Hoe ruikt Dolce en Gabbana Lichtblauw?

Als je de perfecte zomervakantie zou kunnen bottelen, zou het ruiken naar Dolce en Gabbana’s Light Blue Eau de Toilette Spray. De fruitig-bloemige geur van het parfum is verfrissend, levendig en sensueel. Het vangt perfect de essentie van een Siciliaanse vrouw die van het leven geniet.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Hier is onze Dolce and Gabbana lichtblauwe recensie, met alles wat je moet overwegen voordat je een fles van deze bloemig-fruitige geur krijgt.

Dolce &Gabbana Lichtblauwe EDT voor haar

Shop op Sephora.com

Wie maakt het?

Dolce &Gabbana bracht Blue Light uit in 2001. Olivier Cresp formuleerde de blend, een topparfumeur die wordt gecrediteerd met andere premium geuren zoals Yves Saint Laurent’s Black Opium.

Hoe ruikt Dolce en Gabbana Lichtblauw?

Een woord waarvan we denken dat het de geur van dit parfum perfect beschrijft, is de zomer. Het eerste wat je ruikt is de fruitige geur van citroenen en appel, die doet denken aan een koel drankje waar je op een warme dag van zou genieten.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

citroen en appels: hoe ruikt dolce en gabbana lichtblauw

De fruitige geur gaat dan over in een houtachtige bloemengeur die het gevoel oproept om met je beste vrienden door een veld te wandelen. Ten slotte eindigt het op een muskusachtige noot die gegarandeerd een solide indruk achterlaat.

De frisheid en levendigheid maken het perfect voor dagelijks gebruik.

Geurnoten

De topnoten van dit parfum zijn Siciliaanse Citroen, Appel, Ceder en Klokjesbloem. De hartnoten zijn Bamboe, Jasmijn en Witte roos en De basisnoten zijn Ceder, Muskus en Amber.

PROS: Light Blue is een zeer originele geur. Het ruikt prachtig zonder aanmatigend te zijn. De geur is eenvoudig en opmerkelijk.

Lees ook:   La Roche-Posay Toleriane Sensitive Fluide Moisturiser

TEGENS: De prijs kan onaangenaam zijn, omdat het een beetje duur is. Mogelijk moet u de geur ook opnieuw aanbrengen

Sillage: Goed. Het parfum zal niet een hele kamer overweldigen, maar je kunt een paar hoofden draaien.

  • Levensduur: Heel goed. Het kan nodig zijn om gedurende de dag een keer bij te vullen, maar de geur zakt in je huid.
  • Geurpotentie/ Geschikt voor: Het kantoor, informele uitstapjes, data en andere dagelijkse activiteiten.

Wie wil het?

Dolce and Gabbana Light Blue 100ml is het perfecte parfum voor iemand die houdt van eenvoud en elegantie. Als je bereid bent om een beetje uit te geven aan een premium geur die veelgeprezen is, raden we het ten zeerste aan.

Vrouw die ontspant in de buurt van blauw strand

Geslacht hoeft ook geen barrière te zijn, want terwijl deze recensie voor Dolce and Gabbana Light Blue voor vrouwen is, is Light Blue voor mannen net zo goed. Het heeft uitstekende recensies en won twee categorieën bij de FiFi Awards in 2008.

Als je een rijke en volwassen geur wilt die luchtig en casual genoeg is om geschikt te zijn voor dagelijks gebruik, raden we je ten zeerste aan om deze geur te kopen. U zult genieten van de unieke geur.

Wanneer te dragen

Light Blue is ongetwijfeld een zomerse geur. Je zou het misschien niet kunnen dragen in het voorjaar, maar het is niet geschikt voor de winter en de herfst.

Het is ook een van die parfums die niet goed geschikt zijn voor uitgaansgelegenheden vanwege hoe licht het is. We raden een donkerder, zwaarder parfum aan voor uw uitgaansactiviteiten.

Waar te dragen

Light Blue is een zeer veelzijdige geur die zeer geschikt is voor meerdere gelegenheden. Het is casual genoeg om te dragen in je dagelijks leven. Je kunt het dragen naar je werkplek, restaurants, borrels en andere evenementen.

Lees ook:   Guerlain Idylle Eau de Parfum

De geur is ook verfijnd genoeg om te worden gedragen op meer formele evenementen en plaatsen. Als je naar een black-tie evenement zou gaan met dit parfum, zou je niet misstaan.

Verpakking en presentatie

Dolce &Gabbana ’s Light Blue heeft een iconisch design. Elk deel van de fles is symbolisch. De lichtblauwe pet staat symbool voor een heldere mediterrane lucht. Het rechthoekige ontwerp van de fles vertegenwoordigt de kracht van moderne vrouwen.

Fernweh Editions Kaarsen

Dolce Gabbana Licht Blue EDT Fles

Deze ontwerpkeuzes dragen bij aan de vrouwelijkheid die deze geur belichaamt.

Het parfum wordt geleverd in een blauwe doos met nauwelijks witte accenten die doen denken aan wolken. De doos heeft de tekst Dolce en Gabbana in zilveren letters.

Het is een frisse en elegante doos die perfect past bij het parfum.

Persoonlijke indrukken

We zijn dol op deze geur. Toen we de doos zagen, dachten we meteen aan een perfecte zomerdag, waarschijnlijk waar de ontwerpers voor gingen. Bij het verwijderen van de fles waren we onder de indruk van de eenvoudige elegantie van het ontwerp van de fles.

De blauwe en zilveren kleurencombinatie werkt heel goed samen.

Ondanks dat we een goede eerste indruk hadden van de verpakking van de fles, hadden we geen echt “Wow” -moment totdat we het parfum voor de eerste keer rookten.

Dolce &Gabbana Lichtblauwe EDT voor haar

Shop op Sephora.com

De eerste zweem van de fruitig-bloemige geur bracht ons meteen naar de perfecte zomerdag. We kunnen eerlijk zeggen dat het een van onze favoriete parfums is.

Voorstelling

Talloze parfums maken een goede eerste indruk en presteren dan slecht, maar we zijn blij te kunnen zeggen dat Light Blue er niet een van is.

Levensduur

Als Eau De Toilette zal Light Blue naar verwachting twee tot drie uur duren. Mogelijk moet u het opnieuw aanbrengen terwijl u uw dag doorbrengt om de intensiteit ervan te behouden. Het betekent ook dat je de geur niet te veel kunt aanbrengen.

Sillage

Lichtblauw heeft goed Kuilvoer. Het is niet overdreven sterk, dus je zult geen klachten ontvangen dat je parfum overweldigend is, maar het is merkbaar. Als je op gespreksafstand van iemand bent of voor hem of haar zit op een date, zullen ze merken dat je lekker ruikt.

Andere lichtblauwe Eau De Toilette Variaties

Light Blue ontving zoveel positieve recensies dat andere versies van het parfum werden uitgebracht.

Dolce & Gabbana pour Homme EDT

Lichtblauw Pour Homme Eau de Toilette

In 2007 bracht Dolce Gabbana Light Blue een mannelijke versie van hun populaire geur uit. Het is een pittigere kijk op de klassieke geur, perfect geschikt voor de moderne man.

Shop op Ulta.com


Dolce &Gabbana Lichtblauw Eau Intense EDP

Lichtblauwe Eau Intense Eau de Parfum

De Dolce en Gabbana lichtblauwe Eau de Parfum-versie van de klassieke versie leunt op de bloemige tonen van het origineel en draait de citrustonen terug.

Shop op TheAromi.com


Lichtblauw Pour Homme Eau Intense Eau de Parfum

Lichtblauw Pour Homme Eau Intense Eau de Parfum

De intense versie van light blue’s mannelijke tegenhanger heeft meer aquatische tinten en increëert de houtachtige en muskusachtige tonen van het origineel.

Shop op Ulta.com


Limited Edition-releases

  • Lichtblauw dromen in Portofino
  • Lichtblauwe Living Stromboli
  • Lichtblauwe ontsnapping naar Panarea
  • Lichtblauwe ontdekkingsvulkaan
  • Lichtblauwe zonsondergang in Salina
  • Lichtblauw zwemmen in Lipari