Is Dior’s J’adore Parfum nog steeds de moeite waard?

J’adore Eau de Parfum is een fruitige bloemengeur die in 1999 werd gelanceerd door het Franse luxe designhuis Christian Dior. Het is een complexe, elegante geur van parfumeur Calice Becker die vandaag de dag nog steeds populair is en verschillende flankers heeft afgesplitst.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Dior J'adore EDP
De iconische hals van het J’Adore Dior parfum

Hoe ruikt J’Adore?

Ten eerste, als je niet van bloemen houdt, geef dit dan een kans. De opening is zeker fruitig en fris met topnoten van peer, meloen en jasmijn. De hartnoten zijn een waar boeket bloemen gedomineerd door bloemige tonen van onder andere tuberoos, lelietje-van-dalen en magnolia. Voor de droging maken ceder en braam een blijvende indruk. Ondanks alle bloemen maakt het een schone in plaats van een verhullende indruk.

Shop op Amazon.com


Hoe ziet de verpakking eruit?

De verpakking is opvallend, luxueus en elegant zoals je van Dior mag verwachten. De fles is vermoedelijk geïnspireerd op een Griekse amfora met een gouden en glazen dop die de spuitdop en druppelvormige fles voor het sap verbergen.

Dior J'adore EDP
Zelfs de plasticfolie is afgesloten met een gouden zegel in reliëf.
Dior J'adore EDP
Elegante witte en gouden doos met reliëf ribbels en naam.
De doos heeft ingebouwde bescherming rond de dop om deze te stabiliseren. De bovenkant van de dop heeft J’adore reliëf.
Een van de meest direct herkenbare flesjes in parfum ontworpen door Hervé Van der Straeten.
Dior J'adore EDP
Druppelflesvorm met het deksel verwijderd. Logo in reliëf op de spuit.

Shop op Amazon.com

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars


Dior J'adore EDP
De ribbels in de nek van de dop worden weerspiegeld in de textuur van de doos.

Moet ik J’adore kopen?

J’adore EDP is een zoete, publieksvriendelijke geur die moeilijk mis te gaan is. Het voelt jeugdig en energiek, maar met een randje verfijning. De zachtheid van de bloemen en het fruit maakt het meer een lente- en zomergeur. Het is een schone geur overdag voor werk of in het weekend.

Lees ook:   Chanel Chance Eau de Toilette

Hoewel de vrucht het een beetje zoet maakt, is het toch een schone geur die door alle leeftijden kan worden gedragen. Het belangrijkste probleem is zijn eigen populariteit. J’adore is op dit moment een beetje alomtegenwoordig, terwijl het bij de release erg baanbrekend was, er zijn in de tussenliggende jaren talloze vergelijkbare geuren geweest. Als je op zoek bent naar een echt unieke geur, voelt het misschien een beetje generiek aan.

Pros:

  • Fris, fruitig bloemig
  • Verfijnd en elegant
  • Perfect voor overdag/professioneel gebruik

Tegens:

  • Extreem populair heeft een deel van zijn uniciteit verloren.
Dior J'adore EDP
Close-up detail over de textuur van de doos.

J’Adore EDP Flankers

J’adore L’absolu Parfum

Vanwege de populariteit van J’adore parfum, lanceerden de Dior parfumeurs J’adore L’absolu Parfum door Christian Dior in 2007, dat net als het origineel ingewikkeld en sexy is en tegelijkertijd subtiel genoeg is om verfijnd te zijn. Met mengsels van Turkse roos, tuberoos, jasmijn en ylang-ylang is het fris en zoet, zonder zo zwaar te zijn dat het overdag niet kan worden gedragen. Of je er nu voor kiest om het naar het werk te dragen of op een avondje uit, het draagt goed zonder misplaatst te zijn.

Shop op Amazon.com


J’adore in Joy Eau de Parfum

De meest recente in de lijn van J’adore flankers, J’adore in Joy parfum werd uitgebracht in 2017. Deze versie van J’adore parfums is wederom een fruitig-bloemig maar dit keer met een zoute Fleur de Sel smaak. Dit wordt in balans gebracht met zoete perzik- en jasmijntonen. Het eindresultaat voelt aan als een iets frissere, helderdere geur dan de originele J’adore.

Lees ook:   Elie Saab Girl Of Now Shine Eau de Parfum

Shop op Amazon.com


Christian Dior geuren laten nooit na om de zintuigen te prikkelen die je met geen enkele keuze fout kunt maken.

Dior J'adore EDP
De iconische druppelvormige fles gezien van bovenaf.

PIN VOOR PINTEREST

j'adore parfum