als gevolg hiervan verklaarde Octavianus de oorlog aan Egypte en Cleopatra met Marcus Antonius. De lange en roekeloze passie tussen de koningin van Egypte en haar minnaar Antonius eindigde in 30 v.Chr. in wederzijdse zelfmoord.

De eeuwen gaan voorbij, maar hun passie blijft schrijvers, dichters en kunstenaars over de hele wereld inspireren.

En het is duidelijk dat dit tragische verhaal dat begon met de geur wordt weerspiegeld in de parfumerie – een van de meest sensuele vormen van kunst.

Beoordeling van X Perfume Feminine Edition door Clive Christian

Dit parfum opent met een heerlijke geur van perzik omringd door de sappige citrusvruchten. De noot van rabarber brengt in deze geur zijn verfrissende fruitige klank met wat groene en lichtzure accenten.

Na een tijdje, wanneer de heldere opening van X Perfume kalmeert, openbaart zich een sensueel en verleidelijk bloemenhart met jasmijn in het hoofd.

Lees ook:   Bvlgari Rose Goldea Blossom Delight Eau de Parfum

review van x perfume feminine edition door clive christian

Omdat het een natuurlijk afrodisiacum is, geeft jasmijn dit parfum zijn diepe en voluptueuze zoete aroma.

In dit parfum wordt jasmijn prachtig omlijst door de tonen van roos, narcis en tuberoos.

Orris bedekt de bloemblaadjes van deze bloemen met een zeer charmante poederachtige sluier. Ondertussen brengt de noot van lelietje-van-dalen naar X Perfume zijn verfijnde lichte geur.

Klik hier om mijn parfum review van 1872 Feminine Edition van Clive Christian Perfume te lezen.

De basis van dit parfum wordt vertegenwoordigd door de noot van vanille vergezeld van de aardse nuances van patchouli en een romig geluid van sandelhout.

Rum brengt deze geur een beetje roekeloos karakter, terwijl kasjmier aan X Perfume zijn muskusachtige aroma met fluweelzachte nuances toevoegt.

X Perfume van Clive Christian is een zeer mooie geurachtige belichaming van het verhaal van Cleopatra en Marc Antony.

Dit parfum vertelt ons over een meesterlijke verleiding, een wereld van sensuele geneugten en een roekeloze passie die altijd een plaats in ons hart zal vinden tot het einde van de wereld …

Notities: Perzik, Rabarber, Mandarijn, Bergamot, Jasmijn, Roos, Orris, Narcissus, Lelietje-van-dalen, Tuberoos, Vanille, Kasjmier Musk, Patchouli, Rum, Sandelhout.

Als it waren een plek, het zou een prachtig boudoir zijn.

Als het een kleur was, zou het zacht bordeauxrood zijn.

Als het één woord was, zou het sensueel zijn.

Het was mijn review van X Perfume Feminine Edition van Clive Christian. Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Lees ook:   Gucci Flora Gorgeous Gardenia Eau de Parfum

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.