Hoe en waar parfum op de juiste manier toe te passen

Er is niets vervelender dan een duur parfum uit te eten om er vervolgens achter te komen dat slechts een paar uur na het spritzen de geur is verdwenen. Voor velen is de oplossing eenvoudig – pas gewoon meer toe. Maar je lichaam verdrinken in parfum is een zekere manier om door die dure fles heen te branden terwijl je de mensen om je heen verstikt.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Het goede nieuws is dat het gemakkelijk is om je geuren langer mee te laten gaan met slechts een paar eenvoudige stappen. Lees verder om te leren hoe.

7 tips over hoe en waar u uw parfum of keulen op de juiste manier kunt aanbrengen

Sterkte-van-parfum

1. Kies de juiste geurformule

Het eerste waar je rekening mee moet houden is wat er in je formule zit, omdat dit een enorm effect heeft op hoe lang de geur aanhoudt. Parfums zijn over het algemeen meer op oliebasis, waardoor ze scherper en duurzamer zijn. Aan de andere kant is eau-de-toilette meer op waterbasis (vandaar de ‘eau’, wat Frans is voor water). Dit betekent dat eau-de-toilette minder krachtig is en dat je meer moet aanbrengen om hetzelfde effect te bereiken.

Maar daar stopt het niet. Het type ingrediënten dat wordt gebruikt, kan ook van invloed zijn op hoe lang een geur aanhoudt. Natuurlijke citrusingrediënten hebben bijvoorbeeld de neiging om niet zo lang mee te gaan als die zoals vanille, patchouli en andere houtsoorten.

Lees ook:   Orofluido Shampoo

Denk er ten slotte over na of je natuurlijke of synthetische ingrediënten gebruikt.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Het is verleidelijk om aan te nemen dat natuurlijke ingrediënten automatisch synthetische zouden overtreffen, maar dit is niet het geval. Natuurlijke ingrediënten zijn meestal duurder en minder lang meegaand dan synthetische. Ze hebben ook meer kans om een allergische reactie te veroorzaken, dus voer altijd een huidtest uit voordat je koopt.

exfoliëren-en-hydrateren-om-geur-te-krijgen-langer-meegaan

2. Exfolieer en hydrateer de huid voordat je geur aanbrengt

Een belangrijke stap is om ervoor te zorgen dat je huid vochtig is voordat je geur aanbrengt. Breng een ongeparfumeerde moisturizer of vaseline aan voordat je spritzt om je huid vetter te maken en dus effectiever in het vasthouden van geur. Een vochtige huid zorgt voor een goede basis op dezelfde manier als primer voor een foundation.

3. Breng geur aan door je hartslagpunten te richten

Waar je ervoor kiest om parfum aan te brengen heeft een groot effect op de blijvende kracht. Je polspunten zijn gebieden zoals de nek van je nek, je polsen, de achterkant van je knieën en de binnenkant van je ellebogen. Dit zijn de beste gebieden om je op te richten, omdat gedurende de dag natuurlijke schommelingen in je lichaamstemperatuur je geur continu helpen afgeven.

Denk ook na over wat je draagt. Je wilt je geur de ruimte geven om te ademen, zodat het niet wordt verstikt of weggewreven. Als je bijvoorbeeld lange mouwen draagt, is het een goed idee om het aanbrengen op je polsen over te slaan en in plaats daarvan meer op je borst en nek aan te brengen.

Lees ook:   Dior J'adore Eau de Toilette

4. Leg je geuren in laagjes

Als je je creatief voelt, kun je je geuren gelaagd maken om een aangepaste, langer durende geur te creëren. Probeer een paar combinaties van oliën en parfums op sommige geurvlekken en kijk wat werkt. Als je eenmaal een winnende combo hebt, test je deze op je huid om te zien hoe het reageert met je natuurlijke oliën.

Zorg ervoor dat je eerst de sterkste geur spuit, gevolgd door de zwakkere, zodat de eerste die lichtere aroma’s niet overweldigt.

5. Dep, wrijf niet over parfums

Deze is misschien geen nieuws voor je, maar het is toch erg belangrijk. Wanneer u uw geur aanbrengt, niet doen, herhalen we, Niet doen wrijven – en dat geldt ook voor het tegen elkaar wrijven van polsen. Waarom? Welnu, wrijven breekt alle topnoten af, die geuren die het meest prominent zijn in de eerste 5 minuten na het spuiten. Ook mengt het het parfum zwaar met je natuurlijke oliën, waardoor de geur verandert.

6. Match je geparfumeerde producten

Het vergt enige toewijding, maar het is het zeker waard als je echt wilt dat je geur lang meegaat. Als je je geur kunt matchen met een reeks producten zoals een body wash, moisturizer en parfum, dan dringt de geur diep in je huid.

7. Bonustip: Vergeet niet om je haar te parfumeren

We spuiten geur over ons hele lichaam, dus waarom zou ons haar het plezier missen? Een veel voorkomende zorg is dat de alcohol in geuren je haar kan uitdrogen. Hoewel dit waar is als u rechtstreeks zou spuiten, is er een oplossing. Spuit eerst wat geur op je kwast laat het door je haar lopen en het laat het licht geparfumeerd en onbeschadigd achter.

Lees ook:   Chanel CC Cream Complete Correction

Laten we het goed doen

Geweldig ruiken hoeft geen marathon van overspuiten en bijvullen te zijn. Gelukkig kun je met deze eenvoudige tips ervoor zorgen dat dat fris geparfumeerde gevoel de hele dag meegaat.