Hoe parfum aan te brengen om het langer mee te laten gaan en mooi te ruiken

Weet jij hoe je parfum moet aanbrengen zodat je er elke dag het maximale uit haalt? Het kan zelfs een groot verschil maken hoe lang je geur aanhoudt en hoe het echt ruikt bij jou. Met een paar nuttige tips over de kunst van het gelaagd maken van je geur, zul je echter merken dat je de hele dag fantastisch ruikt en nooit je geur opnieuw hoeft aan te brengen.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Parfum werkt samen met je chemie

Je weet misschien dat parfum interageert met je eigen lichaamschemie om je die unieke geur te geven die iedereen opmerkt. Veel mensen missen deze unieke mix omdat ze de neiging hebben om hun geur op hun kleding te spuiten en in plaats van waar parfum naartoe moet, wat op de huid is.

Als je je parfum op je kleding spuit, is het enige dat je echt krijgt geparfumeerde kleding en dat is bijna een verspilling van waardevolle parfum.

Omdat parfum gedeeltelijk uit oliën bestaat, omdat het opwarmt met contact met de huid, geeft het je de essentiële “geur halo”. Dus, les één in de juiste parfumtoepassing begint met het verzekeren van dat contact met de huid.

Hoe parfum aan te brengen

Je moet ook weten dat je parfum niet lang meegaat als je het op een droge huid aanbrengt. Zorg ervoor dat je huid goed gehydrateerd is voordat je het aanbrengt en als je extra vocht nodig hebt, wil je misschien wat vaseline of hoog vochtinbrengende lotion op je huid wrijven voor een extra geurboost zodra je je parfum aanbrengt.

Hoe parfum aan te brengen

Bedenk bij het aanbrengen van je parfum wat voor soort kleding je voor die dag draagt en je kunt je geur met dat in gedachten aanbrengen. Als je bijvoorbeeld een jurk, een rok of een korte broek draagt, ga je gang en geef je de achterkant van elke knie een squirt, zodat je de geur zachtjes achter je kunt laten. Bovendien is dit geweldig voor gebruik overdag, omdat het verder van de neus is.

Draag je een v-hals, of ronde hals en een delicate of subtiele geur? Voeg wat toe aan het decolleté voor je eigen plezier en een beetje extra boost van geur. Hier is een hete tip: als je op date bent of op de club, kan dit leuk zijn als die speciale persoon moet leunen om met je te praten.

Hoe parfum aan te brengen om het langer mee te laten gaan en mooi te ruiken

Als je op je polsen spuit, wrijf ze dan niet tegen elkaar, omdat dit ervoor kan zorgen dat de geur wordt “verpletterd”.

Je kunt ook de holte van de basis van je nek spritzen als het een lichte geur is, anders breng je een kleine hoeveelheid achter de oren aan.

Breng je geur aan, zodat het niet te veel stroom geeft

Het goed aanbrengen van je geur lijkt misschien gemakkelijk, maar als je niet zeker weet of de golder-regel minder is, is meer. Je zou verbaasd zijn over hoe ver een beetje geur echt gaat.

Het lijkt alsof we allemaal die tijd hebben gehad toen we voor het eerst geur begonnen te dragen dat we er gewoon veel te veel van op ons lichaam aanbrachten. In plaats van heerlijk te ruiken, rookten we alsof we een parfumbad hadden genomen.

parfumbad

Zelfs de best ruikende parfums en colognes kunnen overweldigend worden, dus het is belangrijk om te weten hoeveel je moet aanbrengen voor de perfecte balans.

Lees ook:   Bruno Banani Woman Eau de Toilette

Het eerste dat je moet weten, is dat veel parfums van goede kwaliteit gemakkelijk overweldigend kunnen worden. Draag te veel en je zult zeker merken hoe mensen naar je kijken. Het doel van geur is om een zachte waas van geur uit te breiden die subtiel achter je aan loopt. Het idee is om overal waar je gaat de aandacht te trekken.

Als je je afvraagt hoe je kunt voorkomen dat je je geur overdrijft, onthoud dan dat de warmere maanden elke geur sterker zullen maken, dus houd het licht en delicaat of kies voor een eau de toilette in deze tijden.

parfum aanbrengen

In de regel is eau de toilette lichter en kun je wegkomen met het aanbrengen van iets meer als je wilt. Dit komt omdat de meeste parfums bijna volledig uit de parfumoliën bestaan, maar eau de toilette is vaak behoorlijk verwaterd, waardoor het lichter en draagbaarder wordt. Een andere bonus is dat eau de toilette aanzienlijk goedkoper is dan zijn krachtigere parfum tegenhanger.