Christele Jacquemin is een bekroonde fotograaf die bijna twintig jaar in de fotografie- en parfumerie-industrie in Spanje heeft gewerkt, waarna ze terugkeerde naar haar thuisland Frankrijk om ambachtelijke parfums te maken onder haar persoonlijke merk.

Christele is een fervent reiziger en maakt foto’s tijdens haar fascinerende reizen, die vervolgens een inspiratie worden voor haar geurcollecties, waaronder handgemaakte parfums, huisgeuren en zelfs zeep.

Vandaag zal ik de parfums van Christele Jacquemin bespreken, waarvan er één, Impermanence, finalist werd van The Art &Olfaction Awards 2020 in de categorie Artisan.

Christele Jacquemin’s Perfumes Beoordeling

Vergankelijkheid

Geïnspireerd door de verzameling foto’s die Christele nam in Jin Ze, een dorp in de buitenwijken van Shanghai, brengt dit parfum de harmonie en rust van die plek over.

Impermanence combineert de groene frisheid van Hinoki-bladeren en hun citroenachtige facetten met een citrus-aromatische mix van bergamot en rozemarijn, verzacht door enkele roze nuances.

Blauwe gember voegt verkwikkende kruidigheid toe die je vanaf de opening van Impermanence voelt en waardoor het warmer en expressiever klinkt.

De tonen van vetiver en mate, van hun kant, wikkelen de samenstelling van dit parfum in een delicate kruiden-houtachtige knuffel.

Vergankelijkheid is een geur die je zeker in een staat van diepe ontspanning en rust kan brengen waarin je graag wat langer wilt blijven.

Maar de naam van dit parfum zegt het al.

Notities: Bergamot, Rozemarijn, Blauwe Gember, Hinoki Bladeren, Yerba Mate, Palmarosa, Roos, Vetiver.

Meanderende Ziel

Meandering Soul is een geurige interpretatie van de tijd die Christele doorbracht in Taipei, de hoofdstad van Taiwan, en haar pogingen om te ontsnappen aan het lawaai en de chaos van die stad door ’s nachts uit te gaan en opnieuw contact te maken met de natuur.

Lees ook:   Fanola Oxidatie Cream 40 Vol 12% Perfumed Hydrogen Peroxide Activator

Dit parfum opent met een suggestieve mix van zoete venkel, met zijn specifieke, anijsachtige aroma, en bitterzoete kaneelstokjes gedrenkt in karamelsiroop.

Even later wordt een noot van kaneel dominanter en tegelijkertijd zachter en dichter, vergezeld van bedwelmende narcissen en sensuele ylang-ylang.

Een mix van tabak en hinoki-hout herschept op zijn beurt perfect de veelzijdige geur van fijne sigaren, waarin kruidachtige, zoete en houtachtige nuances in elkaar overvloeien.

Meandering Soul is een mooi en intrigerend verhaal vol met het verlangen om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en te duiken in de wereld van zoete dromen.

In je eigen fantasiewereldje.

Notities: Zoete venkel, kaneel, karamel, Ylang-Ylang, narcissen, hinoki hout, tabak.

Christele Jacquemin's parfums review

Onderwereld

Dit parfum werd geïnspireerd door de verzameling foto’s die Christele maakte tijdens haar frequente reizen tussen Barcelona, waar ze zeventien jaar woonde, en Parijs, waar ze parfumerie studeerde, en het gevoel van onzekerheid dat ze in die tijd ervoer.

Underworld heeft een verkwikkende en enigszins scherpe mix van kruiden, waaronder komijn, peper en kardemomtonen, op een diepe en verleidelijke bloemig-houtachtige achtergrond.

De indrukwekkende kruidige opening van dit parfum wordt na verloop van tijd zachter, vanwege de noot van wortelzaden, met zijn geruststellende en subtiel poederachtige aroma.

Mimosa en tuberoos vullen elkaar aan en voegen een dicht en gepassioneerd bloemengeluid toe aan Underworld, terwijl een houtachtig-balsamico-akkoord verleidelijke diepte brengt.

Helder en expressief in het begin, verandert Underworld langzaam in een zeer intieme en sensuele geur die je dromen en verlangens weerspiegelt.

Degenen die alleen jij kent.

Notities: Komijn, Peper, Kardemom, Wortelzaden, Mimosa, Tuberoos, Patchouli, Vetiver, Wierook.

Lees ook:   Cacharel Yes I Am Eau de Parfum

Het was mijn review van Christele Jacquemin’s parfums.

Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.