Miss Dior Parfum: De moderne en luchtige geur beoordeeld

Zoals veel geurliefhebbers weten, zien klassieke parfums af en toe herformuleringen om hun DNA fris te houden en hun composities uitnodigend en modern voor een huidig publiek.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Miss Dior van Christian Dior is een van die geuren die in de loop der jaren vele herformuleringen heeft ondergaan. Dit heeft de geur een beetje controversieel gemaakt. Iedereen heeft een favoriete herformulering en velen twijfelen aan de noodzaak om de geur te blijven veranderen.

De geur is dit jaar voor het laatst geherformuleerd. De 2021-versie is voor velen een grote afwijking van de laatste herformulering, uitgebracht in 2017.

Mejuffrouw Dior

Als je je neus nog niet hebt gehaald voor de nieuwste versie van Miss Dior, is hier onze Miss Dior parfumbeoordeling om je te helpen de nieuwste versie van het iconische parfum te leren kennen.

Wie maakt het?

Voor degenen die niet bekend zijn met de geschiedenis van de geur, het komt van het christelijke modehuis Dior. Opgericht in 1964, is het merk synoniem geweest met stijlvolle Franse couture en maakte het zijn naam in dameskleding en schoenen.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

Hoewel het merk verschillende populaire geuren voor vrouwen heeft, was Miss Dior de eerste, met de originele versie die in 1947 werd gelanceerd.

huis van dior

Vanwege de naamgeving van de parfums van het merk, kunnen sommige mensen enigszins in de war raken tussen Miss Dior Cherie en Miss Dior. Is Miss Dior Cherie nu Miss Dior? Het korte antwoord is: ja!

Lees ook:   Chanel Egoiste Eau de Toilette

De originele versie van Miss Dior uit 1947 werd omgedoopt tot Miss Dior Original, terwijl Miss Dior Cherie, gelanceerd in 2011, als het ware werd opgenomen in het Miss Dior-label. Nu is de meest recente heruitvinding van Miss Dior gebaseerd op het Miss Dior Cherie DNA.

Geurnoten

De Miss Dior parfum 2021 versie heeft topnoten van pioenroos en lelietje-van-dalen.

In het hart staan de middelste noten van roos, perzik en abrikoos. Op de dry-down detecteer je de basisnoten van muskus, benzoine, tonkaboon, vanille en sandelhout.

lelietje-van-dalen

Dus hoe ruikt Miss Dior in het echte leven? Het Miss Dior parfum Fragrantica profiel classificeert het als een zeer vanillic, poederig geurprofiel met een zoete, fruitig-bloemige frisheid die heel gemakkelijk smelt in een amberachtige, muskusachtige geur op de huid.

Wie wil het?

Miss Dior is een iconische, klassieke geur voor een zelfverzekerde, verfijnde en samengestelde vrouw. Dankzij het romige en peperige effect van de roos straalt deze geur een soort hoopvolle romantiek uit die tegelijkertijd flirterig is met zijn fruitigheid en sensueel met zijn fluweelzachte amber.

Omdat dit parfum zichzelf blijft moderniseren, is het een uitstekende keuze voor een vrouwelijke, moderne, jeugdige vrouw (ook perfect voor jong van hart) die er helder, fris en modern uit wil zien, maar toch klassiek en onschadelijk.

Waar moet je het dragen?

Waar de vorige versie van Miss Dior een gourmand-tint had die het wat diepere overeenkomsten gaf, is deze versie overwegend een frisse, romige, gladde, fruitige bloem die perfect is voor dagelijks gebruik.

In tegenstelling tot de 2017-versie is de Miss Dior 2021 goed geschikt voor heldere lentedagen en kan hij wat verfrissing brengen in de hitte van de zomer. Het is ook een zachtere, minder agressieve herformulering die geschikt is voor werkkleding.

Lees ook:   Jean Paul Gaultier Scandal Parfum Review: een sensuele &wilde geur

De romige kwaliteit maakt het ook gemakkelijk te dragen voor koeler weer, hoewel het misschien niet ieders topkeuze is voor de koudste wintermaanden. Het is echter een zeer veelzijdig parfum dat van dag tot nacht kan gaan voor vrouwen die geen te donkere of diepe geur willen.

Verpakking en presentatie

De 2021-versie van Miss Dior houdt de traditie van haar voorgangers in presentatie bij. De fles behoudt zijn klassieke, bijna minimalistische look: rechthoekvormig met licht afgeschuind, helder glas en het eenvoudige etiket met het iconische Miss Dior-script.

miss dior parfum

Elke herformulering verschilt op de boog die aan de dop is bevestigd. Terwijl de 2017- en 2012-versies een harde, metallickleurige strik hadden, heeft de 2021-versie een zilverachtige stoffen strik met kleine vlekken van kleur. Het onderscheidt zich als modern en luchtig, een perfecte weergave van zijn afwijking van eerdere versies.

Persoonlijke indrukken

Op de eerste snuif heeft dit parfum een vergelijkbaar DNA als de vorige versies als je weet wat je zoekt. Het is echter genoeg van een vertrek dat velen het zouden beschrijven als meer geschikt als een flankgeur dan een herformulering.

Fernweh Editions Kaarsen

Het algemene gevoel, zo niet de exacte geur, van de vorige versies blijft echter bestaan in het feit dat Miss Dior parfum nog steeds moderne vrouwelijkheid uitstraalt met een knipoog naar traditie en klassieke stijl.

De opening barst van een fruitigheid die zoet is maar niet klonterend. Met een merkbaar gebrek aan patchouli is de dry down zachter, lichter en frisser, maar nog steeds muskusachtig en uiterst aangenaam op de huid.

Mejuffrouw Dior

Voorstelling

Deze herformulering projecteert nog steeds, maar doet dit op een zachtere manier dan de versie van 2017. Het is geen luid parfum gezien de muskus en benzoë in de droge huid, maar het wordt wel een heerlijke huidgeur na uren en uren dragen.

Lees ook:   Paco Rabanne Pure XS Night Eau de Parfum

Als je van een fatsoenlijk sillage- en geurspoor houdt, dan zul je meerdere uren tevreden zijn met dit parfum voordat het opdroogt en dichter bij de huid slijt.

Waar kun je het kopen?

Als je kijkt naar de Miss Dior parfumprijs van hun website, vraag je je misschien af, waarom is Miss Dior zo duur? Omdat de geur blijft veranderen met herformuleringen, is de meest recente versie altijd nieuw, fris en gewild, waardoor de prijs voor de 2021-versie hoog blijft.

Eerdere versies zijn echter iets uitdagender om te vinden. Voor de originele Miss Dior Cherie, de originele versie van het Miss Dior-parfum en andere eerdere herformuleringen, hebben veel online discountwinkels nog steeds voorraad beschikbaar tegen een geweldige prijs.

Je kunt ook Miss Dior parfumcadeausets vinden die meerdere maten van de herformulering van 2021 bevatten, waaronder de .34 oz. reisgrootte en de 3,4 oz full-size fles. Er zijn ook geschenksets beschikbaar voor veel van de populaire Miss Dior flanker geuren, zoals Miss Dior Rose N’Roses.

Laatste gedachten

Dior’s Miss Dior parfum is een klassieke designergeur die we hopelijk nog tientallen jaren zullen hebben. Met elke nieuwe herformulering verandert de visie van deze iconische geur enigszins, maar het populaire DNA blijft dankzij de oprichting van Miss Dior Cherie.