Hoe ruikt Mirre? (En de beste geuren om het te proberen)

Mirre is, net als Wierook, misschien het best bekend in verband met spiritualiteit, religie en natuurlijk de gaven van de drie wijzen. In de kersttijd zijn de verwijzingen naar mirre onontkoombaar. In feite werd mirre gebruikt in religieuze riten sinds de oude Egyptische tijd. We hebben allemaal wel eens van mirre gehoord, maar wat is het precies en hoe ruikt het?

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Commiphora myrrha is een boom uit de familie Burseraceae.

Wat is Mirre?

Mirre is een natuurlijke gom of hars geoogst van Commiphora Bomen. De bomen zijn inheems in Somalië, Oman, Jemen, Eritrea en delen van Saoedi-Arabië.

De bomen zijn klein en stekelig en mirre wordt geproduceerd door het bloeden van hun wasachtige sap. Terwijl het droogt, verhardt het tandvlees tot tranen en de gelige kleur wordt donker naarmate het ouder wordt.

Mirre boomhars

Hoe ruikt Mirre?

Mirre is harsachtig met een aromatische houtachtige en lichte medicinale geur. Het kan variëren van bitter en samentrekkend tot warm en zoet. Net als wierook of dennen is het een verkoelende geur.

De hars heeft de neiging om een rokerige en zoetere geur te hebben dan essentiële oliën die door stoom worden gedestilleerd en hebben een meer medicinale kwaliteit.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Voordelen van Mirre

Hoewel mirre het meest bekend staat om zijn gebruik in oude Egyptische, joodse, christelijke en islamitische religieuze ceremonies, zijn de voordelen ervan gebruikt in traditionele Chinese en Ayurvedische medicijnen en worden ze nu wetenschappelijk getest.

Lees ook:   Repetto Dance With Repetto Eau de Parfum

Mirre helpt zwelling en ontsteking te verminderen en doodt bacteriën, wat leidt tot een aantal toepassingen. Een van de meest voorkomende is tandpasta, mondwater en huidverzorging, maar het wordt ook getest voor gebruik voor indigestie, pijnvermindering en parasitaire infecties.


Mirre wordt vaak gebruikt als wierook

Beste Mirre geuren om te proberen

Mirre was een van de vroegste parfums die in het gebed werden gebruikt, in feite gaf de religieuze verbranding van wierook parfum zijn naam (per fumum — door rook). Het is nog steeds een populair ingrediënt in veel moderne Oosterse geuren.

Unisex:

Ajmal Zwart Onyx EDP
Serge Lutens Ambre Sultan EDP
Serge Lutens Datura Noir EDP
Lalique Fleur Universelle Noir Premier EDP
Carner Barcelona Ambar Del Sur EDP
Tiziana Terenzi Delox Extrait De Parfum

Vrouwen

Yves Saint Laurent Opium EDT
Montale Aromatische Limoen EDP

Mannen

Yves Saint Laurent M7 Oud Absolu EDT
Prada Amber Pour Homme Intense EDP

Gerelateerd bericht: Hoe ruikt wierook?

Pin op Pinterest

Hoe ruikt mirre