De schoonheid van designer, vintage en antieke parfumflesjes

Sinds de oudheid is geur een belangrijk onderdeel van hoe mensen zichzelf willen presenteren. De aangename geuren die we willen dragen, bottelen we vaak in mooie flessen en andere verpakkingen.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Antieke parfumflesjes zijn niet alleen prachtig, maar zijn vaak zeldzaam en verzamelbaar.

antieke parfumfles

“Antiek” betekent dat het object meer dan 100 jaar oud is, en “vintage” betekent dat het 100-20 jaar oud kan zijn. Hoe ouder de fles, hoe zeldzamer en duurder hij is.

Veel van deze antieke flessen waren niet alleen praktisch – ze waren kunst. Veel culturen hebben extravagante containers die parfum en andere geparfumeerde oliën bevatten.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Het verzamelen en bezitten van parfumflesjes is een passie die al millennia duurt, en zelfs vandaag de dag zijn we gefascineerd door weelderige geuren en de decoratieve karaffen waarin ze rusten.

Sommige antieke parfumflesjes om voor te sterven

De Tsjechische Boheemse Rococo Parfum Fles

Er is bijvoorbeeld de enorme Tsjechische boheemse gouden juwelen Rococo parfumfles, een absoluut prachtige en prachtige jaren 1800 messing en geslepen kristallen saffier juwelen steken in het filigraan metaal van de parfumfles.

Het is gemaakt voor het boudoir van een mooie Victoriaanse dame vele jaren geleden, en de fles zelf is bedekt met een fancy barok rococo bijna Italiaans filigraan metaalwerk dat lijkt te zijn gemaakt van messing en achtervolgd met een gouden was of plaat.

Dit is echt een mooie en eclectische antieke parfumfles, en er zijn ook vele anderen vergelijkbaar met het beschikbaar op de markt.pexels

De Silver-Top Crystal Parfumfles

Een andere geweldige optie als het gaat om antieke parfumflesjes is de antieke zilveren kristallen parfumgeurfles gemaakt van een prachtig Victoriaans metaal en kristalglas. De fles zelf is een zilvermetaal bedekt met een sierlijk verhoogd ontwerp van bloemen, schelpen en decoratieve foliumzuurelementen.

De dop is vergelijkbaar en eraan bevestigd met kettingen is een eenvoudige metalen bovenkant waar, wanneer onbedekt, de lont doorheen komt.

Dit is een echte en unieke antieke parfumfles. De bovenkant wordt geopend om het parfum langzaam in de kamer te laten doordringen en bedek vervolgens eenvoudig de lont met de metalen bovenkant als deze klaar is.

De onderkant heeft een met de hand geëtste kristallen steel op een kristallen sokkelbasis die bijzonder is. De basis is bedekt met een band van sierlijk zilvermetaal.

De details op deze fles zijn geweldig, en nogmaals, er zijn veel vergelijkbare antieke parfumflesjes zoals deze over de hele wereld verkrijgbaar.

Lees ook:   Mario Badescu Anti Acne Serum

antieke parfum fles 7

Laten we eens kijken naar enkele dingen die u moet overwegen als het gaat om de identificatie van antieke parfumflesjes en wat u moet weten als u uw eigen collectie begint.

Hoe heten vintage parfumflesjes?

Geurflessen, flacons, alabastrons, karaffen – er zijn veel namen die de parfumfles was en nog steeds is. Antieke en vintage parfumflesjes komen van over de hele wereld, en door de hele geschiedenis heen. De namen verschillen dus van hun tijdperk en oorsprong.

Hoe te zien of een parfumflesje vintage is

Ten eerste, zorg ervoor dat je je onderzoek doet naar de tijdperken, merken en stijlen. Door de verschillende stijlen te begrijpen die beschikbaar zijn in de huidige markt, kunt u de kleine verschillen zien wanneer u in een antiekwinkel of online zoekt.

Heel vaak is een verkoper trots op het onderzoek en de geschiedenis van de fles die ze verkopen. Op Ebay zijn antieke parfumflesjes in groot aanbod en er is een behoorlijke selectie. U kunt controleren of ze betrouwbaar zijn door middel van beoordelingen en een blik op hun profiel.

Oude flessen hebben vaak een nummer geëtst of op de bodem geplaatst, wat kan aangeven waar, wanneer en voor wie de fles is gemaakt.

Fernweh Editions Kaarsen

Antieke parfumflesjes met verstuivers zijn gemakkelijk te herkennen. Velen van hen zijn parfumflesjes uit 1920, maar hun populariteit strekte zich uit tot ver in de jaren zestig.

Dit maakt ze meer massa geproduceerd en gemakkelijker te vinden en te kopen voor uw collectie. Sommige vintage glazen parfumflesjes hebben glazen stoppers die de totale container net iets eleganter maken. Er is geen vereiste voor prijs of uiterlijk met deze parfumflesjes.

De inhoud is zeer gevarieerd, dus veel plezier met het vinden van het mooiste en meest unieke stuk dat je kunt.

antieke parfum fles 6

Zijn parfumflesjes geld waard?

Absoluut! Zoals we al zeiden, kunnen sommige van deze zeldzame en historische flessen voor duizenden dollars worden verkocht aan verzamelaars en parfumliefhebbers. De prijs van deze parfumfles hangt af van de kwaliteit, leeftijd en het merk.

Een vintage parfumflesje collectie beginnen

Wanneer u besluit om vintage parfumflesjes te verzamelen, is het belangrijk om te leren wat een vintage parfumflesje kenmerkt. Er zijn verschillende manieren om parfumflesjes te verzamelen. Een van de manieren om je collectie te starten is om te beginnen met het verzamelen van een specifiek merk.

Dit is een goede manier om te verzamelen als je klein wilt beginnen. Deze zijn over het algemeen gemakkelijker op te sporen. Een andere manier om een collectie te starten is door te beginnen met verzamelen per tijdperk. Dit kan duur worden, afhankelijk van de zeldzaamheid van een fles en hoe oud deze is.

Per merk

Een eenvoudige manier om uw collectie te starten, is door een merk te kiezen dat gemakkelijk verkrijgbaar en in massa geproduceerd is. Een van de meest populaire merken parfum zijn de parfums geproduceerd door Avon. Dit soort parfumflesjes zijn gemakkelijk te krijgen, omdat veel mensen oude Avon-parfumflesjes hebben liggen. Dit is een goedkope manier om te beginnen met het verzamelen van vintage parfumflesjes.

Lees ook:   Guerlain L'homme Ideal Eau de Parfum

Chanel No. 5 is een iconisch parfum en als je je vintage parfumflescollectie wilt beginnen met het verzamelen van specifieke merken, dan is er geen sprake van een fout met deze klassieke fles. De Chanel No. 5 parfumsprayfles moet worden opgemerkt dat er in de loop der jaren niet veel is veranderd. Van oudere flessen is echter bekend dat ze voor meer dan $ 100 in de detailhandel liggen.

Door Era

Ervoor kiezen om uw collectie te groeperen op tijdperk kan duur zijn. Zeker wanneer je op zoek bent naar oudere flessen. Flessen uit de jaren 1880 zijn uniek omdat ze soms ook dienst deden als sieraad. Zo ingewikkeld en mooi zijn vintage parfumflesjes uit deze tijd dat ze vandaag de dag nog steeds als sieraad kunnen worden gebruikt.

Fernweh Editions Kaarsen

De waarde van een vintage parfumflesje kan toenemen, afhankelijk van de materialen die nodig zijn om het te maken. Vintage parfumflesjes uit het Victoriaanse tijdperk zijn zeer waardevol. Niet alleen vanwege hoe oud ze zijn, maar ook vanwege het uitgebreide gebruik van goud om parfumflesjes uit het Victoriaanse tijdperk te versieren. Opgemerkt moet worden dat dergelijke flessen erg duur kunnen zijn en moeilijk te vinden zijn.

antieke parfumflesjes

Handgeschilderde flessen zijn ook waardevol en waren populair in de vroege jaren 1900. Misschien wilt u een soort fles niet verzamelen, simpelweg omdat het erg duur is. Een fles kan waardevol zijn, maar je houdt misschien niet van de manier waarop het eruit ziet. Maak je hier geen zorgen over, laat je smaak bepalen wat er in je collectie gaat en niet alleen prijs en waarde. Want wat is een collectie waard als je hem niet bevalt?

Vintage kopen

Het is belangrijk dat u het koop- en verzamelproces ingaat met een goed begrip van wat u zoekt. Als ze een high-end antieke fles aanbieden voor een aanzienlijke prijs, zorg er dan voor dat je datzelfde stuk opzoekt en ziet wat de prijsgids is.

Waar te koop ze

Ze zijn met succes overal op internet te vinden, maar Ebay, Etsy en andere websites met geloofwaardigheid zullen een grote verscheidenheid hebben. Bladeren door antiekwinkels kan een unieke selectie en ervaring bieden van het zoeken naar dat perfecte stuk.

Controleer op scheuren, verkleuringen of spaanders van de behuizing van de fles. U wilt waar voor uw geld krijgen en ervoor zorgen dat de prijs niet te hoog is voor een beschadigd stuk.

Waarom Vintage kopen

Er is geen vereiste voor prijs of uiterlijk met deze parfumflesjes. De inhoud is zeer gevarieerd, dus veel plezier met het vinden van het mooiste en meest unieke stuk dat je kunt. Het is een klein stukje geschiedenis dat je in je huis kunt bewaren.

Lees ook:   Naakt van Rihanna: Is de geur echt ondeugend maar leuk?

In het verleden werden parfumflesjes leeg gemaakt en verkocht, zodat mensen elke geur konden kopen die ze wilden. Dit is vandaag de dag nog steeds een optie, dus waarom zou je geen cool antiek stuk vinden voor je favoriete geur?

antieke parfumfles 1

Antieke Parfumflesjes Prijsgids

Prijzen voor antieke en vintage parfumflesjes variëren in prijs, afhankelijk van hoe oud ze zijn, wie ze heeft gemaakt en het niveau van ingewikkeldheid. Enkele van de meest waardevolle mierenique parfumflesjes zijn speciaal voor een persoon gemaakt, dus ze zijn uniek in hun soort en kunnen nergens anders worden gevonden.

Het lage uiteinde kan zakgeld zijn en het hoge uiteinde kan duizenden dollars zijn voor een echt zeldzaam en oud stuk. Maar over het algemeen zijn ze eerlijk geprijsd en kost het niet te veel zweet om de prijsgids te achterhalen voor een bepaalde fles waar je je oog op hebt laten vallen.

Sommige parfumflesjes zijn zo oud dat ze meer op artefacten lijken dan op verzamelbare of praktische stukken die eigendom kunnen zijn van gewone mensen.

Antieke parfumflesjes verkopen

Misschien heb je wat oude parfumflesjes liggen, misschien cadeautjes van je moeder of oma. Misschien heb je net wat verzameld van antiquing.

Wat de reden ook is, misschien wilt u uw eigen antieke parfumflesjes verkopen. Of op zijn minst uitzoeken hoeveel ze waard zijn en van daaruit beslissen.

Voordat u verkoopt, moet u zoveel mogelijk onderzoek doen naar de fles die u bezit. Je kent het merk en het jaar misschien al, maar je wilt de mediaanprijs vinden en beslissen wat je eigen stuk waard is. Zorg ervoor dat de antieke parfumfles in topconditie is en geen belangrijke onderdelen mist.

Waar te verkopen oude parfumflesjes

Kies waar u wilt verkopen. Ebay staat bekend om hun antieke opties en speciale inhoud rond verzamelobjecten. Etsy is ook een eenvoudige optie als je een aantal mooie stukken hebt gevonden in een antiekwinkel.

Het kan geen kwaad om meer nichesites te bekijken om te zien welke prijs u misschien kunt ontdekken.

Zorg ervoor dat je een veilige manier hebt om ze te verpakken en te verzenden. Het laatste wat u wilt, is dat u moet terugbetalen vanwege de ruwe afhandeling tijdens het verzenden.

antieke parfum fles 3

Elke fles heeft een verhaal

Parfum is al sinds de oudheid een aspect van de menselijke schoonheid en de schoonheid van de containers leeft veel verder dan hun oorspronkelijke eigenaren. Elke antieke parfumfles die je tegenkomt heeft een verhaal.

Of het nu een zeldzaam maatwerkstuk is, of een warenhuisklassieker uit de jaren 1900, je bent niet de eerste persoon die over die flacon dobbelt.