Linderhof am Morgen is een nieuwe geur van Charles Wong, gecreëerd in samenwerking met de Grasse parfumeur Richard Asfour en gewijd aan de prachtige schoonheid van Linderhof Palace in München en de unieke persoon achter de bouw.

Koning Ludwig II van Beieren, een hopeloze dromer en romanticus, was veel meer geïnteresseerd in kunst dan in politiek, oorlog en staatszaken, wat zijn regering en hof niet beviel.

Joseph Albert, Portret van Ling Ludwig II van Beieren, 1884

Hij besteedde zijn tijd, moeite en overheidsgeld aan het bouwen van prachtige kastelen en paleizen, waarvan er slechts één tijdens zijn leven werd voltooid – Linderhof.

Geïnspireerd door de luxe van Versailles, het paleis van de Franse zonnekoning Lodewijk XVI, die een idool was voor Ludwig II, werd Linderhof zijn miniatuur maar niet minder luxueuze kopie.

Jenny Bergensten, van 1880 tot 1900

Net als zijn inspirator verdiende Ludwig de bijnaam in het leven en meer dan één.

Hij werd de Zwanenkoning genoemd vanwege zijn jeugd doorgebracht in het kasteel Hohenschwangau, omringd door muurschilderingen, ter illustratie van middeleeuwse Duitse romances zoals Parzival en het verhaal van Lohengrin, de Ridder van de Zwaan.

Het was Ludwig II die later Richard Wagners opera’s Lohengrin en Parsifal sponsorde.

Vanwege zijn dromerigheid en dromerige gebouwen werd hij de Feeënkoning genoemd, terwijl de bijnaam van de Maankoning hem werd gegeven voor werk ’s nachts en rust overdag.

Jenny Bergensten, van 1880 tot 1900

Hoewel de Beiers Ludwig II liefhadden en accepteerden, had de regering een andere mening over hoe de koning zich moest gedragen.

Lees ook:   9 Beste kokosparfums 2022

Na 22 jaar op de troon werd hij krankzinnig verklaard, in het geheim naar kasteel Berg gebracht en de volgende dag dood aangetroffen onder mysterieuze omstandigheden.

Een werkelijk mooi en triest verhaal over een man die zowel in de lucht als in de werkelijkheid kastelen bouwde.

Het verhaal dat na al die tijd blijft inspireren.

Linderhof am Morgen door Charles Wong Review

Dit parfum begint zijn verhaal niet te vertellen met een geur, maar met een kenmerkende fles die handmatig is versierd door Charles Wong, volgens de stijl van zijn eerste geur Aurora.

De fluwelen linten in twee kleuren zijn niet betekenisloos: het bladgroene lint vertegenwoordigt het groen van het Armerwald waarin Linderhof zich bevindt, terwijl de blauwe de vlag en het wapen van het Koninkrijk Beieren vertegenwoordigt.

Het zilvergrijze waszegel met een hoofdletter «A» is op zijn beurt een hommage aan de traditie van handgeschreven brieven.

Maar wat vertelt de geur van dit parfum ons?

Linderhof am Morgen Charles Wong Recensie

Het vertelt ons over de sereniteit en harmonie van Linderhof Palace in de vroege ochtend wanneer de enige geluiden die de stilte doorbreken het zingen van vogels, de adem van de wind en het rustgevende geluid van het druppelende water in de fontein zijn.

Ondanks de overvloed aan noten, waaronder enkele exotische, klinkt Linderhof am Morgen delicaat, troostend en inderdaad romantisch.

Hyacint, pioenroos, jasmijn en andere bloemen creëren een prachtig boeket dat de lucht vult met zijn bloemige zachtheid en sensualiteit, perfect aangevuld met fruitige nuances.

Een heerlijke mix van benzoë, vanille en tonkaboon brengt verfijnde zoetheid naar Linderhof am Morgen, terwijl amber en kasjmier het warm en blijvend laten klinken.

Lees ook:   Matis Réponse Pureté Perfect-Light Essence

Linderhof am Morgen Charles Wong Recensie

Dit parfum bevat ook zo’n uniek ingrediënt als de Japanse Tofu, die op verzoek van Charles Wong werd toegevoegd om de zuiverheid en lichtheid van de witte zwanenveer te weerspiegelen als eerbetoon aan de Zwanenkoning.

Trouwens, zuiverheid en lichtheid zijn twee woorden die zeker kunnen worden gebruikt om deze geur te beschrijven.

Linderhof am Morgen is de charmante geurige belichaming van de schoonheid van een plek die een fantasie was en werkelijkheid werd voor één koning, een hopeloze dromer en romanticus.

Notities: Hyacint, Rabarber, Groene Noten, Buchu, Japanse Tofu Crème, Pioenroos, Vijg, Oranjebloesem, Mimosa, Jasmijn, Perzik, Cederhout, Tonkaboon, Amber, Benzoë, Vanille, Kasjmier.

Het was mijn recensie van Linderhof am Morgen van Charles Wong, en ik hoop dat je ervan hebt genoten.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.