Dit jaar viert parfumhuis Volnay Parfums zijn 100ste verjaardag. Opgericht in 1919 door een commercieel directeur van Francois Coty Rene Duval en zijn vrouw en model voor Lanvin Germaine Madeline Duval, werd dit huis onmiddellijk erg beroemd.

Na de dood van Rene Duval in 1936 probeerde zijn vrouw Germaine Madeline een parfumhandel te hervatten, maar dat mislukte helaas. Het verhaal en het erfgoed van dit parfumhuis hadden alleen in de pagina’s van de geschiedenis kunnen blijven.

Maar de achterkleinkinderen van Germaine Madeline Duval besloten de gloriedagen van Volnay Parfums terug te brengen.

De originele formules van Ambre de Siam (1919), Yapana (1922), Brume d’Hiver (1922), Etoile d’Or (1925) en Perlerette (1925) zijn toevertrouwd aan de parfumeur Amelie Bourgeois. Ze heeft de verfijning van deze parfums van weleer behouden en ze gesublimeerd met delicatesse en subtiliteit.

Ik heb je al verteld over Brume d’Hiver en Ambre de Siam van dit parfumhuis.

Vandaag zal ik Yapana Volnay Parfums bespreken, een prachtig en mysterieus oosters parfum voor vrouwen en voor mannen, oorspronkelijk gemaakt in 1919 maar gevuld met het moderne geluid.

Geurrecensie van Yapana Volnay Parfums

De naam van dit parfum is geïnspireerd op de aromatische plant Ayapana triplinervis die oorspronkelijk uit Latijns-Amerika komt. Er wordt aangenomen dat deze plant de medische eigenschappen heeft die Germaine Madeline inspireerden om een parfum te creëren dat mensen een goed gevoel zou geven.

Yapana opent met de indrukwekkende en bedwelmende mix van citrus en kruidige tonen op de diepe oosterse achtergrond. Na een tijdje maakt de heldere opening van Yapana parfum plaats voor een niet minder mooi en interessant hart met een zeer teder geluid.

Lees ook:   Naomi Campbell Cat Deluxe Eau de Toilette

De perfecte mix van roos en ylang-ylang creëert een zeer charmante sfeer van dit parfum, terwijl de synthetische noot van Helional yapana zijn lichte bloemige en aldehydische geur brengt.

De noot van Elemi geeft dit parfum zijn diepe kruidig-houtachtige aroma, dat prachtig wordt aangevuld door de traditionele Base 4092.

Opgemerkt moet worden dat deze basis met rozen, kruidnagel, vanille en poederachtige tonen, aan alle Volnay-parfums een zeer verleidelijke vintage toon toevoegt. Toch is in Yapana parfum het karakter van de Base 4092 niet dominant wat het geluid van dit parfum zeer modern maakt.

Het expressieve en krachtige oosterse akkoord maakt de geur van Yapana parfum zeer diep en verleidelijk. De noot van Siam benzoine geeft dit parfum zijn warme en balsamico aroma, terwijl de noot van patchouli yapana enkele lichte aardse nuances brengt.

Op zijn beurt maakt de toon van iris deze aardse nuances nog suggestiever en voegt aan deze compositie zijn unieke poederachtige geluid toe.

Yapana Volnay Parfums is de geur die erg interessant is om te ontdekken. Elke keer als je denkt dat je alles weet over dit parfum, onthult het iets nieuws.

Yapana is veelzijdig en intrigerend oosters parfum dat een onvergetelijke indruk maakt en je zeker een goed gevoel geeft.

Notities: Italiaanse Bergamot, Roze Peper, Bigarade Grapefruit, Basis 4092, Ylang-Ylang, Roos, Elemi, Helional, Siam Benzoine, Labdanum, Indo Patchouli, Rijstzemelen, Iris, Gouden Steen, Groene Vanille.

Als het een plek was, zou het een elegant café zijn.

Als het een kleur was, zou het zacht amber zijn.

Als het één woord was, zou het een intrige zijn.

Lees ook:   MAC Studio Fix Powder Plus Foundation

Het was mijn parfum review van Yapana Volnay Parfums. Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.