Bring On The Florals of Spring: YSL Libre Perfume beoordeeld

Zoals de naam al doet vermoeden, omarmt het Yves Saint Laurent Libre Parfum vrijheid met een heldere, elegante geur die hint naar belofte en mogelijkheid. Ontworpen voor de moderne vrouw, beschikt het over een balans van warme fruitige, bloemige en muskusachtige noten om een echt unieke geur te creëren.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Deze verfijnde geur roept dezelfde gevoelens van elegantie en decadentie op als andere populaire bloemige parfums voor vrouwen, waaronder Addict van Christian Dior, Mademoiselle van Chanel Coco en Romance for Women van Ralph Lauren.

YSL-Libre-2

Wie maakt het?

Libre is een van de nieuwste geuren die zich bij de YSL-line-up voegt en voor het eerst wordt gelanceerd in 2019. Het is een indrukwekkende toevoeging aan blockbustergeuren zoals Black Opium. De geur is tot stand gekomen als een samenwerking tussen meesterparfumeurs Anne Flipo en Carlos Benaim.

Flipo groeit op op het Franse platteland en heeft een passie voor natuurlijke geuren, waaronder bloemige en kruidennoten. De legendarische meesterparfumeur Michel Almairac was haar mentor en leerde haar alles wat ze moest weten om honderden parfums te maken voor luxemerken zoals Armani, Lancome en meer.

ysl parfum

Benaim, opgegroeid in Tanger, Marokko, staat erom bekend de voorkeur te geven aan meer exotische geuren. Hij geeft de voorkeur aan een robuustere, pittigere benadering van parfumerie. Dankzij een chemische ingenieursachtergrond heeft hij een stevige greep op geurprofielen die een zekere precisie aan zijn werk geven.

Libre combineert Flipo’s passie voor lichte bloemen met Benaim’s liefde voor gedurfde, muskusachtige geuren om een zwoele maar subtiele geur voor de moderne vrouw te creëren.

Geurnoten

Met de eerste spritz van Libre open je met bloemige topnoten van jasmijn en Franse lavendel geïnspireerd op de landelijke levensstijl van meesterparfumeur Flipo. De gedurfde eerste geur maakt al snel plaats voor energieke middennoten van Marokkaanse oranjebloesem, een eerbetoon aan de oorsprong van Benaim.

Basisnoten van Musk accord en ceder geven het parfum een langdurige frisse, schone geur die Libre onderscheidt van andere bloemen. Het is evenwichtiger dan zoetere geuren, waardoor het meer veelzijdigheid heeft om te dragen. Zelfs subtiele noten blijven de hele dag sterk.

YSL-Libre-3

Wie wil het?

Zoals de meeste YSL parfum kunnen vrouwen en mannen allebei indruk maken met Libre. Volgens het merk is Libre YSL parfum gemaakt voor degenen die volgens hun eigen regels spelen. Het roept gevoelens van vertrouwen en verfijning op met behoud van lichte, flirterige, bloemige tonen van lavendel.

Hoewel het als uniseks kan worden beschouwd, wordt het parfum voornamelijk op de markt gebracht voor vrouwen dankzij de bloemige topnoten. Het maakt een gewaagd statement voor de vrouw in haar bloei. Dankzij de jeugdige, fruitige geur is Libre parfum YSL ook een goede keuze voor tieners die op zoek zijn naar hun kenmerkende geur.

Waar moet je het dragen?

Libre is zacht genoeg voor een professionele omgeving, maar toch gedurfd genoeg voor een avondje uit in de stad. De geur is niet overweldigend en toch weet de aanhoudende sillage een blijvende indruk te maken. Een licht, schoon profiel maakt Libre parfum een go-to voor elke gelegenheid, van een dagje winkelen tot een formele avond.

Lees ook:   Roc Multi Correxion Revive + Glow Night Serum Capsules

Libre is ook een goed parfum voor het hele jaar door dragen. Dankzij de frisse bloemengeur roept het gevoelens van de lente op, terwijl fruitige oranjebloesem gevoelens van zomertijd oproept. Deze noten worden in evenwicht gehouden door een subtiele muskus die niet misstaat naast herfst- en winterkruiden.

oranjebloesem libre parfum

Verpakking en presentatie

De verpakking van het YSL Libre parfum is net zo verfijnd als de geur en vormt een verbluffende aanvulling op elke collectie. De haute couture-fles is ontworpen om de vloeistof binnenin te laten zien, waarbij de amberkleur wordt benadrukt met felgouden accenten.

Dikke, heldere zijkanten en gladde randen zorgen ervoor dat de fles er bijna uitziet alsof hij uit kristal is gesneden. Het vangt het licht perfect op om de hele flacon te laten gloeien.

De slanke, asymmetrische zwarte dop is versierd met getextureerde gouden kettingen, terwijl een gouden YSL-logo de basis van de fles siert. De chique verpakking is bedoeld om de iconische look van Yves Saint Laurent-tassen na te bootsen, die vergelijkbare gouden kettingen en logo’s in hun ontwerp hebben.

Persoonlijk Impressies

Libre parfum biedt een gedurfde eerste indruk die verzacht in een meer subtiele, elegante geur. Hoewel het in het begin een beetje scherp kan zijn, is het geschikt om te dragen in kleine ruimtes zoals liften of kantoren zodra het zich vestigt.

libre parfum vrouwen

Libre is goed uitgebalanceerd voor een bloemig parfum en verzacht zoetere tonen met hints van fruit en muskus. Hoewel het een traditionele vrouwelijke geur biedt, heeft het ook een moderner randje dan andere klassiekers.

Lees ook:   Armani Luminous Silk Foundation

Het parfum is verfijnd genoeg voor dagelijks gebruik voor de professionele vrouw. Het roept een groter gevoel van volwassenheid op dan gedurfdere parfums en bodysprays, zoals die van Victoria’s Secret of Bath and Body Works.

Hoewel het schoon en licht genoeg is voor op kantoor, is Libre parfum niet zonder zijn meer zwoele charmes. Dankzij de unieke combinatie van fruitig, bloemig en muskus is dit parfum veelzijdig genoeg voor speciale gelegenheden of dagelijks gebruik, ongeacht wat je zoekt in een geur.

Fernweh Editions Kaarsen

Voorstelling

Libre parfum van YSL begint sterk en geeft vanaf de eerste spritz gedurfde fruitige en bloemige noten. Het kan een moment of twee duren om te settelen, waardoor het het beste is om goed aan te brengen voordat je het huis verlaat. De eerste projectie kan voor sommigen overweldigend zijn.

Yves Saint Laurent Libre

Dit gewaagde begin loopt snel af naar een lichtere, zachtere sillage. Volgens Libre parfumrecensies kan de geur de hele dag aanhouden zonder opnieuw aan te brengen. In tegenstelling tot andere parfums zullen de verschillende noten niet vervagen, waardoor de geur in balans blijft totdat je ’s avonds naar bed gaat.

Waar kun je het kopen?

Je kunt Libre parfum van YSL vinden bij de meeste grote warenhuizen en speciale parfumerieën. U kunt ook besparen door online naar TheAromi.com te gaan. Hier vind je een ruime keuze aan designer geuren met korting. U kunt zelfs contact opnemen met een medewerker van de klantenservice voor meer informatie over een specifiek product of een specifieke bestelling.

Pin op Pinterest

YSL LIBRE PINTEREST