Kenzo Power Cologne for Men Review: een studie in contrasten

Ten eerste is de naam Kenzo Power een beetje misleidend. Hoewel het klinkt alsof het een over-agressieve jaren 80 blockbuster-achtige geur gaat worden, is het een meer genuanceerde en subtiele houtachtige bloemige cologne voor mannen.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

kardemom zaden
Topnoten van Kardemomzaad.

Hoe ruikt Kenzo Power?

Power, uitgebracht in 2008 door parfumeur Oliver Polge, heeft topnoten van kardemom, bergamot en koriander die samensmelten tot een bloemig midden voordat basisnoten van tolubalsem en ceder de geur vermalen.

Het is een unieke combinatie en een van de zeldzame bloemenparfums die speciaal voor mannen zijn ontworpen. Een frisse en licht poederige geur met net genoeg pit om het het hele jaar door veelzijdig te maken.

bergamot
Bergamot wint misschien niet de mooiste citrusprijs, maar de geur is hemels.

Wie moet het kopen?

Hoewel Kenzo Power technisch is ontworpen voor mannen, als het vandaag zou worden uitgebracht, zou het waarschijnlijk als een uniseks geur worden beschouwd.

In tegenstelling tot veel heren colognes die verwisselbare copycats zijn, is Kenzo Power echt een origineel. Het is dynamisch zonder overdreven brutaal te zijn, geweldig om te dragen naar kantoor of werk of zelfs tot in de avond.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

kenzo-kracht

Verpakking

De fles is, zoals bij alle Kenzo geuren, eenvoudig en verfijnd. Een metallic zilveren kolfachtig ontwerp dat mooi genoeg is voor weergave.

Over het merk Kenzo

In 1970 richtte Takada Kenzo het Huis Kenzo op in Parijs. Daarvoor ging deze inwoner van Japan naar het Bunka Fashion College in Tokio en was een van de eerste mannelijke studenten die zich inschreef. Na zijn afstuderen verhuisde hij naar Parijs, Frankrijk en begon zijn nu wereldberoemde designhuis. Zijn eerste boetiek, Jungle Jap, had originele ontwerpen die de wereld verbaasden en verrukten.

Lees ook:   Sisley Izia Eau de Parfum

Sinds het begin van zijn carrière heeft Takada Kenzo gewerkt aan het gebruik van natuur en kleuren, evenals culturele diversiteit in zijn ontwerpen. Zijn eerste geur werd gelanceerd in 1988 en sindsdien zijn Kenzo-geuren baanbrekend en populair.

Op typische Kenzo-wijze is Power for Men een echt origineel.