L’Eau D’Issey van Issey Miyake Cologne for Men Review: een frisse klassieker

In 1994 bracht Issey Miyake een prachtige nieuwe geur voor mannen uit die werd uitgebracht onder de naam “L’Eau d’Issey Pour Homme.” Het werd gemaakt door de bekende parfumeur, Jacques Cavallier, en gelanceerd door het designhuis in Issey Miyake om “natuurlijk elegant” te zijn.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Met zijn doelmerk in gedachten, was de houtachtige aquatische geur gericht op het zijn van een van de beste universele geuren op de markt. Naar verwachting raakte het zijn doel precies op het doel.

Verpakking en presentatie

Met het iconische “Naturally Elegant” merk “Naturally Elegant” van L’Eau D’Issey werkte het designhuis van Issey Miyake aan het creëren van een fles die de geur recht zou doen. De doos wordt geleverd als een hoge, rechthoekige doos, met een witte en zilveren kleursplit. De fles zelf wordt geleverd als een slanke, hoge fles met een afgerond middelpunt en gladde randen.

Het heeft een prachtige ondoorzichtige zilveren bovenkant en een semi-transparante behuizing om de geur in de fles te laten zien. Het gebrek aan kleur op de fles van de geur mengt zich goed met het zilver bovenop om een zeer verbluffende look te creëren. Gemengd met zijn gladde en smalle functies, brengt het echt zijn “natuurlijke elegantie” naar zijn uiterlijk.

De verdeling van de geur is goed. Het is een smalle maar lange spray, ideaal om direct aan te brengen op de plaats waar de fles is gericht. Het is van toepassing in kleinere hoeveelheden, maar met zijn sterke aquatische kick is één pomp echt alles wat je nodig hebt voor dagelijks gebruik. Eenmaal op de huid gaat het lekker glad.

Het heeft een koel gevoel en mengt zich na een paar seconden inwrijven. Het is een van de weinige die leuk zijn om aan te brengen, aangezien het niet op de huid blijft hangen of irritatie achterlaat.

Ruiken

Op het moment van de release waren de ingrediënten een ongewone, zeldzame mix in vergelijking met andere geuren. Met zijn grote verscheidenheid en reeks ingrediënten in zijn constructie, lijkt het misschien niet zo zorgvuldig geconstrueerd, ondanks de zorgvuldige berekeningen erachter.

Toch beschrijft Issey Miyake de geur het best door te zeggen dat het “een waterval van frisheid gecombineerd met natuurlijke elegantie” die de indruk van de geur het best beschrijft als de prachtige citrustoppen combineren met de houtachtige ondertonen om een aquatisch aroma te creëren.

Topnoten: Bergamot, cipres, mandarijn, scharlei, yuzu, verbena, dragon en koriander.

Hartnoten: Nootmuskaat, saffraan, waterlelie, kaneel en geranium

Basisnoten: Amber, tabak, muskus, sandelhout, cypriol en vetiver.

Persoonlijke indrukken

De universele houtachtige aquatische geur opent met een sterke uitbarsting van yuzu. Het lijkt in eerste instantie misschien veel, maar uiteindelijk zal de eerste kick zich nestelen in een mooi aquatisch aroma. Het zet soepel op de huid en voelt koel aan, en ik heb nooit enige irritatie gemerkt.

Wanneer het begint te bezinken, zul je merken dat de rest van de bovenste noten, evenals de hartnoten, beginnen te bloeien. De mandarijn, waterlelie, saffraan en kaneel beginnen zich echt te mengen en bouwen een echt solide basis voor dat aquatische aroma.

Mijn favoriete deel van dit aroma is dat, hoewel het echt als een waterval is in hoe de geur voortdurend zijn heerlijke geur behoudt en behoudt, het nooit overweldigend is. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik verdronk in de zogenaamde “waterval”. Het voelde altijd alsof ik het van een korte afstand bekeek, voortdurend stromend. Dat is waar het echt zijn heerlijke aroma krijgt.

Lees ook:   Michael Kors Twilight Shimmer Eau de Parfum

Levensduur

Over een oneindige waterval gesproken, de levensduur van deze geur is indrukwekkend. Ik vond het blijvend, zelfs nadat het grootste deel of zelfs mijn hele dag voorbij was. Niet alleen gaat het zo lang mee, maar de geur is ook voortdurend fris tot ver in het dragen. Of het nu 6 uur of 13 uur is, deze geur slaagt er echt in om zijn aroma nieuw te houden.

Sillage

De sillage/aroma voor deze geur doet het echt recht. Omdat de geur zo lang aanhoudt, is de sillage cruciaal om een beheersbare balans te behouden en niet overweldigend te zijn, anders zou de geur meer vervelend dan plezierig zijn.

Gelukkig heeft het aroma op deze geur een goede balans. Ik vond het nooit overweldigend, maar het was merkbaar met zijn duidelijke geur. Het maakt het geweldig voor elke gelegenheid, omdat het nooit vervelend wordt of overdag vervaagt.

Wanneer naar Draag het

Aangezien het koel is tijdens het dragen, doet de geur het echt goed in de warmere seizoenen, met name de lente en de zomer, mogelijk herfst voor het warmere weer. Het doet het het beste overdag, voor werkuren of informele hangouts. Al kan het zeker ook werken voor je avonduitjes. Het is een universele geur en kan je gemakkelijk geweldig laten ruiken voor bijna elke gelegenheid.

Wie wil het

Iedereen die op zoek is naar een universele geur, L’Eau D’Issey moet een van de eersten zijn om naar te kijken. Hoewel er tal van universele stijlen op de markt zijn, is deze een tijdloze klassieker die indruk is blijven maken met zijn veelzijdigheid.

Als je een grote fan bent van watergeuren, is dit misschien een van je nieuwe favorieten. Met een mix van een prachtige citrus en aromatische houtachtige ondertonen, is zijn aquatische sensatie een van de zuiverste.