Dit jaar zit zeker vol met parfumreleases. Ik heb je al verteld over het nieuwe Zoologist parfum Chameleon, gewijd aan het eiland Madagaskar en zijn unieke bewoners.

Vandaag wil ik je graag uitnodigen om nog een paradijselijk eiland genaamd Mauritius te verkennen. Dit eiland is ook beroemd om zijn inwoners, maar helaas al geen bestaande bewoners…

En als je geïntrigeerd bent, lees dan dit bericht verder, want vandaag recenseer ik Dodo Zoologist Perfumes, een andere nieuwe geur van dit merk, gemaakt door parfumeur Joseph DeLapp.

Op een paradijselijk eiland

De dodo is een uitgestorven loopvogel die tot het einde van de 17e eeuw op het eiland Mauritius leefde. Deze vogels hadden een perfect ontspannen leven vol fruit en zonder vijanden, maar een eeuw eerder begonnen de zeelieden naar het eiland te komen en op de dodo te jagen.

De vogels waren niet bang voor mensen en het was hun fatale fout… De dodo werd een diner voor de matrozen die zelfs het spel hadden van wie meer vogels zou doden, terwijl 2-3 vogels vlees konden leveren voor een hele bemanning van het schip.

Die dodo’s, die de vernietiging door zeelieden overleefden, werden achtervolgd door de invasieve soorten (honden en varkens), terwijl hun leefgebied werd vernietigd.

Tegenwoordig zie je de afbeelding van de dodo op het embleem van Mauritius. Deze unieke vogel is ook een van de personages in Alice’s Adventures in Wonderland van Lewis Carroll. Volgens de auteur is de dodo een karikatuur van zichzelf.

Brinsley Le Fanu, Illustratie voor Alice’s Adventure in Wonderland, 1910, Publiek Domein

Lees ook:   Clarins Joli Blush

Het tragische verhaal van de dodo kon de oprichter van Zoologist Perfumes Victor Wong niet onverschillig hebben gelaten. En eerder dit jaar is een parfum gewijd aan de dodo gelanceerd.

Geuroverzicht van Dodo Zoologist Perfumes

Dit parfum is een belichaming van het paradijselijke eiland Mauritius met zijn prachtige natuur. Het opent met de verfrissende mix van citrus en fruitige tonen op de diepe muskusachtige houtachtige achtergrond.

De opening van Dodo bestaat ook uit de noot van varen, die samen met het eikenmos in de basis het hoofdpersonage van dit parfum definiëren – een moderne fougere.

Het hart van Dodo Zoologist wordt vertegenwoordigd door het duo van rozen- en geraniumnoten die dit parfum hun zachte en verleidelijke bloemengeur geven.

Op zijn beurt voegt de noot van ambergris aan deze geur zijn sensuele aroma toe met enkele zoute nuances, terwijl de noot van dennenbalsem Dodo zijn verfrissende diepte geeft.

En als de top- en middennoten van dit parfum vooral over de aard van Mauritius gaan, dan gaat de basis zeker over de dodo zelf. Alle hierboven genoemde noten worden omlijst door een krachtig en expressief muskusachtig-houtachtig akkoord.

Roelant Savery, eind jaren 1620, Publiek Domein

De noot van vederlichte muskus geeft dit parfum zijn suggestieve dierlijke geur die je vanaf de eerste seconden kunt opmerken. Op zijn beurt brengt de noot van eikenmos aan deze geur de verfrissende en vochtige aardse geur, die perfect wordt aangevuld door de noot van patchouli.

Ondertussen maakt de noot van sandelhout de geur van Dodo een beetje romig en brengt het wat lichte balsamico nuances.

Lees ook:   Issey Miyake Nuit d'Issey Eau de Toilette

Dodo Zoologist is meer dan alleen het interessante en unieke parfum. Het is een herinnering aan wat wij, mensen, onze natuur kunnen aandoen en hoe we iets vernietigen dat we niet kunnen creëren of herscheppen.

Het lijkt erop dat dit parfum zelfs enkele noten heeft die niet zijn aangegeven. De noten van leegte en teleurstelling…

Natuurlijk is het alleen mijn verbeelding en moeten we geloven in een betere toekomst, maar zeker zonder het verleden te vergeten.

Notities: Varen, Limoen, Lychee, Framboos, Ambergris, Spar Balsem, Geranium, Roos, Amber, Feathery Musk, Eikenmos, Patchouli, Sandelhout.

Als het een plek was, zou het een onbewoond eiland zijn.

Als het een kleur was, zou het zachtgrijs zijn met lichtgroen.

Als dat zo zou zijn, zou het verwoest zijn.

Het was mijn geur review van Dodo Zoologist Perfumes. Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.