Omnia Green Jade Parfum door Bvlgari Review: Exotische Elegantie

Pas in de jaren 90 maakte het designhuis Bvlgari de sprong van hoogwaardige sieraden en fijne mode naar parfums. We zijn erg blij dat ze dat hebben gedaan. Bvlgari parfums verraden een complexiteit die te mooi lijkt om slechts een paar decennia in de maak te zijn. Dit wordt goed gedemonstreerd in de op groene thee geïnspireerde Eau Parfumée au Thé Vert, een van ’s werelds populairste uniseks geuren.

Dit bericht kan affiliate links bevatten, wat betekent dat we een kleine commissie verdienen op aankopen via de links (zonder extra kosten voor u). Dit verandert onze mening niet, maar helpt wel om de site te ondersteunen. Bedankt!

Maar voor nu wenden we ons tot Bvlgari’s enorm succesvolle Omnia-assortiment. Een eclectisch scala aan geuren die aanbiedingen omvatten als Pink Sapphire, Crystalline, Amethyst en Coral, allemaal met exotische tonen afkomstig uit India en het Verre Oosten. In 2009 lanceerde Bvlgari Omnia Jade Green, een parfum gericht op jongere vrouwen.

Verpakking/Presentatie

Van jade wordt gezegd dat het harmonie en verleiding vertegenwoordigt, en je kunt dit zien in het ontwerp van de fles. De kenmerkende Omnia-vorm van twee elegant gekoppelde schijven keert terug – dit keer met zilveren en groene tinten. Je kunt zeker hints van Bvlgari’s Grieks-Romeinse wortels oppikken in het ontwerp van dit gedurfde schip.

Geurnoten

Op de eerste spray verrukken topnoten van groene mandarijn en bronwater de neus met een pittige kick. Dit alles vindt plaats op een sterke basis van pistache smaken, hout en muskus. Terwijl in het hart aroma’s van pioenroos, jasmijn en perenbloesem naar voren komen.

Lees ook:   Afnan Silver Musk Parfumolie

Parfumeur

De Spaanse parfumeur Alberto Morillas heeft in zijn 66-jarige leven een ongelooflijke carrière opgebouwd. Beginnend op 20-jarige leeftijd nadat hij in 1970 bij het Zwitserse firmenich kwam, zit hij achter enkele van ’s werelds beroemdste geuren. Nadat hij zich bij Firmenich vestigde met de creatie van hun eerste geur, Must de Cartier, heeft Morillas nu zijn naam verbonden aan bijna 7000 parfums.

Fernweh Editions Fern &Bloemblaadjes Kaars

In een carrière vol hoogtepunten zijn enkele van zijn belangrijkste creaties Kenzo Flower en Cartier Panthere de Cartier. Na het creëren van Calvin Klein CK One uit 1994, verzekerde Morillas zich van zijn plaats in de geschiedenis als de maker van ’s werelds eerste uniseks geur. Met Bvlgari’s Omnia-assortiment voegt Morillas nog een veer toe aan zijn pet.

Dit is wat hij te zeggen had over Omnia Jade Green:

“Ik dacht aan zijn kleuren, groen met witte schaduwen, aan de energie van deze duizendjarige edelsteen, symbool van het goede, het mooie en het kostbare. Ik heb de geur opgebouwd rond een witte bloemblaadjescascade en een levendige frisheid, gecombineerd met de zeldzame en mystieke textuur van wit hout en exotische musks.”

Persoonlijke indrukken

Wat je als eerste raakt, is de thee-achtige, citrusachtige frisheid. Het doet denken aan een verfrissende slok met komkommer doordrenkt water op een lentedag. Het is vriendelijk, helder en volkomen subtiel. Noten lopen naadloos in elkaar over en creëren een verfijnde en charmante smaak.

Wie wil het

Deze geur is gericht op jongere vrouwen, maar de geur leunt niet te veel naar vrouwelijkheid en voelt erg uniseks aan in zijn samenstelling. De subtiele smaken lenen zich niet voor de tienermarkt, maar meer voor vrouwen in hun 20s en 30s.

Lees ook:   Kilian Musk Oud Eau de Parfum

Waar te dragen

Een aanpasbare, alledaagse geur. Deze veelzijdige geur is kantoorvriendelijk, maar ook perfect om te gaan eten of dagelijkse taken uit te voeren. Het is een zomerse geur die past bij de hitte, maar ook goed past in koude omgevingen wanneer je een voorproefje van de zomer nodig hebt.