Oud blijft een van de meest populaire thema’s in niche parfumerie. Het is moeilijk om een niche parfummerk te vinden, dat geen geuren met het thema Oud in hun collectie heeft. Vandaag review ik Another Oud Juliette has a Gun, het tweede parfum met de hoofdnoot van Oud van dit Franse parfummerk.

Wat is Oud?

Agarhout wordt beschouwd als het duurste hout ter wereld, waarvan wordt aangenomen dat het afkomstig is uit India. Wanneer deze boom besmet is met bepaalde bacteriën, reageert hij op deze aanval door een soort hars te produceren.

Deze hars in Agarwood geeft aanleiding tot de vorming van harsachtig kernhout dat bekend staat als oud. Gewonnen uit het geïnfecteerde kernhout, oud olie is een van de meest kostbare en zeldzame essentiële oliën in de wereld.

In het Oosten wordt Oud al sinds de oudheid gebruikt als wierook in verschillende religieuze ceremonies, in de huizen, koninklijke paleizen en andere plaatsen.

Rijke mensen gebruikten Oud etherische olie als het parfum in zijn pure vorm, evenals gemengd met andere essentiële oliën, bijvoorbeeld sandelhout, amber, muskus en andere.

Oud etherische olie heeft een zeer expressieve, diepe en bedwelmende houtachtige geur met heerlijke zoete, leerachtige en balsamico nuances.

Het veelzijdige aroma van Oud kon niet worden genegeerd door de moderne parfumerie, en vandaag hebben we een ruime keuze aan mooie en indrukwekkende parfums met het thema Oud.

Parfum Review van Another Oud Juliette heeft een Gun

Een andere Oud heeft een minimum aantal biljetten. Dit parfum opent met de heldere en aangename noot van framboos omringd door de frisheid van bergamot.

Lees ook:   Dolce & Gabbana The One for Men Eau de Parfum

Het hart van deze geur omvat de indrukwekkende en verzadigde noot van Oud, die wordt omlijst door het molecuul norlimbanol. Dit molecuul heeft een krachtige houtachtige en muskusachtige geur, die het geluid van Oud nog expressiever maakt.

De basis van Another Oud wordt vertegenwoordigd door het sensuele duo muskus en ambroxan, dat dit parfum levendig en zeer aantrekkelijk maakt.

In dit parfum speelt de noot van Oud de hoofdrol en overschaduwt bijna andere noten. Framboos geeft dit parfum in het begin bijna onzichtbare zoetheid, dat vervaagt heel snel en maakt plaats voor de hartnoten.

Vanaf de eerste seconden is de geur van Oud zeer scherp en intens en in deze geur is het gemakkelijk om de houtachtige en leerachtige nuances en zelfs de geur van rubber te herkennen. Maar na een tijdje wordt deze geur zachter, warmer en meer omhullend.

De noten van ambroxan en muskus brengen aan Another Oud een sensualiteit en omlijsten alle samenstelling van deze geur.

Lees hier mijn parfum review van Lady Vengeance Juliette has a Gun

Een andere Oud Juliette heeft een Gun is een zeer expressief en interessant parfum, dat tijd nodig heeft om zichzelf te onthullen en om er verliefd op te worden. Dit parfum zal een geweldige aanvulling zijn op de collectie van houtachtige en Oud parfumliefhebbers.

Notities: Framboos, Bergamot, Oud, Norlimbanol, Muskus, Ambroxan.

Als het een plek was, zou het een atelier van de houtvakman zijn.

Als het een kleur was, zou het donkerbruin zijn.

Als het één woord was, zou het onbevreesd zijn.

Lees ook:   Sensai Cellular Performance Lotion II

Het was mijn parfum review van Another Oud Juliette has Gun. Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.