Le Labo Santal 33 Beoordeeld: Your Next Signature Scent

De New Yorkse parfumerie Le Labo maakt sinds 2006 unieke geuren. Dit luxe merk heeft meer dan 18 parfums gecreëerd voor zowel mannen als vrouwen. Onder die 18 valt Santal 33 op als hun meest populaire creatie.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Dit parfum, dat het label van “cultgeur” verdiende op het moment dat het uitkwam, is in de loop der jaren ongetwijfeld een iconisch parfum geworden. Sommige mensen zeggen zelfs dat het ‘De geur van New York City’ is.

Santal betekent sandelhout en 33 is het aantal ingrediënten dat in deze geur wordt aangetroffen. Dankzij de aardse geur is dit parfum een klassieker onder millennials.

Een van de meer unieke aspecten van santal 33 is dat het gender tart. De houtachtige en zoete geur maakt het aantrekkelijk voor bijna iedereen. Het is geen wonder dat dit parfum al meer dan tien jaar op de markt is.

Le Labo Santal 33 EDP

Shop op Amazon.com

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Bekijk onze diepgaande Santal 33-recensie voor meer informatie over deze verleidelijke geur.

Wie maakt het?

Santal 33 is gemaakt door meesterparfumeur Frank Voelkl. Voelkl groeide op in Frankrijk maar werd geboren in Duitsland. Hij werd opgeleid in de wetenschap van de parfumerie aan de prestigieuze ISIPCA. Voelkl’s carrière begon bij Symrise en vervolgens Firmenich.

Na het opzetten van zijn carrière begon Voelkl samen te werken met Le Labo-oprichter Fabrice Penot. Hij heeft een hand gehad in het creëren van verschillende van hun geuren. Geen van hen is iconischer dan Santal 33.

Le Labo

Voelkl heeft parfums gemaakt voor een breed scala aan merken. Enkele van zijn meer opmerkelijke creaties waren voor Dior, Dolce &Gabbana en Hugo Boss.

Lees ook:   Wella Professionals Nutricurls Waves Shampoo

Voelkl’s stijl van parfumerie combineert meestal hout, bloemen en verse kruiden, en in zijn woorden zijn de geuren die hij creëert “subtiel en tegelijkertijd aanwezig.”

Geurnoten

De geurnoten van Santal 33 zijn gebaseerd op een thema van het Amerikaanse Westen. Le Labo probeerde beelden op te roepen die geïnspireerd waren op oude Malboro-advertenties: cowboys, vrijheid, kampvuren en de nachtelijke hemel.

Sterkste noten

De meest voorkomende noten in Santal 33 zijn houtachtig en rijk. Sandelhout en cederhout combineren om deze geur een bedwelmende en mannelijke touch te geven.

Middennoten

De middelste notenlaag in Santal 33 is kruidig en bloemig. Kardemom, iris en violet combineren om een zachtheid aan dit parfum te geven.

kardemom

De bloemige aspecten gaan mooi samen met het meer mannelijke hout waardoor deze geur zijn kenmerkende unisex kwaliteit krijgt.

Basisnoten

De basisnoten in Santal 33 zijn Leder en White Musk. Deze twee geuren combineren om een romige basis te produceren die het parfum aardt.

Deze geur zou te scherp zijn zonder de leer- en muskusbasisnoten. Het leer voelt mannelijk aan en de muskus balanceert de basisnoten met zijn vrouwelijkheid.

PROS: Unisex, Langdurige, Unieke geur

TEGENS: Duur, Plain packaging

  • Geur potentie/ Geschikt voor: Het kantoor

Wie wil het?

Deze geur is een uitstekende keuze voor jonge professionals die zichzelf willen trakteren. Het is een perfecte geur voor stijlvolle, trendsettende mensen. Bovendien is Santal 33 net zo goed een mannengeur als een vrouwengeur. Het parfum is uniseks in elke zin van het woord.

Fernweh Editions Kaarsen

Le Labo Santal 33 Unisex Parfum

Als u op zoek bent naar een nieuwe kenmerkende geur, zoek dan uw dichtstbijzijnde Le Labo-winkel om een Santal 33-monster te vragen. Als er geen officiële Le Labo-winkel bij u in de buurt is, kunt u een kleine tube Santal 33 op Amazon bestellen.

Lees ook:   Armaf Club de Nuit Blue Iconic Eau de Parfum

Wanneer draag je het?

Santal 33 is een van die unieke geuren die werken voor elk moment van het jaar. De hout- en leertonen noten maken het geschikt voor de herfst en winter. De koude lucht in combinatie met de warmte van het parfum maakt een geweldige combinatie.

vallen

In het voorjaar en de zomer vullen de zoetere tonen van de iris en het viooltje het weer aan.

Tijdens de koelere maanden kunt u Santal 33 op elk moment van de dag of nacht dragen. Zodra de lente of zomer aanbreekt, raden we aan om Santal 33 als avond- of nachtgeur te bewaren.

Waar te dragen?

Sommige geuren zijn echte kameleons die geschikt zijn voor een groot aantal gelegenheden. Santal 33 is een van die geuren. Licht toegepast, werkt het goed in een informele omgeving. De geur is niet te intens of druk om naar kantoor te dragen.

Omdat Santal 33 zo’n luxueus ruikend parfum is, is het ook een uitstekende keuze voor meer formele gelegenheden.

Houd er rekening mee dat Santal 33 de neiging heeft om over te dragen dankzij het hoge oliegehalte. Dus als je een evenement bijwoont met fysiek contact, wil je misschien iets anders kiezen.

Verpakking en presentatie

Le Labo (wat “Het Lab” betekent in het Frans- is een bedrijf met een laboratoriumthema. De verpakking voor Santal 33 volgt hetzelfde minimalistische formaat als alle parfums van Le Labo: de flessen zijn als laboratoriumflessen die in een gewone kartonnen doos worden geleverd.

Santal 33 is er in twee vormen: de eenvoudige glazen fles en een roll-on buis, beide gelabeld met een typemachine lettertype.

Wat we niet leuk vinden aan de verpakking is dat deze niet zo opvalt. Als je meerdere Le Labo-geuren bezit, kan het lezen van het kleine lettertype op de etiketten om het specifieke parfum te vinden waarnaar je op zoek bent, een ongemak zijn.

Persoonlijke indrukken

We hebben een Santal 33-tester opgehaald om de geur uit te proberen en onze bevindingen aan u te rapporteren. Onze persoonlijke mening over deze geur is dat we er dol op zijn. Er is iets edgy maar niet al te riskant aan Santal 33.

De geur verstoorde geen van de instellingen waarin het werd gedragen. Je kunt verwachten dat je elke keer dat je deze geur draagt een compliment krijgt.

Le Labo Santal 33 EDP

Shop op Amazon.com

Het enige nadeel is naar onze mening dat het gemakkelijk is om te veel toe te passen. Eén druppel te veel, en Santal 33 wordt aanmatigend.

Voorstelling

De lange levensduur van dit parfum is indrukwekkend. Santal 33 bevat een hoger dan gemiddeld oliegehalte, dat toeschrijft aan hoe lang het meegaat als het eenmaal is aangebracht. Santal 33 aangebracht op kleding kan nog steeds worden opgemerkt na een wasbeurt.

Laatste gedachten

Deze designer best verkopende geur is zonder twijfel de beste in zijn klasse. Als je op zoek bent naar een sandelhoutparfum, zoek dan niet verder; Sandal 33 is de perfecte match voor jou.