Lesquendieu is een luxueus Frans parfumhuis waarvan de geuren en geurkaarsen met de hand zijn gemaakt in de beste traditie van de klassieke parfumerie in Grasse, met behulp van prachtige en zeldzame essences voornamelijk van natuurlijke oorsprong.

Vrij van tijd- en budgetbeperkingen creëert de interne parfumeur van Lesquendieu gepassioneerd unieke geurcomposities, die vervolgens worden gepresenteerd in handgeblazen parfumflesjes met een dop afgewerkt in puur goud.

Vandaag zal ik Lesquendieu le Parfum bespreken, een heerlijke en intrigerende leerachtig-amberachtige geur, en je meer vertellen over dit parfumhuis.

De oorsprong van het parfumhuis Lesquendieu

De geschiedenis van dit parfumhuis begon in de jaren 1900, toen Joseph Lesquendieu, een innovatieve Franse apotheker en parfumeur, zijn parfum- en cosmeticabedrijf J.Lesquendieu in Parijs oprichtte.

Al meer dan zeven decennia creëert J. Lesquendieu verfijnde geuren die over de hele wereld bekend waren, gericht op creativiteit en het gebruik van de beste parfumingrediënten.

Na de dood van Joseph Lesquendieu in 1962 bleef het bedrijf nog een tijdje parfums produceren, maar de afwezigheid van de betrokkenheid van de oprichter bij het creatieve proces heeft geleid tot de stopzetting van de productie.

Het parfumhuis verkeerde al van begin jaren tachtig tot in de huidige tijd in winterslaap, totdat in 2015 de heropleving van het bedrijf werd geïnitieerd door een van de kleinzonen van de oprichter.

Jerome Lesquendieu is net zo gepassioneerd over het streven naar uitmuntendheid als zijn grootvader en combineert traditionele methoden, vrijheid van creativiteit en het gebruik van de beste ingrediënten om moderne parfums te creëren die de verfijning van het verleden weerspiegelen.

Lees ook:   Benefit Precisely, My Brow Pencil Mini

Lesquendieu Le Parfum Recensie

Lesquendieu le Parfum is een prachtig geurverhaal waarin een noot berkenteer als protagonist fungeert en zich in al zijn glorie en complexiteit manifesteert.

Gemengd met bergamot en thee, herschept de noot van berkenteer realistisch de geur van sterke zwarte thee die je begroet en omhult vanaf de opening van dit parfum.

De geur die onmiddellijk de sfeer van comfort en gezelligheid creëert en u uitnodigt in een even fascinerend hart, dat nu de leerachtige facetten van berkenteer onthult.

Lesquendieu le Parfum Recensie

Labdanum, met zijn veelzijdige geur, een combinatie van amberachtige, leerachtige en rokerige nuances, helpt om het rijke karakter van dit parfum volledig uit te drukken.

De tonen van tonkaboon en vanille van hun kant brengen een diepe zoetheid in Lesquendieu le Parfum en laten het eindeloos verleidelijk klinken.

Opgemerkt moet worden dat dit parfum ook een noot jasmijn bevat, die echter niet opvalt, maar die zeker een aantal prachtige bloemige accenten toevoegt.

Lesquendieu le Parfum is een elegante en gewoon charmante geur die gezelligheid combineert met verfijning, zachtheid met expressiviteit, en die gevuld is met tijdloze schoonheid en harmonie die nooit uit de mode zal raken.

Notities: Bergamot, Thee, Berk, Jasmijn, Tonkaboon, Labdanum, Amber, Cederhout, Vanille.

Het was mijn recensie van Lesquendieu le Parfum van Lesquendieu.

Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.