Jimmy Choo Eau de Parfum Review: zoet, luxueus en decadent

Jimmy Choo-ontwerpen zijn ongetwijfeld luxueus, hoewel tegenwoordig iedereen een Jimmy Choo-product kan bezitten, het was niet lang geleden dat zijn creaties het exclusieve domein waren van de rijken en beroemdheden.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Hij begon zijn carrière als schoenmaker in Oost-Londen meer dan 20 jaar geleden en de decadente ontwerpen van de in Maleisië geboren schoenmaker werden al snel gespot door Tamara Mellon van de Britse Vogue en vermeld in het wereldberoemde tijdschrift. In de jaren daarna transformeerde hij tot de go-to schoenmaker van de showbizzelite.

choo_jimmy_choo_perfume_1

Met winkels in Parijs, New York en Tokio, en A-list klanten zoals prinses Diana op zijn boeken, werden Jimmy’s ontwerpen een must-have item voor wereldfiguren, van filmsterren tot staatshoofden. Functies in hits als The Devil Wears Prada en Sex and the City verstevigden zijn positie als mode-icoon verder.

In 2011 leek de tijd rijp voor zijn eerste uitstapje in de wereld van geuren, met Jimmy Choo for Her.

Bij de lancering van de nieuwe geur zei Tamara Mellon van Vogue: “geur geeft een vrouwelijke identiteit. Wanneer een vrouw een kamer binnenkomt, herken je haar misschien aan haar geur. Of als ze haar sjaal achterlaat en je pakt hem op, dan ruik je haar.”

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Laten we eens een duik nemen in wat deze geur zo speciaal maakt.

Lees ook:   Beoordeling van Perfecto Fino door Czech &Speake
choo_jimmy_choo_perfume_4

Wie maakt Jimmy Choo EDP?

Jimmy Choo Eau de Parfum werd opgericht door Olivier Polge, een in Grasse geboren Fransman, die in het beroep wordt geprezen door niet alleen zijn geboorteplaats, maar ook zijn vader.  Geboren als zoon van Jacques Polge, al 37 jaar de parfumeur van Chanel, en in Grasse, de Franse hoofdstad van het parfum – je zou denken dat zijn lot als toonaangevende parfumeur was bezegeld.

Het was echter verre van onvermijdelijk. Olivier wilde pianist worden, geen parfumeur, maar naarmate hij ouder werd, besefte hij dat hij niet het talent had om dat te doen. In plaats daarvan studeerde hij Kunstgeschiedenis. Tijdens een stage bij Chanel tijdens zijn studie realiseerde hij zich zijn ware roeping en zei: “Ik kwam in contact met alle ingrediënten die je nooit afzonderlijk kunt ruiken als je niet in een laboratorium werkt en besefte dat het mijn werk zou kunnen zijn.”

Sindsdien is hij de neus achter vele baanbrekende geuren: Misia, Boy en Chanel No. 5 L’eau, om er maar een paar te noemen.

jimmy-choo-parfum-voor-haar-review

Geurnoten

De geurnoten voor Jimmy Choo EDP bevatten topnoten van mandarijn, peer en groene noten. Het midden bestaat uit orchideeën, terwijl de basis zich vestigt op toffee en patchouli.

Verpakking en presentatie

Jimmy Choo Eau de Parfum zit in een getextureerde Murano glazen fles van de kleur roze. Het is een elegant vat, met de kristallijne contouren van het glas dat licht op alle juiste manieren buigt. Op een meer basaal niveau hebben velen de aandacht gevestigd op het feit dat de fles doet denken aan een roze handgranaat.

Lees ook:   KMS Moistrepair Shampoo

Persoonlijke indrukken

Jimmy Choo’s vrouwenparfum is een in-your-face opening die doet denken aan een Armani-geur uit de jaren 1980 die naar de moderne tijd is getransporteerd. Na het spritzen begint het fruitig met peer- en mandarijnsappigheid, met hints van toffee en patchouli op de achtergrond. Naarmate het zich ontwikkelt, worden de zoete tonen rijker en romiger voordat ze tegen het einde vervagen naarmate de geur meer chocoladeachtig wordt.

Deze geur is ongetwijfeld zoet, misschien te zoet voor sommigen. De aanvankelijke fruitigheid zou fris en helder zijn als het niet voor een zware, kleverige zoetheid was die het verzwaren. Dan vervaagt zelfs de zoetheid als het wordt afgestompt door de aardse patchouli, waardoor de geur wordt gered van een teenybopper bubble-gum-ervaring.

Tijdens de reis van de geur ruikt het naar rijkdom en luxe. Vergelijkbaar met een winkeltrip in Dubai of een penthouse suite in Las Vegas.

choo_jimmy_choo_perfume_3

Voorstelling

De sillage is matig en de levensduur is redelijk rond de acht uur.

Wie wil het

Jimmy Choo Eau de Parfum ruikt rijk. Niet alleen rijk aan aroma’s, maar ook in materiële zin. Het voelt alsof het gedragen zou worden door een rijke jonge vrouw die haar glamoureuze zaken doet in een grote stad. Deze vrouw zou zelfverzekerd en succesvol zijn, niet bang om moedig te zijn en risico’s te nemen. “Vind je mijn geur niet lekker? Niet mijn probleem.”

Vergelijkbare geuren

Voor velen zal deze geur hen doen denken aan Flowerbomb van Viktor &Rolf, met goede reden. Flowerbomb is mede gecreëerd door dezelfde Olivier Polge achter deze geur. Deze geur is echter beslist minder klonterend en zoet dan Viktor &Rolf inspanning. Angel van Mugler is een andere soortgelijke geur die het vermelden waard is.

Lees ook:   Medik8 C-Tetra Luxe Lipid Vitamin C Serum

Hoeveel is het?

Een fles van 40 ml is te vinden voor tussen de $ 40 en $ 100.

Waar kan ik het kopen?

choo_jimmy_choo_perfume_6

Pin op Pinterest

Jimmy Choo Perfume voor haar beoordeling