«Eau de couvent» is niet alleen een parfummerk dat mooie en fijne geuren creëert, maar ook een enorm project dat verschillende vormen van kunst verenigt om het lang verlaten klooster van Saint François op Corsica te restaureren.

«Eau de couvent» kwam tot leven toen Candida Romero, de stichter van het merk en professioneel schilder, het klooster ontdekte.

De schoonheid van deze plek en de aard ervan heeft Candida geïnspireerd om haar eerste eau de toilette te creëren en vervolgens de geurlijn die haar indrukken zal vangen en de natuurlijke magie van het klooster zal vereeuwigen.

Maar het belangrijkste is dat dit project het klooster helpt om zijn leven en verhaal voort te zetten.

Het klooster van Saint François

Er is een vermelding van het klooster van Saint François (Couvent San Francescu) al in de 13e eeuw. Deze plaats was een van de belangrijkste Franciscaner kloosters op het eiland Corsica en werd herontwikkeld tijdens de Genuese periode in de 17e en 18e eeuw.

De geschiedenis van het eiland Corsica, de parel van de Middellandse Zee, heeft zich ontwikkeld onder invloed van opeenvolgende invasies: Arabische landen, Frankrijk, Italië en Spanje.

De invloed van verschillende culturen werd belichaamd in de architectuur van Corsica. Veel civiele en religieuze gebouwen zijn een getuigenis van de geschiedenis van het eiland.

Het klooster van Saint François op Corsica

Het klooster van Saint François wordt gekenmerkt door de Italiaanse affiliatie van het eiland, die de vestiging van twee belangrijke religieuze families met zich meebracht. Dit heeft geresulteerd in een verschijning van romaanse kerken uit het vroege tweede millennium en weelderige barokke kerken uit de 17e en 18e eeuw.

In die periode vervingen nieuwe weeën het oorspronkelijke gebouw van het klooster dat, volgens de kronieken van de Franciscaanse Orde, vóór 1260 werd gesticht.

Tegenwoordig is het klooster van Saint François een privé-eigendom, waar de schoonheid van het verleden de moderne gemakken ontmoet en waar de kunst wordt geboren.

Candida Romero

Сandida Romero is een Puerto Ricaanse – Franse kunstenares die in 1966 in Parijs werd geboren. Ze groeide op in La Ruche, een Parijse kunstenaarsgemeenschap gehuisvest in een structuur gebouwd door Gustave Eiffel, waar ze nog steeds werkt in het oorspronkelijke atelier van Chagall.

Lees ook:   Lacoste Pour Femme Eau de Parfum

Haar vader, Johnny Romero, was de jazzimpresario en dichter, terwijl haar moeder, Simone Dat, schilderes was.

Omringd door de Bohemen, Candida verdiepte zich al vroeg in kunst en performance en vestigde een aanhang als zangeres en acteur in verschillende films in haar tienerjaren.

Gedurende enkele jaren streefde ze een carrière in het modellenwerk na en was ze een muze voor beroemde couturiers als Azzedine Alaia en Kenzo.

Candida Romero, de oprichter van Eau de Couvent

Ondanks het succes in het modellenwerk, wilde Candida kunst maken en verhuisde ze naar München om klassieke stem, opera en kunst te studeren aan de Musik Hochschule. Na een jaar in Berlijn te hebben gewoond en verschillende vormen van kunstenaarsbetrokkenheid te hebben ontdekt, besloot Candida terug te verhuizen naar Parijs en zich uitsluitend op de schilderkunst te richten.

Ze heeft solotentoonstellingen gehad over haar werk, met name voor een serie genaamd Little Girl en een langlopend project over de geschriften van Marcel Proust.

Candida’s meest recente kunstproject heeft een idee om historische verhalen of teksten te vertegenwoordigen die fotografie, collage en schilderkunst combineren. Dit werk is gebaseerd op de 17e-eeuwse essays, bekend als de Portugese brieven van Guilaraques.

Candida heeft schilderijen gemaakt die zichzelf afbeelden in de rol van Guilaraques’ verloren geliefde non door foto’s van Paolo Roversi te gebruiken als achtergrond voor de verhalende afbeeldingen die ze overschilderde.

Maar een van de belangrijkste projecten van Candida was en blijft de restauratie van het prachtige klooster van Saint François op Corsica, waarin ze haar hart en ziel steekt.

Klik hier om hier mijn parfum review van vier Eau de Couvent geuren te lezen

De Kunstresidentie

Het eiland Corsica en het klooster van Saint François maakten indruk op Candida Romero en ze besloot deze plek nieuw leven in te blazen en vervolgens open te stellen voor anderen. Zij en haar moeder Simone droomden ervan om ver van de metropolen hun eigen ateliers te creëren om de wereld vanuit een andere hoek te bekijken.

Candida wilde ook residenties organiseren voor schilders, acteurs, muzikanten, dansers en filmmakers en een ruimte creëren, waar al deze kunstenaars zich vrij kunnen voelen en inspiratie kunnen vinden om hun kunst te maken. En dat is haar gelukt.

Lees ook:   Alvarez Gómez Cuarzo Rosa Eau de Parfum

Candida Romero met haar kunstwerken in het klooster van Saint François

Samen met museumarchitectuur Tim Culbert heeft Candida van het lang verlaten klooster een kunstresidentie gemaakt om kunstenaars een platform te bieden om zich buiten een traditionele galerie of museumcontext te uiten.

Dit kunstproject in het klooster van Saint François op Corsica is non-profit en is een van de weinige non-profit projecten in zijn soort in Frankrijk.

Het is ook de bedoeling om het uit te breiden om het hele jaar door kunstenaarsresidenties en samengestelde tentoonstellingen mogelijk te maken met behulp van de kerkstructuur van het klooster tijdens het zomerseizoen, wanneer het eiland een belangrijke bestemming is voor bezoekers.

Afgelopen zomer lanceerden Candida Romero en Tim Culbert hun eerste 3 residenties, allemaal met eigen geld, met drie bekende fotografen en hun teams: Harley Weir uit Londen, Tom Peckmezian die in Berlijn woont, Jack Davison, Tim Elkaim en Kelly Jeffrey uit New York voor elk een week in het klooster.

Hier kunt u de film zien die werd gemaakt door Mark Peckmezian in het Convent for the Double Magazine website:

Het klooster van Saint François biedt ook zijn ruimte voor verschillende soorten evenementen: feesten, conferenties, seminars, film- en modeshoots, tentoonstellingen, concerten, enz.

Eau de couvent

Geïnspireerd door het eiland Corsica, het klooster en zijn geschiedenis, besloot Candida Romero haar eigen eau de toilette te lanceren onder het merk «eaudecouvent» om de restauratie van de site te helpen financieren.

Dankzij de hoge kwaliteit en de schoonheid van Eau de Couvent werd deze geur meteen een succesvol project. Deze verfrissende eau de toilette bevat essentiële oliën van de Bittere sinaasappelboom die al sinds mensenheugenis bekend staat om zijn genezende eigenschappen.

Eau de Couvent geur was te zien in vele nationale en internationale media, waaronder Grazia, Elle, Glamour, Maria-Claire, US Vogue, enz. Deze eau de toilette heeft geen problemen gehad om te worden opgeslagen in apotheken, gezondheids- en schoonheidssalons en parfumwinkels op Corsica en het vasteland.

Deze en andere geuren van “Eau de Couvent” zijn gemakkelijk te vinden in de beste concept- en parfumwinkels over de hele wereld, waaronder Collette, Corso Como, Le Drugstore en op vele andere plaatsen.

Lees ook:   Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Flawless Wear Concealer

Eau de Couvent geuren, gefotografeerd door Emilie Albert

Momenteel produceert «Eau de Couvent» geuren, cosmetica en kaarsen die te vinden zijn op hun officiële website en in winkels. Dit merk heeft al 4 heerlijke geuren in zijn lijn. En nu is hun nieuwe wezen Rosa La Rose geur verkrijgbaar in NYC op 10CorsoComo.

Lees hier mijn parfum review van Rosa La Rose, een nieuwe geur van Eau de Couvent

De officiële lancering van deze prachtige geur in Parijs vindt plaats op Valentijnsdag 2019 in de flagshipstore van Eau de Couvent in Saint Germain des Pres. Het is een unieke plek die het klooster weerspiegelt in zijn esthetiek.

Deze flagship store is ook een tentoonstellingsruimte voor resident artists of the art residencies in het Couvent San Francescu. Een begane grond van deze winkel is gewijd aan de cosmetische lijn van Eau de Couvent, terwijl boven naar verschillende kunsttentoonstellingen en kelder naar optredens of muziek.

Deze plaats heeft de dubbele naam en functie van de ruimte, en dus zijn Eau de Couvent en de San Francescu Gallery terug van Corsica in Saint Germain des Pres.

Deze prachtige plek is ook verbonden met de moeder van Candida Romero, een bekende schilder en redder van La Ruche in Parijs. Ze was ook de oprichter van Le Nuage, een Saint Germain des Pres-bar voor literaire figuren naast Editions de Minuit.

Eau de Couvent maakt deel uit van het hele universum, gecreëerd door Candida Romero. Universum vol geschiedenis, kunst en verschillende planeetvriendelijke praktijken, waaronder parfums. Eau de Convent is niet het gewone parfummerk, maar ook een missie om de schoonheid van deze wereld te redden en dichter bij alle mensen te brengen.

Het was mijn post over het unieke parfummerk Eau de Couvent. Blijf Ventvenir lezen voor meer berichten over interessante parfumprojecten en parfumrecensies.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.