L’Eau de Distance: De geur van een digitaal parfum

De uitbraak van Covid in 2020 en de lockdowns die daarmee gepaard gingen zorgden voor veel onrust, maar leverden ook intrigerende manieren op om dingen te doen. De in New York gevestigde beeldend kunstenaar Danilo Lauria lanceerde onlangs L’Eau de Distance, een digitaal geïnspireerd parfum dat beschikbaar is op het cryptocurrency-platform Hic et Nunc.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Terwijl hij in mei 1920 in quarantaine ging in Barcelona, Spanje, culmineerde zijn onderzoek naar het produceren van digitale inhoud op afstand in de L’Eau de Afstand reeks.

Danilo Lauria

Toen Gunu Kapoor van de in Dallas gevestigde parfumfabrikant Privé Label de foto’s op de sociale media van Danilo vond, werkten ze samen om de geur van digitale inhoud te verkennen.

Het resultaat? Een project dat de traditionele notie van geur wanneer de fles wordt verwijderd en de geur van cryptocurrency in twijfel trekt.

Natuurlijk wilden we meer weten, dus daniba Lauria beantwoordde de volgende vragen.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Gefeliciteerd met het intrigerende project. Het is vrij conceptueel en niet iedereen zal het begrijpen. Geef ons de elevator pitch.

Bedankt, ik ben erg enthousiast over L’Eau de Distance.

Het doel is om het parfum uit zijn comfortzone te halen: de fles. Parfumexpert Gunu Kapoor nam me mee door het parfumcreatieproces.

Gunu Kapoor

Het voorstel is als volgt: L’Eau de Distance lanceert limited edition geuren en door de limited edition NFT aan te schaffen, krijgt de verzamelaar ook een limited edition parfum.

Lees ook:   Armani Si Passione Red Maestro Eau de Parfum

Parfumpuristen zouden dit als een gimmick kunnen zien. Uw gedachten alstublieft?

Het is geen gimmick, maar een andere manier om een parfum te presenteren.

Een leraar zei me eens: “Als je wilt leren, geef dan les”. Ik wilde meer leren over parfums en daarom lanceer ik er een.

Beschrijf de geur van de eigenlijke L’Eau de Distance. Hoe is het ontstaan?

Er waren twee fasen in het creatieproces.

Ten eerste heb ik contact opgenomen met verschillende crypto-experts met één vraag: hoe ruikt crypto? Toen ik een goed scala aan antwoorden had, gaf ik de beste concepten aan Gunu en zijn team.

Ze verkenden verschillende geuren met alleen natuurlijke producten en stuurden ze naar mijn huis voor beoordeling.

Ik laat toekomstige verzamelaars de geur beschrijven.

L'Eau De Afstand Cover 2

Hebben jij en Gunu elkaar persoonlijk ontmoet sinds het project van de grond kwam?

We hebben elkaar nog niet persoonlijk ontmoet. Hij is in Los Angeles, ik in New York City. We zijn verbonden door een idee.

Is dit eenmalig? Of ga je in de toekomst weer samenwerken?

We hebben het al over de volgende geur. Wordt vervolgd…

L’Eau de Distance is te koop in een gelimiteerde oplage van 10 NFT’s voor elk 300 Tezos op het Hic et Nunc platform. Elke koper ontvangt dan de fysieke geur van Danilo.