Een Zwitsers parfummerk Sammarco Perfumes is een apart reukuniversum waar regels en trends geen kracht hebben. Opgericht door Giovanni Sammarco, creëert dit merk indrukwekkende en gedenkwaardige parfums vol met hun eigen unieke geluid. Ik heb je al verteld over Daria, Alter, Yael en Bond-T van Sammarco.

Vandaag bespreek ik Naias Sammarco Perfumes die is geboren uit het idee van een nobele ziel die violet ontmoet.

Geur review van Naias Sammarco Parfums

Naias opent met het duo van violette en roze noten die dit parfum een prachtig vintage geluid geven met wat lippenstift en poederachtige accenten. Maar zoals Giovanni Sammarco zelf aangeeft, gaat Naias niet alleen over violet, maar over violette aura die je in dit parfum kunt herkennen.

En het is waar, want na een tijdje vervaagt de kracht van violet-roos duo en maakt plaats voor andere noten.

In de opening van Naias herken je ook een сharming fruitmand met appels, peren, cassis en citrusvruchten. En in mijn beleving van deze geur speelt deze fruitmand verre van een secundaire rol, want juist deze mand geeft mij een gevoel van een prachtige zomertuin.

De noot van osmanthus maakt de geur van de fruitige tonen dieper en nog expressiever, terwijl jasmijn naias zijn heerlijke zoetheid brengt.

Op zijn beurt geeft de noot van sandelhout dit parfum een romige diepte die wordt aangevuld met een poederachtige orris. De noot van orris bepaalt ook een mooie drydown van dit parfum, terwijl amber zijn sensuele warme geluid naar Naias brengt.

John Singer Sargent, Millet’s Garden, 1886

Lees ook:   Dior Sauvage Deodorant Stick
Maar laten we teruggaan naar de zomertuin geïnspireerd op de fruitmand…

Stel je voor dat je op de veranda van een prachtig zomerhuis zit. Dit huis is oud, maar de leeftijd maakt het nog charmanter.

De bloeiende tuin rondom het huis is vol met de bedwelmende geur van fruit en bloemen. En het lijkt erop dat deze geur je huid bedekt met een zeer subtiele sluier.

Je zit in een vintage stoel en geniet van de stilte van de tuin en een lichte zomerbries die je haar zachtjes beweegt…

Notities: Violet, Roos, Jasmijn, Osmanthus, Neroli, Orris, Sandelhout, Appel, Peer, Cassis, Mandarijn, Amber.

Als het een plek was, zou het een oude veranda in de tuin zijn.

Als het een kleur was, zou het diep goud zijn met lichtpaars.

Als het één woord was, zou het dromerig zijn.

Het was mijn parfum review van Naias Sammarco Perfumes. Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.