Bleu de Chanel EDT vs EDP: Ultieme vergelijking

Het Huis Chanel heeft een lange geschiedenis in het ontwikkelen van merken en legendes. In 2010, onder haute couture geurontwerper Jacques Polge, groeide Bleu de Chanel, een mannengeurcollectie, naar groot succes.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

De Franse acteur en model Gaspard Ulliel, helaas zeer recent overleden in , projecteerde het merk van de verfijnde en tijdloze geur met zijn humeurige maar intrigerende imago.

Om de omvang van de Bleu de Chanel-geurlancering te evenaren, regisseerde Martin Scorsese de eerste commerciële campagne. Het is hoe je een geur lanceert om massaal aan te spreken met behoud van zijn uniciteit.

Sinds de lancering is Bleu de Chanel men een best verkopende favoriete geur gebleven. Het beeld en de houtachtige maar toch schone geur spreken jonge professionele en atletische mannen en de vrouwen die dol op hen zijn aan.

Schoonheidsconsulenten en geurexperts hebben geholpen het succes van dit product vast te stellen, omdat ze ook de schone, frisse geur waarderen die een beeld projecteert.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

De subtiele nuance van Bleu de Chanel EDT vs EDP

In de geurindustrie onderscheiden mensen geurcategorieën in subcategorieën. Parfum is de moeder van alle geuren.

Als geurexperts raden we onze klanten vaak aan om hun geuren te bedekken, te beginnen met een douchegel, een lotion of aftershave-balsem aan te brengen en vervolgens een discrete spuit EDT (Eau de Toilette) of EDP (Eau de Parfum) toe te voegen.

Het gelaagd maken van uw producten helpt bij het creëren van een blijvend effect en diepte in uw geur. Er is ook een sensuele ervaring wanneer je je hele lichaam doordrenkt met de geur die je geniet.

Lees ook:   Chloé Signature Bodylotion

Geurnoten in EDT en EDP

Jacques Polge begreep duidelijk de lichaamschemie van mannen, muskusachtige ondertonen en de verleidelijke boodschap die ze als signalen uitzenden.

Bleu de Chanel op een tafel

Hierdoor suggereren Bleu de Chanel parfumrecensies dat deze collectie sinds 2010 een favoriet is gebleven onder mannen (en de vrouwen die hen aanbidden).

De grootste concurrent is misschien wel het Huis van Dior en Sauvage voor mannen.

Topnoten

Topnoten zijn de geuren die eerst onze olfactorische geur binnendringen; in Bleu de Chanel bestaan ze uit klassieke bergamot (sinaasappel), de citrusinvloed van citroen en grapefruit, en gemengd met vetiver (grastype).

Middennoten

Aanhoudende tonen van grapefruit, cederhout, gember en jasmijn produceren warmte op mannelijke chemie.

Basisnoten

Elk lichaam ontwikkelt de basisnoten anders. In Bleu de Chanel EDP en EDT nestelen die noten zich in een houtachtige geur gebaseerd op wierook, gember, sandelhout en amberhout.


Bleu de Chanel EDT

Bleu de Chanel Eau de Toilette

Bleu de Chanel EDT is de derde meest geconcentreerde versie in een geurfamilie en vaak de meest populaire versie omdat het minder duur is dan de parfumversie.

EDT is populair omdat het niet zo overweldigend is als parfum- of parfumoliën, waardoor het een betere optie is om in besloten ruimtes te dragen.

Lichaamschemie is een cruciaal onderdeel in hoe een geur zich op je huid ontwikkelt en hoe lang het duurt en het uiteindelijke aroma zal beïnvloeden.

Meestal duurt EDT twee tot vier uur totdat het verdwijnt in een zeer ingetogen versie van zijn vroegere zelf. Deze vervaging maakt EDT ook perfect omdat het de gebruiker meer controle geeft over hoe de geur zich ontwikkelt.

Subtiel kan de verleiding zijn om die speciale persoon uit te nodigen om dichterbij te komen.

Sillage

Een geur sillage (dat kenmerkende spoor dat een persoon achterlaat) is aantrekkelijker wanneer het wordt ingetogen. Bleu rangschikt zeker op de gematigde schaal en spreekt daadkrachtig, zeggend dat ik ben aangekomen en dat ik een stuk van mezelf achterlaat.

Potentie

Deze citrushoutmix is ideaal voor kantoor, vergaderingen en privé- en openbare functies, waardoor het geschikt is voor warme maanden.

Levensduur

Op zichzelf en zonder samenwerking binnen de productfamilie blijft Bleu de Chanel EDT twee tot vier uur lang geur afgeven.

Pros:

  • Verleidelijk, tijdloos, mannelijk
  • Blijvend maar niet overweldigend
  • Goedkoop

Tegens:

  • Mei require frequente hertoepassing, wat het duurder maakt
  • Populair, dus niet uniek

De prijs schommelt rond, afhankelijk van waar u winkelt.

Shop op Sephora.com


Bleu de Chanel EDP

Bleu de Chanel Parfum |

Bleu de Chanel EDP is de grote broer in de line-up. Deze versie is krachtiger en bevat een concentratie van 15 – 20% van de geuressentie (afgeleid van essentiële oliën).

Klanten kennis laten maken met de subtiele verschillen binnen de parfumfamilie is een uitstekende uitnodiging voor hen om andere productopties te verkennen. Af en toe ervaren klanten een onderscheid van de top- en basisnoten in de sillage van de geur.

Sillage

Geursillage in Bleu de Chanel geurproducten neigen naar krachtig, maar nestelen zich mooi op de drager. Door zijn samenstelling heeft EDP een krachtiger openingsakkoord en een langduriger effect dan EDT. De boodschap is dat het een blijvende indruk achterlaat.

Potentie

Ideaal voor kantoor, perfect voor intieme momenten en publieke engagementen, en dooft warmte in warmere maanden.

Fernweh Editions Kaarsen

Levensduur

Kwaliteitsingrediënten projecteren de geur gedurende zes tot acht uur zonder af te nemen.

Pros:

  • Vereist minder product en minder frequente toepassing
  • Dezelfde verleidelijke tijdloze geur als het parfum, EDT, EDC
  • Goedkoper dan parfum

Tegens:

  • Duurder dan EDT of aftershave balsem
  • Populair, dus niet uniek
Lees ook:   NUXE Rêve De Miel Honey Lip Balm

Shop op Sephora.com


Bleu de Chanel EDT vs EDP Longevity

Voor de gemiddelde consument zijn de verschillen klein. Degenen met een neus voor geur zullen in staat zijn om de verschillen en de levensduur van elk type op te snuiven.

Het flesontwerp en de levering van verstuivers zijn voor beide hetzelfde. De verschillen zijn nauwelijks waarneembaar, behalve de geurkwalificatie op de bodem van de vierkante, intens donkere glazen fles. De EDT-versie heeft deze marker niet aan de onderkant.

EDT spray is verkrijgbaar in 1.7, 3.4 en 5. Fl Oz. Een complementaire collectie scheerschuim, deodorants, douchegel, balsems en cadeausetcollecties ronden de productfamilie af.

Persoonlijke prestatieaanbevelingen:

Het kiezen van een Chanel geurproduct als cadeau of voor persoonlijke consumptie is ongetwijfeld een van de meest sensuele ervaringen.

Mijn ervaring met klanten bevestigt dat mannen minder aarzelen om zichzelf te verwennen dan vrouwen.

Zij verdienen deze verwennerij.

De prijzen van Bleu De Chanel zijn vergelijkbaar met andere luxe merken. Hoewel de initiële kosten twijfelachtig kunnen zijn voor budgetbewuste consumenten, is het merk een investering in uw welzijn en vertrouwen.

Een fles Bleu de Chanel

Een fles EDT versus EDP gaat meestal langer mee dan drie maanden, wat neerkomt op een kostprijs van ongeveer een dollar of twee per dag (in afwachting van aanvraag).

Het aanbrengen van geur op polspunten zoals de binnenste pols of nek is van toepassing op mannen en vrouwen. Welke Bleu De Chanel het langst meegaat, hangt af van hoe je het gebruikt en je lichaamschemie.

Conclusie

Bleu de Chanel zal nog decennialang een geurklassieker blijven. Bleu zal in de voetsporen treden van de moedergeur, Chanel No. 5, die sinds 1921 een icoon is aan de geurhorizon en de trend blijft zetten.