Beste parfums van Creed voor vrouwen met een reputatie voor luxe

Van Aventus en Green Irish Tweed tot Viking en Bois du Portugal, creed’s mannelijke releases krijgen veel aandacht. Hun vrouwelijke geuren worden echter vaak over het hoofd gezien te midden van alle hype. Dit is jammer, want we denken dat er nogal wat zijn die je aandacht en zuurverdiende geld waard zijn (Creed-geuren zijn immers niet goedkoop). Opgericht in 1760 door James Henry Creed in Londen, begon het merk als een kleermakersbedrijf. Na de verhuizing naar Parijs in 1854 verschoof de focus naar Creed voor vrouwen.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

geloofsbelijdenis voor vrouwen

Totdat blackrock’s Long Term Private Capital private equity fonds in 2020 een meerderheidsbelang verwierf, stond het huis erom bekend dat het van vader op zoon overging gedurende zeven generaties. Momenteel werkt Olivier Creed samen met zijn zoon Erwin om de reputatie van het merk voor luxe parfums gemaakt van de beste ingrediënten te behouden.

Met zo’n illuster erfgoed is er geen tekort aan Geloofsbelijdenis voor vrouwen. De meeste van hen zijn riffs op het bloementhema in een tijdloze stijl. Indien bekend staat de naam van de parfumeur tussen haakjes achter de naam van het parfum.

Onze best beoordeelde parfums van Creed voor dames

AVENTUS VAN CREED

Beste ooit

Creed Aventus for Her Spray werd gelanceerd in 2016, de opening van de vrouwelijke versie maakt een passend duur fruitig-citrus statement, met grote tonen van sappige appel en pittige Italiaanse bergamot. De aardse Indonesische patchouli draagt alleen maar bij aan de extravagante sfeer.

We kennen allemaal de originele Creed Aventus. Gelanceerd in 2010, werd het een van de meest succesvolle / gehypete / bediscussieerde / geïmiteerde nichegeuren van het afgelopen decennium.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Met fruit gevulde Bulgaarse en Turkse rozen vermengen zich met de romigheid van sandelhout in het hart, terwijl muskus de sensualiteit van de EDP versterkt.

Er is meer fruit in de drydown, met contrasten tussen zoete perzik en zure zwarte bes. We gaan controversieel zijn: deze is zelfs beter dan zijn mannelijke tegenhanger.

Lees ook:   Joop! Homme Absolute Eau de Parfum

TUBEREUSE INDIANA VAN CREED

Meest Sensueel

Creed Tubéreuse Indiana EDP (Olivier Creed), uitgebracht in 1980, heeft alle BBB (grote, gedurfde, mooie) kenmerken van dat decennium. Het kan niet anders met tuberoos op de voorgrond.

De opening bevat de citrustonen van bergamot – fris, fris en groen. Wanneer de tuberoos uit Italië centraal staat, is het alles wat we willen dat deze beruchte witte bloem is: intens, dierlijk en verantwoordelijk.

De drydown bevat een combinatie van zachte, lichtzoete vanille en muskusachtige, poederachtige ambergris. Het is een gestroomlijnde maar buitengewoon sensuele aangelegenheid.


JASMIN IMPERATRICE EUGENIE VAN CREED

Klassieke elegantie

We hadden nooit gedacht dat we naar een oude koningin zouden willen ruiken, maar dan is deze Creed Jasmin Imperatrice Eugenie EDP (Olivier Creed) 1989 release niet zomaar een parfum. Blijkbaar geïnspireerd door de Franse keizerin Eugenie in de 19e eeuw, is deze EDP net zo groots als het klinkt.

Het opent met de korte citrusscherpte van bergamot en maakt vervolgens plaats voor een prachtig intense en ondoolachtige behandeling van jasmijn. Bulgaarse roos draagt bij aan de weelderige bloemige sfeer.

Een weelderige romige mix van sandelhout en vanille regeert in de drydown. Ambergris brengt een zware dosis dierlijke muskusachtigheid in de samenstelling.


LENTEBLOEM VAN GELOOFSBELIJDENIS

Flower Power

Geloofsbelijdenis Lentebloem EDP (Olivier Creed)

Dankzij een teveel aan krijsende fruitig-bloemige, hebben we de neiging om het immer populaire genre met de nodige voorzichtigheid te benaderen. Gelukkig is deze Creed Spring Flower EDP (Olivier Creed) 1996 release een heel andere propositie.

Er is een beetje een fruitsalade gaande in de opening, dankzij sappige tonen van appel, meloen en perzik. Knapperige bergamot houdt het aan de goede kant van zoetheid.

De bloemige component ziet verse jasmijn en poederachtige roos hun ding doen, terwijl er schone witte muskus in overvloed is in de drydown. Deze eenvoudige maar verfijnde Creed for women-geur belichaamt de tijdloze sfeer die veel van de releases van het in Parijs gevestigde nichehuis gemeen hebben.

Lees ook:   Trussardi A Way For Him Eau de Toilette

Love in White van Creed

Verse Citrus

Zin om op een lentedag door de bloeiende met bomen omzoomde straten van de Provence, Frankrijk, te rijden? Creed Love In White EDP (Olivier Creed & Erwin Creed) 2005 release moet het lukken. De pittige frisheid van sinaasappelschil wordt gecombineerd met de fruitigheid van tonen van abrikoos en appel in de intro.

Met een boeket met Florentijnse iris, narcissus, magnolia en jasmijn is het effect fabelachtig bloemig en poederachtig. Maar wat deze Creed for women-geur echt ongewoon maakt, is de aardse rijstnoot.

De drydown van sandelhout, muskus en vanille bouwt voort op zijn warmte. We houden ook van de display-waardige fles.

Fernweh Editions Kaarsen


GELOOFSLIEFDE IN HET ZWART

Meest chique

Blijkbaar geïnspireerd door Jacqueline Kennedy Onassis, opent Creed Love In Black EDP (Olivier Creed & Erwin Creed) 2008 release met het bloemige poeder van violet. De frisheid wordt versterkt en krijgt body met een noot van Virginia ceder.

Er is meer poeder van Florentijnse iris en witte muskus. Hun koele elegantie is gekruid met kruidnagel, zonder de compositie te domineren. De drydown bevat een combinatie van zwarte bessen en roos, allemaal fruitige zuurheid.

Verwoestend chic, deze EDP heeft een air van ondoordringbaarheid. Zie het als Creed voor vrouwenpantser als je je net zo ondoorgrondelijk wilt voelen als de dame die het inspireerde.


Creed Fleurs De Gardenia

Meest Romantisch

Inspiratie – een wandeling door Britse weiden in het voorjaar – wordt heerlijke olfactorische realiteit in deze suggestieve Creed Fleurs De Gardenia EDP (Olivier Creed) 2012 release. Het is vanaf het begin prachtig groen, dankzij tonen van galbanum en zwarte bessen. Een vleugje roze peper introduceert een bloemig accent.

Bedwelmend en fris, de titelnoot bouwt voort op het groen van de opening en wordt ondersteund door tonen van roos, lelietje-van-dalen en pioenroos.

Met tonen van ceder, muskus en patchouli, houdt de drydown de illusie in stand om door het Engelse platteland te lopen. Deze Creed for women geur is zo mooi en romantisch als maar kan.


KONINKLIJKE PRINSES OUD VAN CREED

Beste Oud

Creeds bijdrage aan het alomtegenwoordige oud-genre is nogal goed, zij het afgezwakt. Creed Royal Princess Oud EDP (Olivier Creed) 2015 release is geïnspireerd op de oorsprong van het huis toen het kleermakerij creëerde voor het Engelse koninklijke hof.

Lees ook:   Estée Lauder Sumptuous Rebel Mascara

De opening staat in het teken van de frisse citruskruidigheid van bergamot. Bloemige tonen van violet, roos en iris lagen op de poederigheid. Het verzamelt aardse diepte, met tonen van iris- en orrisboter (geproduceerd uit de wortels van de irisplant) wat leidt tot een ingetogen kijk op oud. Het kostbare ingrediënt wordt geaccentueerd door de zoet muskusachtige tonen van patchouli en benzoïne.

Ondanks de naam is het waarschijnlijk de meest uniseks van geuren van Creed voor vrouwen.

Fernweh Editions Kaarsen


GELOOFSBELIJDENIS ANGELIQUE ENCENS

Speciale gelegenheden

Volgens de legende was filmicoon Marlene Dietrich partijdig voor het origineel uit 1933. Hoewel we die bewering niet kunnen verifiëren, kunnen we bevestigen dat deze Creed Angelique Encens EDP (Olivier Creed & Erwin Creed) 2019-update spectaculair hedonistisch is op een ouderwetse manier.

De opening staat in het teken van bloemige poederachtigheid, dankzij tonen van violet en Bulgaarse roos. Russische koriander brengt zoete kruidigheid in de mix. Een royale dosis melkachtig sandelhout en poederachtige kaneel vermengt zich met de muskusachtige rook van wierook en vetiver.

Niet veel mensen lijken te weten over deze oosterse schoonheid (het snuck op de markt zonder veel fanfare). We kunnen er geen genoeg van krijgen als zich een speciale, statementmakende gelegenheid aandient.

FLEURISSIMO VAN CREED

Perfecte bruiloft geur

Hoe zou je verwachten dat een geur die oorspronkelijk is gemaakt voor de bruiloft van Grace Kelly zou ruiken? Piekfijn? Luxueus? Klassiek? Creed Fleurissimo EDP (James Henry Creed), gelanceerd in 1956, is al het bovenstaande.

De opening is prachtig fris, met tonen van bergamot en violette bladeren in het spel. Het boeket bloemen dat volgt, bevat grote en bedwelmende wafts van tuberoos, Bulgaarse roos en ylang-ylang.

Poederachtige Florentijnse iris en muskusachtige ambergris zijn perfect in balans in de drydown. Zoals te verwachten is deze EDP romantisch bij uitstek. We houden van de old-school verfijning.