Hoe ruikt Patchouli? (+ 5 Beste Patchouli Parfums)

Het is een van die geuren waar veel mensen over hebben gehoord, maar de vraag in hun hoofd blijft: hoe ruikt patchouli?

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Waarom is Patchouli gekoppeld aan hippies?

Patchouli wordt geassocieerd met wiet rokende hippies, omdat urban legend uitlegt dat de geur de geur van marihuana maskeert (jury is nog steeds uit over de juistheid van deze verklaring).

Het wordt ook vaak gebruikt als basisnoot in parfums, maar velen zijn zich nog steeds niet bewust van wat het is en hoe het eigenlijk ruikt.

hoe ruikt Patchouli

Wat is Patchouli?

De patchouli geur is een sterke en donkere geur, maar eigenlijk is het een vrolijk klein (2,5 ft) bossig kruid dat bloeit met lichtpaarse, roze-witte bloemen in de herfst. Het gedijt in warme, vochtige tropische en subtropische klimaten.

Patchouli is afkomstig uit Zuidoost-Azië en wordt vanwege de populariteit van de geur geteeld in Indonesië, India, de Filippijnen, Maleisië, China en Zuid-Amerika.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Hoewel Patchouli-bladeren soms worden gebruikt als kookkruid of thee, wordt het meestal gebruikt in wierook en parfumerie. Nadat de bladeren zijn geoogst, wordt de essentiële olie uit de bladeren geëxtraheerd door stoom of fermentatie.

patchouli-plant-bloeiend

Hoe ruikt Patchouli?

Patchouli olie heeft een intens aroma, een combinatie van muskus en aardsheid, dat ook mild zoet en muntachtig is. Het ruikt een beetje naar natte grond of een koude, donkere kelder.

Lees ook:   Hermès Rocabar Eau de Toilette

Een van de beste vuistregels met patchouli-geuren is een beetje gaat een lange weg. Patchouli-olie kan alleen worden gedragen als een geur met één noot. In de parfumerie wordt het vaak gebruikt in combinatie met andere populaire basisnoten zoals vetiver, sandelhout, wierook, mirre of cederhout.

Patchouli wordt ook gebruikt als een fixatief om de levensduur van meer vluchtige geurnoten zoals jasmijn, roos, bergamot en citrus te verlengen.

Thierry Mugler’s Angel Perfume combineert bijvoorbeeld patchouli met vanille, karamel en chocolade om zijn veel geïmiteerde, kenmerkende geurakkoord te vormen.

Onze topkeuzes voor beste Patchouli parfums

Etro-Patchouly

Beste Pure Patchouli

Etro Patchouly

Als je houdt van hoe patchouli ruikt en een pure geurervaring wilt die een stap hoger is dan essentiële oliën, probeer dan Etro Patchouly. Een echte aardse en echte patchouli die wat frisheid krijgt door tonen van bergamot, en artemisia terwijl cipres en amber het elegantie geven. Niets van dit alles vermindert de sterke tijdloze patchouli-noten – perfect voor echte patchouli-liefhebbers.


patchouli geur

Beste Aardse Patchouli

Montale Patchouli Bladeren

Montale Patchouli Leaves is een uniseks geur met een licht zoete ruige, aardse patchouli. Zwaar, rijk en weelderig, deze geur voelt als een lange wandeling in de natuur, langzaam, peinzend en diep. Het is krachtig en heeft een geweldige sillage en een lange levensduur, dus één spray zou genoeg moeten zijn om de hele dag mee te gaan.


PATCHOULI PATCH VAN L'ARTISAN

Beste Sweet Patchouli

L’Artisan Patchouli Patch

L’Artisan’s Patchouli Patch is een unisex geur die opent met een zware dosis patchouli. Nadat de topnoten echter zijn uitgewerkt, bloeit de geur op tot een lichtere, elegante heruitvinding van patchouli met lichte kruiden, zachte bloemen en romige houtsoorten.

Lees ook:   Clarins Multi-Active Anti-Oxidant Dagcrème

wit-patchouli-tom-ford

Beste Bloemen Patchouli

Tom Ford Witte Patchouli

Als je positieve antwoorden hebt op ‘hoe ruikt patchouli’ dan is deze geur iets voor jou. Diepe patchouli mengt zich met witte bloemen in Tom Ford’s White Patchouli. Het is een verfijnde mix die is ontworpen als een vrouwengeur, maar draagt als een uniseksgeur. Grote sillage en projectie. Een veelzijdige, elegante geur die goed werkt voor de meeste gelegenheden en zelfs draagbaar is in de zomer.


Tabu

Beste Budget Patchouli

Tabu uit Dana

Tabu van Dana werd opgericht in 1932 en was een favoriet van vele sterren uit de gouden eeuw, waaronder Ava Gardner en Dorothy Dandridge. Nu is het een klassieke geur die je voor een zeer betaalbare prijs kunt krijgen. Met gedurfde tonen van amber, kruiden, eenen kruidnagel naast de patchouli, het is geen zachtmoedige geur – draag het alleen als je klaar bent om je zelfverzekerde innerlijke diva te kanaliseren.

Pin op Pinterest

Beste Patchouli Parfums