Body Mist vs Perfume: wat is het verschil?

Soms is de terminologie rond bepaalde producten irrelevant. Twee producten die iets anders worden genoemd, zijn eigenlijk hetzelfde.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Dat wil zeggen niet het pleidooi voor body mist en parfum, dat wel. Hoewel ze er misschien hetzelfde uitzien en een vergelijkbaar doel dienen (om je goed te laten ruiken), zijn het verschillende producten.

VERGELIJKINGSTABEL
  • Prijs-kwaliteitverhouding: Gemiddeld
  • Goedkoper
  • Levensduur: Zwakker
  • Prijs-kwaliteitverhouding: Goed
  • Duurder
  • Levensduur: Langer meegaand
body mist vs parfum 2

Laten we eens kijken naar de verschillen in body mist versus parfum. We zullen ook praten over de voor- en nadelen bij het overwegen van een van deze en welke situaties misschien meer geschikt zijn voor de ene in plaats van de andere.

Verschillen tussen body mist en parfum

Zoals we hierboven al zeiden, dient body mist (soms bodyspray genoemd) een vergelijkbaar doel als parfum: om de persoon die ze draagt aantrekkelijk, uitnodigend te laten ruiken of de drager een extra boost van zelfvertrouwen te geven.

Eerlijk gezegd zijn er ook vergelijkbare producten en ze kunnen veel van dezelfde ingrediënten bevatten. Body mist of body spray wordt echter gemaakt van meestal water of alcohol gemengd met geuroliën.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Parfum en eau de cologne zijn meer geconcentreerd, wat betekent dat het verhoudingsgewijs meer geuroliën en minder water en alcohol bevat.

Om die reden kun je meer body mist op jezelf spuiten en gedurende de dag vaker opnieuw aanbrengen. Als je hetzelfde zou proberen te doen met parfum, zou de geur overweldigend zijn voor zowel jou als de mensen om je heen.

meisje met behulp van body spray

Body Mist vs Parfum: wat is beter?

In werkelijkheid is geen van beide inherent beter dan de ander. Parfums zijn vaak duurder dan body mists, maar dat komt omdat ze meer geconcentreerd zijn en meer van de geurige oliën bevatten die beide hun verleidelijke aroma geven.

Lees ook:   Jette Joop Love Eau de Parfum

Dat gezegd hebbende, omdat je minder parfum hoeft te gebruiken dan bodyspray, zul je meer gebruik maken van een enkel ons parfum, dus uiteindelijk is het misschien een betere deal.

Kun je Body Mist gebruiken als parfum?

Ja, dat kan zeker. Houd er echter rekening mee dat je er meer van moet gebruiken en dat je het waarschijnlijk op andere delen van je lichaam moet spuiten.

Je brengt meestal parfum aan op de drukpunten, maar met body mist moet je mogelijk ook je kleding, haar, huid, enzovoort spuiten om hetzelfde langdurige effect te krijgen. Als alternatief kunt u gedurende de dag opnieuw aanbrengen.

Kun je ze samen gebruiken?

Dat kan, maar wees voorzichtig met een paar dingen. Allereerst wil je er zeker van zijn dat de geuren waarmee je jezelf spuit, dat wil zeggen de body mist versus de parfumgeur, compatibel zijn met elkaar.

Dit geldt voor andere geurige producten die je gebruikt, zoals je shampoo echter in mindere mate.

bodyspray en parfum

Net zoals je outfit kan ‘botsen’, kan je geurprofiel dat ook.

Als je twee goed ruikende producten samen gebruikt, gebruik dan parfum zoals gewoonlijk op je drukpunten en voeg vervolgens een lichte mist van de bodyspray toe. Voel je vrij om de bodyspray een paar keer gedurende de dag opnieuw aan te brengen.

Waar te dragen Body Mist of Parfum

Als het gaat om waar je ze op je lichaam moet dragen, is er niet veel verschil tussen bodyspray versus parfum – druk- of polspunten zijn het beste voor zowel parfum als body mist. De meest voorkomende voor het aanbrengen van geur is op je polsen en nek.

Lees ook:   Prada Paradoxe Gift Set

Voel waar je hartslag door de huid klopt en gebruik daar. Dit geldt ook voor heren colognes.

Qua evenementen waar je ze naartoe kunt dragen, elke! Sommige mensen geven er de voorkeur aan om body mist te dragen bij meer casual afspraken, zoals het geven van een beetje frisheid in de sportschool of het spuiten voordat ze boodschappen doen.

Bewaar parfum voor meer formele gelegenheden, zoals een dag op het werk met een grote vergadering, een bruiloft of een avondje uit in de stad.

Fernweh Editions Kaarsen

Body Mist vs Parfum: voor wie ze perfect zijn

Met de feestdagen in aantochtp binnenkort, parfums en body mists zijn geweldige geschenken.

Jongere vrouwen en tienermeisjes houden van Victoria Secret body mists als een geschenk. Omdat ze minder duur zijn, zijn ze een goede kousenvuller of een geheim kerstcadeau. Veel shoppers beschouwen dat merk als een van de beste body mists die er zijn.

Victoria's Secret Body Mist Cadeau Set

Omdat parfums (vooral fijne parfums) meer geld kosten, zijn ze beter voor mensen die het dichtst bij je staan als een middelgroot of zelfs belangrijk cadeau. Je kunt er ook prachtige antieke parfumflesjes vinden voor een uniek cadeau.

Veel beroemdheden hebben ook hun eigen geurcollectie en parfums. Ze helpen bij het ontwerpen van hun kenmerkende geur die hun stijl en aura uitdrukt. Ontdek de favoriet van je geliefde en kijk of ze een geur te koop hebben.

Conclusie

Bij het kiezen tussen body mist versus parfum komt het echt neer op persoonlijke voorkeur. Sommige geuren zijn verkrijgbaar in beide vormen, terwijl andere alleen body mist of parfum zijn.

Lees ook:   Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask Masker

Body mists zijn meestal minder duur, maar de geur kan ook zwakker zijn. Probeer beide uit en kijk welke je voorkeur heeft.