Encre Noire door Lalique Men’s Cologne Review: Donker Sensueel

In 2006 lanceerde Lalique haar Encre Noire cologne lijn. Encre Noire was de eerste van vele spin-offs en speciale geuren.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Het werd gebouwd door Nathalie Lorson, een pionier in de geurwereld. Het is een dramatische, elegante geur. De naam vertaalt zich letterlijk naar: “zwarte inkt” – een donkere vetiver met een puur natuurlijk magnetisme.

Verpakking en presentatie

Lalique doet geweldig werk door zichzelf iets anders te presenteren dan andere parfumeurs. De doos van Encre Noire is een zwarte kubus met een lichte houtachtige textuur. De geurnaam en het merk zijn aan weerszijden van de doos geplakt.

Uit de doos blijft het indruk maken. De fles zelf is nog steeds een kubus, met een grote houten dop. De fles is gitzwart, glad en stevig. Hoewel de fles zelf vrij zwaar is, is de dop licht en gemakkelijk te verwijderen.

De verdeling van de geur is geweldig. Het brengt een grote spray aan over een breed bereik en lengte. Hoewel het nogal wat van toepassing is wanneer het wordt gespoten, is het goed van toepassing op de huid. Het mengt zich heerlijk, soepel en niet detecteerbaar. Geen irritatie of rommel. Hoe goed het aanbracht, was een van mijn favoriete onderdelen van de geur.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Hoe ruikt het?

Voor zo’n elegante geur was er in het begin iets schokkends. De openingsexplosie van Encre Noire, direct na het aanbrengen, kan eigenlijk behoorlijk hard zijn. Persoonlijk raad ik je aan om slechts één pompje aan te brengen en het met je huid te mengen.

Lees ook:   Paco Rabanne Pour Homme Aftershave

Probeer de geur niet meteen te testen, het zal de geur geen recht doen. Nadat je het hebt gemengd, wacht je een paar seconden en krijg je een goede waft van de geur. De geur die je krijgt moet van pure euforie zijn.

Ondanks de ruwe opening is Encre Noire een van de heerlijkst ruikende houtachtige aromaten op de markt. Het doet wonderen als een vetivergeur. Het is ontspannen, gecomponeerd en waardig. De geur straalt verfijning en mannelijkheid uit.

Als je naar de minimalistische compositie zou kijken, zou je je afvragen waar zo’n teint vandaan komt. Het zijn topnoten van cipres en vetiver mix om een heerlijke aromatische geur te creëren. Na een tijdje zakken de topnoten neer en drogen ze uit om hun gecomponeerde aard echt te laten zien. Ten slotte mengen de basisnoten van kasjmierhout en muskus zich om zijn unieke geur te ontwikkelen.

De eerste keer dat ik de geur probeerde, vond ik het eigenlijk niet zo lekker. Gezien de tijd die de geur nodig heeft om echt te bloeien, merkte ik echter dat het in een mum van tijd een van mijn favorieten werd. Het is er een die gewoon niet lijkt te kunnen worden vervangen door een van zijn leeftijdsgenoten. Echt een one-of-a-kind houtachtige aromatische.

Levensduur

De levensduur van Encre Noire wordt beïnvloed door hoe de geur bloeit. Terwijl de topnoten vanaf het begin hun punch verliezen, ontspant de geur echt en blijft het de rest van de tijd rustig van aard.

Na enige tijd de geur te hebben gedragen, kan het lijken alsof het een beetje zwakker wordt, maar het is gewoon verschoven naar zijn meer verfijnde aard. Het blijft zijn elegante geur van de achtergrond afgeven. Het duurt dus wel de hele dag. Het wordt echter ook meer ontspannen in de loop van de tijd en vervaagt heel geleidelijk.

Lees ook:   Burberry Body Eau de Parfum

Sillage

De geur zelf heeft een duidelijk aroma voor zichzelf ontwikkeld. Voor de drager kan het af en toe onzichtbaar aanvoelen, alsof de geur komt en gaat. Voor de mensen om je heen is het een zeer herkenbaar aroma.

Encre Noire is samengesteld als een geur en gaat soms heel zorgvuldig op in de omgeving. Het zal je dus altijd heerlijk laten ruiken. De mensen om je heen weten misschien niet waar die elegante geur vandaan komt.

Wanneer te dragen

Encre Noire doet het goed in de koudere maanden van het jaar tijdens de herfst, winter en lente. Het mengt niet altijd goed met warmere temperaturen omdat het zo zorgvuldig opgaat. Het is een geweldige geur voor zowel overdag als ’s nachts en kan uitstekend werken voor een aantal verschillende gelegenheden.

Hoewel het een aparte geur is, is het ook een heerlijke geur en een geweldige aanvulling op veel stilistische keuzes. Het kan goed werken voor informele uitstapjes, romantische gelegenheden, professionele omgevingen en andere belangrijke evenementen. De sterke punten zijn aan de discretie van de gebruiker.

Wie zou het moeten kopen

Iedereen die wat elegantie aan zijn collectie wil toevoegen zonder honderden of duizenden te hoeven uitgeven, moet deze echt overwegen.

Voor een alledaagse geur kan het veel klasse toevoegen aan elke garderobe of elke stilistische keuze. Iedereen die fan is van vetiver geuren zal hier erg van genieten. Het doet het goed met zijn cipressenblad en houtachtige ondertonen.

Iedereen die op zoek is naar een duidelijk ruikende alles-in-één geur, moet beginnen met het oppikken van deze. Het is een perfecte, alles-in-één unieke houtachtige aromatische perfect voor bijna elke gelegenheid.