Top 10 damesgeuren kopen – Lekkerste parfum voor dames

Een parfum is niet alleen een leuk cadeau om te krijgen, maar ook om te geven. Er zijn van die lichte geurtjes die vrijwel bij iedereen passen. Wat zwaardere en meer specifieke geuren moeten echter bij je lichaamseigen geur en karakter passen. Deze zijn het moeilijkst om voor een ander te kopen. Je moet die persoon dan heel goed kennen of weten dat ze dat parfum gebruikt.
top 10 vrouwen geuren
Een lekker geurtje op, doet veel met een mens. Het versterkt je zelfvertrouwen en als je er ook nog eens een complimentje over ontvangt, kan je dag niet meer stuk.

Parfumshops als ICI Paris XL en Douglas zijn bij veel mensen populair. Wie loopt er immers niet even een van die zaken binnen, tijdens een middagje winkelen? Voor de fun even alle testers proberen. Je hersenen krijgen zoveel geuren te verduren dat je na een kwartiertje, met een lichte hoofdpijn en in een overweldigende wolk, van een onbestemde geur, naar buiten stapt. Eigenlijk kun je er alleen een goede parfum kopen, als je er niet meer dan twee of drie probeert.
lekkerste parfum ooit
Wanneer je een nitwit bent op het gebied van lekkere damesparfum kopen, is het fijn dat je op de hoogte bent, van de populaire geurtjes van anno nu. Ook geuren zijn namelijk aan trends onderhevig.

Goedkoop parfum kopen?

Maak niet de fout door voor de meest goedkope parfum te gaan. Hoe lekker je hem ook vindt ruiken, hij is niet voor niets zo goedkoop. Goedkope parfums verliezen snel hun geur. Je hoeft ook niet meteen honderden euro’s neer te tellen voor een flesje, want er zijn best wel lekkere luchtjes te vinden voor een redelijk bedrag. Beter kun je kijken voor een parfum van een gemiddelde prijsklasse, zoals je hieronder ziet.

Om je op weg te helpen, hebben we de 10 beste damesparfums van 2020, voor je op rij gezet. Daarbij hebben we niet alleen gekeken, naar wat vrouwen prettige geuren vinden, maar ook wat mannen lekker vinden ruiken bij een vrouw en wat tevens betaalbaar is, om als cadeau weg te geven. De lijst is gebaseerd op de meest verkochte parfums van het afgelopen jaar.

Lekkerste damesgeur volgens mannen

De onderstaande top 10 damesgeuren zijn het lekkerst volgens mannen:

1) Eau de parfum – Coco mademoiselle van Chanel – lekkerste parfum ooit

Chanel Coco Mademoiselle

Bekijk de dagprijs

De eau de parfum Coco Mademoiselle van Chanel is het meest geliefde geurtje van 2020 gebleken. Het is een op en top vrouwelijke geur die langzaam van fruitig citrus naar Oriëntaalse bloemen overgaat en achterblijft als een aangenaam zacht vanillearoma. De geur bestaat sinds 2001 en is vanaf de lancering niet meer uit de top 3 van beste damesparfums weggeweest.

 • Topnoten: bergamot, mandarijn, sinaasappel, oranjebloesem
 • Hartnoten: ylang ylang, Turkse roos, mimosa en jasmijn
 • Basisnoten: witte musk, vetiver, tonkaboon, patchouli, opoponax (gompastinaak) en vanille.

Ter informatie: Om een geur te benoemen, spreekt men over ‘geurnoten’. Elke geur is opgebouwd uit drie noten:

 • Topnoten: de dominante geuren die je in de eerste minuut na het opbrengen waarneemt. Veelal zijn dat frisse citrusgeuren.
 • Hartnoten: deze komen na enkele minuten op en vormen het belangrijkste onderdeel van het parfum. Meestal worden hier bloemgeuren voor gebruikt.
 • Basisnoten: dit is het aroma dat zich vermengd met je huid en zich in je kleding vastzet. Vaak zijn dit houtgeuren.

2) Eau de parfum – La vie est belle van Lancôme

Lancôme La Vie Est Belle L'Eclat 75 ml - Eau de Parfum - Damesparfum

Bekijk de dagprijs

Lancôme La vie est belle, Eau de parfum is een volwassen geur die negen van de tien keer matcht met de zelfverzekerde vrouw. Het is een fruitige/bloemige geur die de persoonlijkheid van de draagster niet overheerst, maar op een subtiele wijze accentueert.

De geur is al vele jaren wereldwijd een veel verkochte geur en dat is niet in het minst, omdat ze geschikt is voor zowel overdag, als ’s avonds.

 • Topnoten: peer en zwarte bes
 • Hartnoten: oranjebloesem, iris en jasmijn
 • Basisnoten: praline vulling, tonkaboon, patchouli en vanille.

3) Eau de parfum – J’adore van Dior

Dior J'adore 100 ml - Eau de Parfum - Damesparfum

Bekijk de dagprijs

J’adore van Diore eua de parfum is een geur die zijn mannetje staat onder de beste damesparfums. De geur is in 1999 ontwikkeld door het huis Dior. Het is een fruitig bloemige geur die vermengd met de lichaamseigen geur van de draagster, door het merendeel van de mensen als zeer prettig wordt ervaren.

 • Topnoten: peer, mandarijn, bergamot, meloen, perzik en magnolia
 • Hartnoten: roos, nachthyacint, pruim, viooltje, fresia, orchidee, jasmijn en lelietje-van-dalen
 • Basisnoten: braam, ceder, muskus en vanille.

4) Eau de parfum – Lady Million van Paco Rabanne

Paco Rabanne Lady Million 80 ml - Eau de Parfum - Damesparfum

Bekijk de dagprijs

Lady Million is een de vrouwelijke Eau de parfum van de het herenparfum 1 Million, van Paco Rabanne. In samenhang met de mannelijke variant is de Lady Million een goede combinatie. Je kunt deze geur heel goed voor je vriendin of vrouw kopen, als je zelf deze geur gebruikt. Het is een frisse bloemachtige geur, met een zacht houtaroma dat de hele dag aanwezig blijft. De geur kan als intens worden ervaren, maar is beslist niet overheersend. Deze Eau de parfum zit in een goudkleurige diamantfles met de iconische million look van Paco Rabanne.

 • Topnoten: framboos, Amalfi citroen en neroli
 • Hartnoten: gardenia, jasmijn en Afrikaanse sinaasappelbloesem
 • Basisnoten: witte honing en patchouli.

5) Eau de parfum – Alien van Mugler

Thierry Mugler Alien 30 ml - Eau de Toilette - Damesparfum

Bekijk de dagprijs

Een volle, ietwat mysterieuze, Oosters aandoende geur. Zo kun je Alien Eau de parfum van Thiery Mugler nog het best omschrijven. Het is een van de beste damesparfums, als je op zoek bent naar een ‘tikkeltje anders’. De rijke jasmijngeur in combinatie met houtachtige elementen, worden ondersteund door een stevige ambergeur. Het is een erotische geur die het best in de avond gedragen kan worden. Voor op de dag kan ze snel als ‘te zwoel’ betiteld worden.

 • Topnoten: jasmijn
 • Hartnoten: bosachtig
 • Basisnoten: amber.

6) Eau de parfum – Black Opium van Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent Black Opium Floral Shock 90 ml - Eau de Parfum - Damesparfum

Bekijk de dagprijs

Black Opium van Yves Saint Laurent is al vele tientallen jaren volgens vele vrouwen de beste damesparfum, waar ze niet van afwijken. Het rijke houtaroma in combinatie met het vrouwelijke zoete vanille, is dé geur voor de femme fatale.

Black Opium is een geur voor vrouwen die weten wat ze willen en dit ook waar kunnen maken. Met hartnoten van koffie, bittere amandel en zoethout in combinatie met de unieke lichaamsgeur van de vrouw zelf, maakt ze elke man verslaafd aan zichzelf. Niet voor niets is ook de zwarte fles voorzien van een dop in de vorm van een opium zaadbol.

 • Topnoten: peer, oranjebloesem, roze peper
 • Hartnoten: jasmijn, bittere amandel, zoethout en koffie
 • Basisnoten: kasjmier hout, ceder, patchouli en vanille.

7) Eau de parfum – Mon Guerlain van Guerlain

Guerlain Mon Guerlain - 100 ml - Eau de Parfum

Bekijk de dagprijs

Een op en top Franse geur met een evenzo Franse naam: Mon Guerlain Eau de parfum, van Guerlain. Een frisse geur, met een vleugje Oriënt, waar niets anders over gezegd kan worden dat ze de draagster ‘een goed gevoel’ geeft. De Indiase jasmijn en Franse lavendel, worden ondersteund door het milde aroma van sandelhout en vanille en dat is iets wat ook door de omgeving als aangenaam ervaren wordt.

De fles waarin deze beste damesparfum zit, is een ontwerp dat dateert uit 1908. Het draagt de naam Quadrilobe, naar de vorm van de dop die het klavertje vier symboliseert.

 • Topnoten: bergamot en lavendel
 • Hartnoten: Arabische jasmijn, roos en iris
 • Basisnoten: Tahitiaanse vanille, Australisch sandelhout, benzoine, zoethout, patchouli en cumarine.

8) Eau de parfum – Chloé van Signature

Chloé Chloé 75 ml - Eau de Parfum - Damesparfum

Bekijk de dagprijs

Als Chloé Cloé is deze Eau de parfum van Signaure bekender dan alleen Chloé. De geur is nog vrij jong. Ze werd in 2008 gelanceerd, maar sloeg in als een bom. Ze staat dan ook vrijwel in iedere badkamer. Het is een subtiel romantische geur die zowel elegant, als karaktervol zonder overdreven te zijn, te noemen is. Precies zoals je, je als vrouw voelen wilt. Het is een van de meest gekozen damesparfums door vrouwen die niet van zware geuren houden.

 • Topnoten: lychee, fresia, pioenroos
 • Hartnoten: lelietje-van-dalen, magnolia en roos
 • Basisnoten: ceder uit Virginia en amber.

9) Eau de parfum – Sì van Giorgio Armani

Giorgio Armani Sì 50 ml - Eau De Parfum - Damesparfum

Bekijk de dagprijs

Sì Eau de parfum van Giorgio Armani is een van de zoetere geuren uit dit lijstje van 10 beste damesparfums. Volgens de beschrijving die aan deze geur gegeven wordt, doet ze je mooi en vrouwelijk voelen. Het is een geur die opvalt en door veel mensen als ‘lekker’ ervaren wordt. De aroma’s die je opvallen, zijn zwarte bessen, de overweldigende fresia, wat overgaat in een lieflijk vanille.

 • Topnoten: zwarte bessen
 • Hartnoten: meiroos en fresia
 • Basisnoten: hout/noten, ambroxan, patchouli en vanille.

10) Eau de parfum – Chance van Chanel

Chanel Chance Eau Tendre 150 ml - Eau de Toilette - Damesparfum

Bekijk de dagprijs

We begonnen deze 10 beste damesparfums met een Chanel en we besluiten ermee. Chance Eau de parfum van Chanel is een pittige geur die niet té aanwezig is, maar wel lekker lang blijft hangen. Ook na het wassen van je kleding, zal je de geur nog waar kunnen nemen. Je betaalt wel iets meer voor dit geurtje, maar als je van een zoetige bloemengeur houdt, zonder dat deze als een wolk om je heen hangt, is dit de beste parfum voor jou.

 • Topnoten: zwarte bessen
 • Hartnoten: hyacint, iris en jasmijn
 • Basisnoten: patchouli, amber, vetiver en witte musk.