Kenmerkende parfums: wat uw geur over u zegt

Tegenwoordig zijn er veel manieren waarop je je eigen unieke stijl kunt creëren. De manier waarop je je kleedt, hoe je je haar draagt, zelfs hoe je loopt en praat. Maar hoe zit het met hoe je ruikt? Het vinden van een kenmerkend parfum kan een unieke manier zijn om mensen over je te vertellen.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Er is een hele goede reden dat de parfumindustrie zo groot is: we houden ervan om lekker te ruiken. En nu is het steeds populairder geworden om je eigen unieke kenmerkende geur te hebben. Er is immers genoeg om uit te kiezen!

Natuurlijk bezit je waarschijnlijk meer dan één fles parfum en geniet je waarschijnlijk van het dragen van verschillende geuren, afhankelijk van je humeur of de gelegenheid. Maar heb je nagedacht over wat je parfum echt over je zegt?

wat-je-parfum-zegt-over-jou

Moet je een kenmerkende geur hebben?

Het is je misschien opgevallen hoe een bepaald parfum of geur je aan iemand doet denken. Dat komt omdat ons reukvermogen het nauwst verbonden is met het geheugen.

Daarom is een kenmerkende geur een geweldige manier om overal waar je gaat een blijvende herinnering aan jezelf achter te laten. Het is een zeer persoonlijke geur die iedereen met je associeert. Je zult ervoor herinnerd worden, zelfs als je er niet bij bent.

Het mooie is dat je niet fysiek een ‘kenmerkende geur’ helemaal opnieuw hoeft te creëren. Je hoeft niet eens veel geld uit te geven! Het is gewoon een kwestie van het vinden en selecteren van een geur die jou en wat je vertegenwoordigt weerspiegelt.

Dus, heb je een ‘signature’ geur? Zo niet, dan is dit de gids voor jou!

het vinden van een-handtekening-parfum

Hoe een kenmerkende geur te kiezen

Er zijn miljoenen parfums die er zijn, wat het kiezen van degene die je vertegenwoordigt een hele taak kan maken. Maar als je weet waar je op moet letten, kan het vrij eenvoudig zijn.

Trouwens – je kenmerkende geur is niet noodzakelijkerwijs degene die je elke ochtend bereikt. Een echte kenmerkende geur moet je persoonlijkheid en gevoel voor stijl weerspiegelen.

Hier zijn enkele vragen die je jezelf moet stellen bij het uitzoeken welk parfum van jou is …

1. Welk type geur past bij jou?

Ben je gek op bloemen? Specerijen? Iets muskusachtigs of iets citrusachtigs?

Een geweldige manier om erachter te komen welke geuren je aanspreken, is door gewoon naar een parfumwinkel te gaan en ze uit te proberen. Welke spreken je het meest aan?

Denk na over je persoonlijkheid en interesses. Als je van het strand houdt, geef je misschien de voorkeur aan een zomerse, tropische geur zoals kokosnoot. Als je een buitenmens bent, wil je misschien een meer natuurlijke houtachtige sfeer die je overal kunt dragen.

Of je nu donker en mysterieus bent, flirterig en romantisch, of gewoon sportief en aards, er is een parfum dat bij je past.

Lees ook:   Max Factor Facefinity All Day Flawless 3 in 1 Foundation

2. Wanneer en waar draag je je kenmerkende geur?

Wil je een opvallend parfum om in de stad te slijten? Of wil je gewoon een schone, frisse geur om elke dag op kantoor te dragen? Of misschien een van elk?

Zelfs als je verschillende parfums draagt voor verschillende gelegenheden, moet je nog steeds elke parfum kiezen die bij je persoonlijkheid en stijl past. Lees ze online en test ze vervolgens in een winkel of met monsters online om te zien of ze bij je passen.

3. Hoe lang moet je je kenmerkende geur dragen?

Het kan heel verleidelijk zijn om een parfum te kiezen dat “in de mode” is – maar deze gaan slechts een seizoen of twee mee. Een kenmerkende geur is er een die de tand des tijds zal doorstaan.

Je moet ook nadenken over de sterkte van het parfum. Een kenmerkend parfum moet subtiel achter je waaien – niet iedereen laten kokhalzen! Vergeet niet dat het deze geur is die mensen aan je zal doen denken.

het vinden van-je-handtekening-geur

Hoe draag je je parfum?

Als je eenmaal je kenmerkende geur (of geuren) hebt gevonden, moet je weten hoe je het op de juiste manier kunt dragen!

Fernweh Editions Kaarsen

Regel nummer één: overdrijf het niet! Breng gewoon een lichte dep of spray aan op de delen van je lichaam die warmte uitstralen, zoals de binnenkant van je polsen of ellebogen, op je nek of de bovenkant van je oren.

Breng aan achter je knieën zodat je geur achter je aanloopt. Of, als je op date bent, kan een beetje parfum in je decolleté qui zijnte verleidelijk!

hoe-te-dragen-een-handtekening-geur

Hoe maak je je parfum lang mee?

De kilometers die je uit je geur haalt, hangt af van vele factoren: de samenstelling, je lichaamschemie, het weer, je omgeving, enzovoort.

Lees ook:   Sensai Flawless Satin Moisture Foundation

Zorg ervoor dat je parfum zo lang mogelijk meegaat door het uit de buurt van licht en warmte te bewaren. Houd het te allen tijde goed afgedekt om te voorkomen dat lucht de inhoud aantast.

En, het allerbelangrijkste – maak het van jou! Deel het niet met je vrienden en familie. Het parfum dat je voor jezelf kiest is jouw signatuur: voor jou alleen.