Christopher Chong stopt na 12 jaar als creatief directeur van Amouage

Christopher Chong, Creative Director van Amouage heeft aangekondigd dat hij het bedrijf zal verlaten nadat hij op 1 mei 2019 ontslag heeft genomen. Zijn triomfantelijke debuut was in het creëren van “Jubilation 25” voor vrouwen en “Jubilation XXV” voor mannen in 2007, ondanks het ontbreken van een formele opleiding in de luxe geurindustrie.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Dit zette de toon voor alle toekomstige lanceringen en vandaag is Chong een zeer gerespecteerde protagonist geworden die bekend staat om het tarten van conventies en voor het verleggen van artistieke grenzen. In de afgelopen 12 jaar heeft hij Amouage op een creatief pad naar wereldwijd succes gestuurd en hij heeft dit bereikt door de geuridentiteit van het merk volledig te hervormen.

Klassiek geschoold als een Lyric Bariton, heeft Chong zijn carrière vaak beschreven als onorthodox en zijn rol bij Amouage als voorbestemd, “zingend” verschillende liedcycli door kunst en emoties te bottelen.

Volgens Chong is het creëren van parfum altijd een proces van verhalen vertellen. Tijdens zijn ambtstermijn bij Amouage benaderde hij zijn werk vanuit een diep persoonlijk perspectief, waarbij hij lagen van talloze tegenstrijdigheden en nuances toevoegde. Een veelzijdig buitenbeentje en creatieve risiconemer, elk van zijn creaties was een venster
naar zijn geest, hart en ziel.

“Ik wil Amouage bedanken voor het feit dat ze me zoveel kansen hebben gegeven om mijn parfumerievaardigheden te ontwikkelen. Mijn 12-jarige reis bij Amouage was ronduit episch en het was een eer om onderweg zoveel geweldige mensen te ontmoeten en met hen samen te werken,” zei Chong. “Ik vertrek met enorme en blijvende dankbaarheid.

Ik ben iedereen die in mij geloofde echt dankbaar, zelfs toen ik soms uitdagend was met mijn creativiteit. Uw vertrouwen gaf me enorme moed en vertrouwen om Amouage van een relatief onbekend Omani-merk naar de internationale erkenning te brengen die het vandaag heeft.”

Hij voegde eraan toe: “Dit is geen zwanenzang, maar eerder een kort intermezzo om me te kunnen concentreren op nieuwe projecten en nieuwe uitdagingen, dus houd deze ruimte in de gaten. Dit is nog maar het einde van het begin.”