Jovan Musk voor mannen: heeft het de tand des tijds doorstaan?

Het vinden van de juiste cologne is een ontmoedigende taak en veel mensen geloven dat het kopen van cologne zuigt.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Gelukkig zijn we hier om die taak een beetje minder te laten zuigen, vooral als je je oog al op Jovan Musk hebt laten vallen. In de Jovan Musk-recensie van vandaag gaan we deze algemeen erkende geur grondig bekijken.

Is het verouderd? Is het te sterk? Is het de moeite waard om te kopen?

Jovan Musk

Wie maakt het?

Jovan Musk voor heren komt van Jovan. Dit bedrijf kreeg zijn start in 1968 en de oprichters kozen de naam omdat het ‘Frans klonk’.

De cologne bestaat al bijna net zo lang als Jovan – sinds 1973 om precies te zijn. Murray Moscona creëerde de eerste iteratie, de Jovan Musk-olie, een aftershave / olie die tractie kreeg en een van de best verkochte drogisterijkeuzes werd. Jovan Musk werd alomtegenwoordig in de jaren zeventig, en veel vaders en grootvaders van mensen gebruikten het religieus.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Jovan heeft iets goed gedaan omdat de geur de tand des tijds heeft doorstaan. Tegenwoordig is het verkrijgbaar als de Jovan Musk-eau de cologne.

carnetion jovan musk

Geurnoten

Laten we het nu hebben over de geurnoten van de Musk-eau de cologne, die kunnen worden omschreven als het typische “mannelijke” aroma. Het heeft die houtachtige bloemige muskusgeur die in ons opkomt als we denken aan mannengeuren. De geurvocabulaire in deze cologne bevat de volgende topnoten:

  • Peper
  • Kalk
  • Anjer
  • Amalfi citroen
Lees ook:   Mugler Angel Muse Eau de Toilette

Jovan introduceerde ook enkele zwaardere middennoten:

Tot slot zijn de basisnoten muskus en houtachtige noten met een beetje civet dat een aangename, fris ruikende geur geeft.

munt jovan musk

Verpakking en presentatie

Als het gaat om verpakking en presentatie, krijg je wat je van een drogisterijparfum verwacht: eenvoud.

Deze kenmerkende cologne wordt geleverd in een ingetogen oranje spuitfles. Het is niets bijzonders of over-the-top, dus als je op zoek bent naar een parfum dat werkt als een functioneel kunstwerk, moet je ergens anders kijken. De oranje kleur en het eenvoudige ontwerp van de fles is aantrekkelijk, hoewel nogal teleurstellend. Gezien de prijs zou je echter nauwelijks een weelderige fles verwachten.

jovan musk voor heren

Persoonlijke indrukken

Hier wordt de recensie interessant. De muskus die deze eau de cologne zijn naam geeft, is onmogelijk te missen, maar het is behoorlijk verdeeld. Mensen houden van Jovan Musk, of ze haten het met een passie.

Degenen die ervan houden, begroeten deze eau de cologne als de perfecte hoeveelheid muskus, en er lijkt ook een nostalgiefactor te zijn. Omdat Jovan Musk al tientallen jaren bestaat, herinneren zowel mannen als vrouwen zich het als het parfum dat hun vaders droegen, en het brengt hen terug naar die tijd.

Voor anderen is deze ontploffing uit het verleden echter reden om het te snuiven. Veel recensenten denken dat deze cologne zowel goedkoop en gebruikelijk is, als gedateerd. Anderen vinden de geur te overweldigend en wat zeepachtig, en vinden dat het in de jaren zeventig had moeten blijven.

Voor ons hangt hoeveel je van deze cologne houdt vooral af van hoeveel je van muskus geniet.

limoen jovan musk

Het is de moeite waard om in gedachten te houden dat deze geur niets is dat zal concurreren met designer colognes, maar dat was nooit de bedoeling. De lange levensduur vertelt ons dat het bestand is tegen andere geuren in zijn prijsklasse. En ondanks beweringen dat het gedateerd is, laat het feit dat zoveel mensen het nog steeds kopen zien dat de eau de cologne zich nog steeds goed vertaalt naar de huidige tijd.

Lees ook:   Nina Ricci Nina Eau de Toilette

Voorstelling

Als musk je ding is, voor keulen aan de meer betaalbare kant, presteert Jovan Musk goed. Je krijgt matige sillage, uitstekende projectie en tussen de zes en acht uur levensduur. Verwacht alleen geen rijping, nuances of enige evolutie terwijl je het draagt.

Omdat deze ouderwetse geur sterk is, raden veel mannen aan om voorzichtig te zijn met hoeveel je aanbrengt. Het is gemakkelijk om te veel aan te trekken en het overweldigend te laten zijn – zozeer zelfs dat niemand dicht bij je wil zijn.

Hoewel de lichaamschemie van iedereen anders is (en je misschien moet experimenteren om te vinden wat voor jou werkt), is het toepassen ergens tussen twee en foje sprays is een uitstekende plek om te beginnen.

Fernweh Editions Kaarsen

mannen jovan musk

Wie zou het willen?

Inmiddels is het duidelijk dat Jovan Musk een splijtzwam is, ondanks het feit dat hij een breed klantenbestand heeft. Dus wie denken we dat het leuk zou vinden?

Ten eerste is Jovan Musk ideaal voor mannen die niet kieskeurig zijn over keulen. Als je van muskus houdt en je houdt van “mannelijk” ruiken, maar je wilt geen fortuin uitgeven aan keulen, wil je deze misschien proberen. Bovendien, als je iemand bent die van een klassieke en duidelijke geur houdt, kan Jovan Musk voor je werken.

Weet je niet zeker wat deze cologne over jou zou kunnen zeggen? Jovan heeft andere opties die je kunt proberen. Jovan Black Musk is bijvoorbeeld een andere populaire geur met een vergelijkbare muskusachtige geur, maar het heeft meer bloemige tonen.

Lees ook:   Lalique Satine Eau de Parfum

Of misschien wilt u Jovan White Musk proberen, een aromatische groene geur die meer doet denken aan een strandvakantie.

Waar moet je het dragen?

Het mooie van Jovan Musk is zijn veelzijdigheid; je kunt het vrijwel overal dragen. Veel mannen gebruiken het als hun dagelijkse geur en het is goed geschikt voor vrijetijdskleding. Je zou het ook zonder problemen op een date kunnen dragen.

Net zo belangrijk als weten waar je eau de cologne moet dragen, is weten wanneer je het moet dragen, omdat seizoensgebondenheid een zorg is. Het is van vitaal belang om te zien of je seizoensgebonden geuren in je collectie hebt en rekening te houden met deze factor bij het kopen van nieuwe geuren.

Man Jovan Musk

In het geval van Jovan Musk zijn de zwaardere tonen beter geschikt voor koeler weer en klimaten. In de zomer wil je waarschijnlijk iets lichters en frisser, vooral als je op vakantie gaat.

Waar kun je het kopen?

Jovan Musk wordt verkocht in fysieke winkels, met name in drogisterijen en supermarktketens. Het is ook overal online beschikbaar.

Pin op Pinterest

Jovan Muskus