Hoe ruikt wierook? (En 5 parfums om te proberen)

Wierook (samen met mirre) is misschien het best bekend in verband met spiritualiteit. In feite wordt het al meer dan 6.000 jaar gebruikt in religieuze riten en verhandeld op het Arabische schiereiland, Mesopotamië en de oostelijke Middellandse Zee. We hebben allemaal gehoord van wierook, maar wat is het en hoe ruikt het?

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Wierookboom in Salalah, Oman

Wat is wierook?

Wierook (Olibanum) is een aromatische hars geoogst van de bomen van het geslacht Boswellia. Er zijn vijf hoofdsoorten bomen die wierook produceren in verschillende kwaliteiten en geuren.

De bomen zijn ongelooflijk winterhard en kunnen gedijen in verrassend moeilijke omgevingen van de soort Boswellia Sacra | soms zelfs direct uit rots groeien.

Op 8-10-jarige leeftijd beginnen de bomen hars te produceren en worden ze getapt door de schors 2-3 keer per jaar te snijden. De druppels hars worden tranen genoemd. Deze worden met de hand gesorteerd met de meer ondoorzichtige harsen die meestal als de hoogste kwaliteit worden beschouwd.

Door overbevissing, het kappen van bossen voor de landbouw en boktor neemt de populatie wierookbomen af.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Wierook Tranen

Hoe ruikt wierook?

De geur van wierook varieert zowel per soort als per bodem en zelfs weersomstandigheden. Over het algemeen kan het echter worden omschreven als aromatische, muffe den met tonen van citrus en kruiden. Het is een sobere, aardse geur die enigszins lijkt op rozemarijn.

Lees ook:   Chanel Allure Sensuelle Eau de Parfum

De gedistilleerde essentiële oliën hebben de neiging om een zoetere en helderdere geur te hebben dan harsen, en dit is wat meestal wordt gebruikt in wierook en parfumerie.

Voordelen van wierook

Hoewel wierook voornamelijk wordt gebruikt voor religieuze en spirituele toepassingen, wordt in aromatherapie frankincense etherische olie verondersteld angst te verminderen en het immuunsysteem en het ademhalingssysteem te stimuleren.


5 Geuren met Wierook

Wierook wordt in de parfumerie vaak wierook genoemd. Het wordt gebruikt als een houtachtige basis en combineert goed met zoetere geuren zoals citrus.

Beste klassieke wierook: portret van een dame door Frederic Malle

Portrait of a Lady van Frederic Malle is een meesterwerk en iconische geur. Het is een intens elegant parfum met prominente rozen-, patchouli- en wierooktonen. Een warm en kruidig parfum dat perfect is voor koud weer.


Beste reisgeïnspireerde wierook: Timboektoe van L’Artisan Parfumeur

Timbuktu van L’Artisan Parfumeur is een uniseks geur geïnspireerd op de reis van parfumeur Bertrand Duchaufour naar de oude stad Timboektoe. De geurreis varieert van verse mango tot de mysteries van wierook en aardse vetiver.


Beste zomer wierook: L’Eau Froide van Serge Lutens

Zoals de naam al doet vermoeden, is L’eau Froide een lichte en schone geur met aquatische munt en een vleugje wierook. Het is zacht en ingetogen, een perfecte uniseks zomergeur.


Meest unieke wierook: Encens Chembur van Byredo

Encens Chembur is een uitgebalanceerde geur van kruiden, wierook en citrus. Het is een ongewone en avontuurlijke combinatie die goed gemengd is in dit uniseks parfum dat perfect is voor de winter.


Beste Bold Frankincense: Opus VI van Amouage:

Niet voor bangeriken, Opus VI is een zware en intense geur. Het is een ultradroge houtachtige geur met sterke tonen van amber, peper en wierook. Een weelderige geur met een lange levensduur en sillage.

Lees ook:   Armani Acqua Di Gio Pour Homme Aftershave Balm

Gerelateerd bericht: Hoe ruikt mirre?

Pin op Pinterest

Hoe ruikt wierook