Pigmentarium is een nieuw parfummerk gevestigd in Praag, gecreëerd door de parfumeur Jakub Florian Hiermann. Het concept van dit merk is om geuren te creëren die zijn geïnspireerd op de Tsjechische geschiedenis en cultuur.

Vandaag recenseer ik Erotikon Pigmentarium, een prachtige en provocerende geur geïnspireerd op een legendarische film van Gustav Machaty.

Pigmentarium

Jakub’s passie voor parfumerie begon in de kindertijd dankzij zijn grootmoeder, die parfums meenam als souvenirs van haar reizen door Europa.

Na zijn opleiding tot parfumerie in Londen, waar hij zes jaar woonde, besloot Jakub terug te keren naar het geboorteland Praag en zijn eigen merk Pigmentarium op te richten.

Momenteel biedt dit merk twee uniseks geuren, Ao Libitum en Erotikon, die al te zien zijn in tijdschriften als Vogue CS, Harper’s Bazaar, Elle en vele anderen.

Erotikon (1929) van Gustav Machaty

Zoals ik al eerder zei, werd Erotikon parfum geïnspireerd door de gelijknamige film Erotikon (1929) gemaakt door Gustav Machaty, een Tsjechische filmregisseur, scenarioschrijver en acteur.

Deze confronterende stomme film vertelt ons het verhaal van een jongedame Andrea verleid door een vreemdeling, die haar naïeve vader toestond om de nacht in hun huis door te brengen vanwege het slechte weer.

Het regende hevig buiten. Maar nog sterker waren de tranen van Andrea die de volgende ochtend door de vreemdeling in de steek werd gelaten.

review van Erotikon PigmentariumErotikon van Gustav Machaty (1929)

Waarom vergeten mensen zo snel?

Hij verdween, maar liet haar een pijnlijke herinnering na aan die fatale nacht – een kind.

Ik zal je niet de hele plot van dit visuele meesterwerk vertellen, want je moet het zelf bekijken.

Lees ook:   Estée Lauder Re-Nutriv Ultimate Lift Age-Correcting Cream

Laat ik zeggen dat deze film een prachtig stil verhaal is van verleiding en verleiding, van wrok en vergeving.

Het is ook het verhaal van een triomf van gezond verstand over, soms, bedrieglijke gevoelens. Het verhaal met een niet-traditioneel happy end, waarbij bijna alle mensen krijgen wat ze verdienen.

Maar op een gegeven moment in deze film moet ik nog even blijven.

Het moment waarop de vreemdeling Andrea verleidt en parfum hem daarbij helpt.

Het was het parfum met een gunstige en intrigerende naam, Erotikon, dat door een vreemdeling aan een jongedame cadeau werd gedaan.

review van Erotikon PigmentariumErotikon van Gustav Machaty (1929)

De actrice Ita Rina brengt perfect de twijfels en de angst over die haar personage ervaart van de vreemdeling voor wie ze gewoon een ander speeltje is…

Maar wie kan de drang weerstaan om parfum te bezitten en te dragen?

Even later die avond werd Andrea eindelijk verleid en wat mij betreft speelde het parfum Erotikon verre van een secundaire rol in die verleiding.

In deze stomme film is het parfum als een allegorie van een roekeloze passie die plotseling verschijnt, helder brandt en in de meeste gevallen snel vervaagt.

Evenals de geur van parfum wordt stiller totdat het volledig uit de huid verdwijnt, vervaagt dergelijke passie uiteindelijk en ontnuchter je.

Andrea, verleid door de vreemdeling, begint te begrijpen wat ze heeft gedaan en welke gevolgen dit kan hebben.

review van Erotikon PigmentariumErotikon van Gustav Machaty (1929)

De geur van het parfum vervaagt; de sensuele obsessie trekt zich terug en de tranen van Andrea vloeien.

Lees ook:   Costume National Homme Parfum

Opgemerkt moet worden dat de parfumflesjes niet alleen in de verleidingsscène verschijnen, maar ook in enkele andere momenten van deze monochrome film.

En het dragen van Erotikon parfum van Pigmentarium tijdens het kijken van de film maakt deze ervaring nog spannender en fascinerender.

Parfum Review van Erotikon Pigmentarium

Erotikon Pigmentarium is een uitstekende uitdrukking van de passie en verleiding die we kunnen zien in de gelijknamige film van Gustav Machaty.

Een noot chocolade met zijn donkere en sensuele geur belichaamt perfect de kracht van verlangen en verleiding die zo moeilijk te weerstaan is.

Een duo van gember en roze peper brengt in dit parfum enkele pikante nuances, terwijl vanille en tonkaboon Erotikon aantrekkelijk en verleidelijk maken.

De basis van dit parfum wordt vertegenwoordigd door een gepassioneerd akkoord dat amber, muskus, patchouli en sandelhoutnoten bevat.

Het akkoord dat het geluid van het Erotikon-parfum soepel, verleidelijk en eindeloos opwindend maakt.

Ondanks de aanwezigheid van zulke zoete en gourmand-tonen als vanille, tonkaboon en chocolade, is het moeilijk om dit parfum zoet te noemen.

In plaats daarvan is Erotikon diep en aangenaam donker zoals heerlijke pure chocolade waarvan de bitterheid wordt verzacht door de subtiele zoetheid van vanille en tonkaboon.

review van Erotikon PigmentariumErotikon van Gustav Machaty (1929)

Geïnspireerd door de oude stomme film, heeft Erotikon een zeer modern geluid, maar niet zonder de verfijning en verleiding van de parfums van de jaren 20-30.

Dit provocerende parfum zou perfect passen bij het hoofdpersonage van de film Erotikon, Andrea, met haar diep doordringende ogen en haar verleidelijke donkere lippen.

Lees ook:   L'Oréal Double Extension Mascara

En wie weet, welke zoete dromen zou Andrea hebben gezien als ze dit parfum droeg voordat ze ging slapen…

Notities: Chocolade, Gember, Roze Peper, Vanille, Tonka Bonen, Amber, Muskus, Patchouli, Sandelhout.

Als het een plek was, zou het een prachtige oude bar zijn met weinig licht.

Als het een kleur was, zou het donkerviolet zijn.

Als het één woord was, zou het de allurement zijn.

Het was mijn parfum review van Erotikon Pigmentarium. Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.