Frederic Malle Une Rose Parfum Review

Toen Frédéric Malle in 2 000 zijn nichegeurbedrijf Editions de Parfums Frédéric Malle lanceerde, was het een nieuw idee om de naam van de parfumeur op de fles te laten staan.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Sindsdien heeft het in Parijs gevestigde nichegeurbedrijf zijn gewilde reputatie opgebouwd op een opeenvolging van hoogwaardige, klassieke releases gemaakt door ’s werelds beste parfumeurs, waaronder Jean-Claude Ellena, Dominique Ropion en Olivia Giacobetti.

Frédéric Malle Une Rose EDP, gelanceerd in 2003 en gecreëerd door Edouard Fléchier, is een van deze klassiekers. Het is misschien niet zo bekend als zijn stalgenoot, Portrait of a Lady EDP, maar degenen die het ruiken, zijn in voor een uitstekende olfactorische ervaring.

Verpakking/Presentatie

De cilindrische flessen voor Frédéric Malle geuren zijn direct herkenbaar geworden door hun etiketten. Deze bevatten de naam van de parfumer en parfumeur in zwart, rood, wit en goud.

Ze worden gepresenteerd in een statige rode doos die je laat weten dat je investeert in iets speciaals – een werk van parfumbeheersing met alleen de beste ingrediënten.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Frederic Malle Une Rose EDP Beoordeling

Geurnoten

Turkse roos absoluut, geranium, wijn droesem, vetiver, castoreum, truffel accord.

Parfumeur

“Een donkere roos. Een aardse roos is getint met Périgord truffel voor een subtiele smaak van de gotiek. Deze karmozijnrode vrouwelijkheid is gebonden door wijn droesem aan een donkerdere basis, de geheime wortels van de roos. Een tuinbloem met verborgen diepten.” – fredericmalle.com

Lees ook:   Rituals The Ritual Of Sakura Nourishing Shampoo

Parfumeur

Naar moderne maatstaven is Edouard Fléchier geen productieve parfumeur, maar de Fransman staat hoog aangeschreven voor creaties zoals Davidoff EDT, Montana Parfum d’Homme, Christian Lacroix C’est la Vie EDP en Frédéric Malle Lys Mediterranee EDP. Zijn plaats in de parfumgeschiedenis is verzekerd met de jaren 80-klassieker Christian Dior Poison. Meest recent, in 2018, creëerde hij Aramis Tobacco Reserve EDP.

Persoonlijke indrukken

Het lijdt geen twijfel dat dit een rozengeur uit de opening is, maar het is geen gewone roos. Het is rijk, diep en vol met fruitige en honingachtige ondertonen, met dank aan de Turkse roos absoluut. De productie van dit extract is een kostbaar proces, vandaar het gebruik ervan alleen in de beste parfums.

Deze roos is prominent aanwezig in de stadia van de geur, maar het karakter verandert naarmate andere noten in het spel komen. Soms zit er een lichte zoetheid in, maar meestal is het dramatisch en compromisloos.

Terwijl je geniet van de schoonheid van deze roos, voegen de wijn droesem nog meer karakter en diepte toe aan de mix. Ze brengen houtachtigheid in de geur.

Geranium wordt vaak gecombineerd met roos in de parfumerie en het wordt met groot effect gebruikt in Frédéric Malle Une Rose, waarbij een kruidenfacet wordt toegevoegd.

Terwijl veel rozengeuren flauw worden, wordt Une Rose steeds intrigerender naarmate het vordert naar zijn drooggang. De basisnoten van castoreum en vetiver werken goed samen om de aardsheid van het truffelakkoord aan te vullen. Net als zijn eetbare tegenhanger is dit akkoord niet voor iedereen en benadrukt het donkere aspect van de roos.

Lees ook:   Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Eau de Parfum

Opmerkelijk authentiek van begin tot eind, Frédéric Malle Une Rose is een uitblinker in een categorie waar er geen gebrek is aan concurrentie. Het is duur, maar elke zuurverdiende cent zeker waard.

Frederic Malle Une Rose EDP Beoordeling

Wie wil het

Verfijnd en luxueus, Frédéric Malle Une Rose is een topkeuze voor liefhebbers van rozenparfum. Degenen die nieuw zijn in rozenparfums vinden het misschien een beetje brutaler dan ze gewend zijn.

Het zal iedereen aanspreken die vakmanschap op zijn best waardeert. Officieel een geur voor dames, het is perfect unisex.

Waar te dragen

Hoewel het wordt beschreven als een donkere roos, is Frédéric Malle Une Rose bij uitstek draagbaar en redelijk veelzijdig van seizoen tot seizoen. Het is zwaar en presteert goed, dus benader het met de nodige voorzichtigheid als je besluit het naar kantoor te dragen. Het is op zijn best in de koelere maanden en ’s nachts. Er staat speciale gelegenheid overheen geschreven.

Vergelijkbare geuren om te overwegen

Van hetzelfde merk zouden Portrait of a Lady EDP en Lipstick Rose EDP natuurlijk andere uitstekende opties zijn. Ook in de niche categorie, Byredo Rose van No Man’s Land EDP en Acqua di Parma Rose Nobile EDP zijn ook de moeite waard om uit te snuffelen. Je kunt niet fout gaan met Narciso Rodriguez Fleur de Musc EDP en Chloé EDP van designer-land.


Pin op Pinterest

Frederic Malle Une Rose Parfum Review