Dior Sauvage Eau de Parfum vs Parfum: Wat is beter?

Het luxe modehuis Dior beïnvloedt de mode sinds 1946 onder zijn oprichter Christian Dior, wiens merk ’s werelds meest elegante en invloedrijke mensen blijft kleden en ruiken.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Filmsterren uit vele tijdperken hebben de stoffen creaties van het Huis van Dior gesierd. Moderne mannelijke iconen zoals Rami Malek, David Beckham, Antonio Banderas en Robert Pattinson paraderen nog steeds in klassieke Dior-stijl.

Dan is er Johnny Depp, met zijn edgy vibe, die het moderne rolmodel is voor Sauvage.

De naam Sauvage is geleend van Dior’s vriend Percy Sauvage toen hij het originele en eerste Dior mannenparfum ontwikkelde.

In deze Dior Sauvage parfum review bespreken we de nieuwste 2015-uitvoering van Sauvage in de donkerblauwe glazen fles en niet Eau Sauvage in het originele heldere glas.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Dior Sauvage Eau de Parfum vs Parfum

Traditioneel droegen mannen aftershave op basis van alcohol die hun poriën dichtschroeide na het scheren. Ze hadden het als cocktail kunnen drinken omdat het zoveel alcohol bevatte (niet aan te raden).

Degenen met een ‘gevoelige’ huid gaven de voorkeur aan een verzachtende aftershave-balsem om de open wonden te behandelen die zijn achtergelaten door snijwonden.

Een fles dior sauvage parfum

Eerdere uitvoeringen van designer herengeuren werden erg populair in de jaren 1980. Veel van deze waren vaak bedwelmend en oogverblindend. Iconische modehuizen zagen een behoefte aan meer verfijnde geuren die mannen en hun kosmopolitische stijlen complimenteerden.

Mannen droegen geen parfum. Ze upgraden langzaam naar keulen. In een hiërarchie is parfum het krachtigst, gevolgd door EDP (Eau de Parfum), EDT (Eau de Toilet) en EDC (Eau de Cologne). Allemaal licht verdunde versies van de essentiële geur van het originele parfum.

Lees ook:   Escada Sorbetto Rosso Eau de Toilette Limited edition

Sauvage Geurnoten

Geurnoten definiëren een merk. Dior is altijd een mix geweest tussen het beste van klassiek en edgy.

Sauvage, opnieuw ontworpen door Francois Demachy in 2015, spreekt over de complexiteit van een volwassen en verfijnd mannelijk publiek dat altijd iets rauws en onvoorspelbaars in reserve houdt.

Het is deze onvoorspelbaarheid die resoneert met Sauvage-klanten en hen onderscheidt.

Topnoten:

Topnoten in geuren zijn niet vergevingsgezind. Ze zijn de introductie en de beste plek om indruk te maken. Sauvage wenkt onmiddellijk de neus met zijn citrustonen gekruid door Calabrische bergamot en peper.

Middennoten

Naarmate de geur zich ontwikkelt, put de middelste neus uit zijn unieke formulering van Sichuan-peper, kalmerende lavendel, roze peper en de schone geur van vetiver, en verwarmd door patchouli oosterse invloeden.

Basisnoten

Sauvage levert een echt unieke geurervaring en laat het parfum zich ontwikkelen op de polspunten, en verwarmt met ambroxan (ambergris-familie), ceder en labdanum (rockrose) terwijl het eindelijk op de huid suddert en zichzelf comfortabel maakt.


Eau de Parfum

Dior Sauvage EDP is een drankje dat is afgeleid van de moederparfum- en etherische olieformulering. Klanten kennis laten maken met de kunst van het ontwikkelen van een neus voor geur en het begrijpen van de lagen is een beloning voor schoonheids- en geuradviseurs.

De EDP-versie is een perfecte keuze voor een lange levensduur. Het blijft meestal zes tot acht uur op de huid hangen zonder te overweldigen. De kwaliteit van de ingrediënten spreekt tot de lange levering en de EDP krijgt topscores voor prestaties.

Dior Sauvage EDP

Sillage

Als opfrisser is sillage de voetafdruk die de geur achterlaat, en de EDP-versie van Sauvage stelt niet teleur. De eigenaar van deze krachtige geur zal niet worden aangezien voor iemand anders.

De citrusondertonen spreken tot een schoon gehemelte, maar de warme en unieke basistonen voegen hout toe aan het vuur.

Potentie

Full-spectrum geuren, deze mannelijke EDP is voor alle seizoenen, maar heeft een serieuze kwaliteit die het een uitstekend accessoire maakt voor zakelijke bijeenkomsten en formele functies. Dat wil niet zeggen dat het geen dagelijkse slijtage op het juiste lichaam is.

Levensduur

EDP ontwikkelt zich meestal met een langer blijvend effect dan de EDT, maar korter dan puur parfum. Verwacht zes tot acht uur geurlevering.

Pros:

 • Ingrediënten van topkwaliteit
 • Uitstekende bergamot- en vetivernoten
 • Tijdloos en verfijnd met een randje
 • Mannelijke verpakking en imago

Tegens:

 • Bootst klassieke designergeuren na
 • Misschien te volwassen voor jongere, minder zelfverzekerde mannen
 • Zeer unieke en polariserende geur

Prijzen kunnen variëren; zoek naar GWP-aanbiedingen en experimenteer met begeleidende producten voor gelaagdheidseffect.


Parfumeren

Sommige mannen kunnen zich ongemakkelijk voelen bij het vermelden dat ze parfum dragen, omdat ze meestal eau de cologne of aftershave huidverzorging essentials sporten.

Dior Sauvage Parfum 100ml blijft 24 uur op de huid en ontwikkelt zich bij het aanbrengen op polspunten op de pols en halslijn totdat het zich in zijn warme of koele ondertonen nestelt. Parfum laat een kenmerkend merk achter en verdwijnt niet zo veel als EDT of EDC.

Parfum kost ook meer omdat het een hoge concentratie essentiële oliën bevat. Sauvage parfumnoten combineren exotische oosterse tonen met de ontembare schoonheid van dieren badend in mandarijn, tonkabonen en een eindeloze lucht.

Dior Sauvage Parfum

Sillage

Sauvage parfum maakt een statement: ik ben gearriveerd, ik heb mijn stempel gedrukt, ik ben onvergetelijk. Parfumhandtekeningen zijn traditioneel meer gedefinieerd.

De Sauvage parfumvoetafdruk spreekt een publiek op elk continent aan en onderscheidt zich met zijn bredere bloei en diep gegraveerde handtekening.

Deze routemarkering maakt Sauvage een favoriet bij Midden-Oosterse, Latijnse en Indo-Europeanen.

Fernweh Editions Kaarsen

Potentie

Alleen ontwikkelde kenners zullen de geur in zijn pure vorm waarderen. Sauvage parfum is ontworpen voor zelfverzekerde mannen in verschillende omgevingen, waaronder kantoren, conferenties, romantische avonden en feestelijke sferen. Deze krachtige geur duurt 24 uur en snijdt geleidelijk de basisnoten uit.

Lees ook:   Australian Gold Lipbalm SPF 30

Levensduur

Omdat dit parfum kwaliteitsingrediënten bevat, zal Sauvage de drager niet stoppen. Verwacht een 24-uurs optreden met een toegift.

Pros:

 • Een vluchtige en complexe mix van citrus (bergamot) en lavendel
 • Een unieke mix van zoetheid en wildheid
 • Doet een beroep op sterke en zelfverzekerde mannen
 • Prachtige verpakking

Tegens:

 • Opgeblazen prijs
 • Kan te complex zijn voor de gemiddelde persoon
 • Kenmerkende sillage kan bedwelmend zijn

Veel Dior Sauvage Parfum-beoordelingen vermelden ook dat de verpakking spreekt in een mannelijk, diepblauw, zwart glasformaat dat zijn verfijning intensiveert door ingetogen maar toch gedurfd te zijn.


Eau de Toilette

Klanten die zich overgeven aan luxe designergeuren begrijpen het beeld dat ze willen uitstralen. Sauvage Eau de Toilette is een perfecte introductie en mildere versie van de EDP en parfum.

Een fles Dior Sauvage parfum

De lange levensduur van Dior Sauvage Eau de Toilette is ideaal voor dagelijkse activiteiten, waaronder werk, privé en openbare functies. Terzijde, het Elixer is het heksenbrouwsel van Sauvage. De gerookte essentie van lavendel en patchouli mystificeert de drager.

Welke Dior Sauvage is het beste?

Geur is een persoonlijke keuze zoals onze smaak in mode, muziek en literatuur. Door één component binnen een categorie te kiezen, definiëren we wie we zijn.

De beste concurrentie is niet onder Dior Sauvage Eau de Parfum vs Parfum, of zelfs vs Eau de Toilette, maar onder polariserende designerhuizen. Sauvage is een zwaargewichtkandidaat in de ring tegenover Chanel Eau de Bleu.

Welk Dior Sauvage product is het beste? De veelzijdigheid van minder krachtige EDP of EDT spreekt de massamarkt aan. Het gelaagd maken van deze toepassingsmethoden met douchegels, scheergel en aftershave lotions, uit de productfamilie, produceert een heerlijk meervoudig leveringseffect.