Volnay is een Frans parfumhuis opgericht in 1919 door Rene Duval. Dankzij de nakomelingen van Germaine Madeline Duval, de vrouw van Rene Duval, blijft dit merk bestaan en creëren ze de exquise parfums. Vandaag review ik Brume d’Hiver Volnay Parfums.

Germaine Madeline Duval en Rene Duval

Germaine Madeline Duval was een buitengewone en avontuurlijke vrouw en de eerste vrouwelijke passagier die over de Andes vloog. Ze heeft haar tweede man, Rene Duval, ontmoet op een schip op weg naar New York.

Hij werkte voor Francois Coty, een van de beroemdste parfumeurs van de 20e eeuw, terwijl zij model stond voor niet minder beroemde ontwerper Lanvin.

Ze waren allebei dol op schoonheid, elegantie en verfijning en het heeft geleid tot de verschijning van Volnay Parfums. Germaine Madeline Duval had een groot gevoel van uitmuntendheid en prestige in combinatie met het begrip van het marketingproces.

Al snel werd het parfumhuis Volnay beroemd tot ver buiten Frankrijk, en hun parfums werden de meest luxueuze in Parijs en in de mooiste flacons ter wereld genoemd.

Volnay Parfums Tegenwoordig

Vandaag brengen de achterkleinkinderen van Germaine Madeline Duval al verfijnde Volnay-parfums weer tot leven. Muriel en Madeline Olivier herinterpreteren de oorspronkelijke essenties, die zorgvuldig werden bewaard aan het Internationaal Conservatorium van Parfums, de Osmothèque in Versailles.

De oude formules van 4 Volnay parfums (Yapana, Brume d’Hiver, Etoile d’Or, Perlerette) zijn toevertrouwd aan de parfumeur Amelie Bourgeois, die de verfijning van deze geuren van weleer heeft behouden en ze heeft gesublimeerd met delicatesse en subtiliteit.

Deze formules tonen de schoonheid van vergeten grondstoffen en inspireren de parfumeur om nieuwe geuren te creëren. Het modernste parfum Object Celeste is geïnspireerd op de oude Etoile d’Or geur.

Lees ook:   Worth Je Reviens Parfum

Moderne flacons volnay parfums. Foto is de met dank aan Volnay Parfums

Alle Volnay parfums hebben dezelfde basis die Rene Duval noemde als een enkel nummer 4092. Deze basis wordt vertegenwoordigd door de poederachtige tonen, roos, vanille en kruidnagel. Het is een waardevol teken van erkenning en persoonlijkheid en de bevestiging van een unieke identiteit.

Met behulp van deze basis geven Volnay Parfums ons de kans om te genieten van de schoonheid van geuren die veel werden gebruikt in de jaren twintig. En daarom hebben alle Volnay geuren een zeer indrukwekkend en mooi vintage geluid.

De flacons van Volnay parfums zijn ook geïnspireerd op Art Deco en vernieuwen de stilistische codes van dat tijdperk.

Parfum Review van Brume d’Hiver Volnay Parfums

Brume d’Hiver ( «wintermist» of «wintermist» uit het Frans) opent met het verfrissende maar tegelijkertijd balsamicoakkoord.

Bergamot geeft dit parfum zijn heldere en frisse citrusaroma, terwijl de noot van Elemi aan deze compositie zijn unieke balsamicogeur toevoegt met kruidige, houtachtige en citroenaccenten. De noot van jeneverbessen geeft deze geur het pikante en frisse geluid.

Het hart van Brume d’Hiver wordt vertegenwoordigd door het verleidelijke bloemenboeket. Jasmijn geeft dit parfum zijn heerlijke en zachte aroma, terwijl de noot van roos brume d’Hiver de weelderige en rijke geur met bijna onzichtbare zoetheid brengt.

Zoals alle Volnay parfums bevat Brume d’Hiver de traditionele basis 4092, die bestaat uit poederachtige tonen, roos, vanille en kruidnagel. Deze basis maakt Brume d’Hiver warm en zeer aantrekkelijk en geeft dit parfum het poederachtige en een beetje vintage karakter.

Lees ook:   Cacharel Yes I Am Eau de Parfum

In dit parfum wordt de basis 4092 aangevuld met andere expressieve tonen. Violet maakt het poederachtige geluid van Brume d’Hiver helderder, terwijl de noot van heliotroop deze geur zijn indrukwekkende bloemig-fruitige geur geeft met heerlijke zoete nuances.

Henry Gervex, Vijf uur bij Paquin, 1906

De basis van Brume d’Hiver parfum bestaat ook uit het sterke houtachtige akkoord met oud hout, palissander en Vetiver. Dit akkoord brengt Brume d’Hiver het suggestieve en krachtige karakter, dat duidelijker wordt in de laatste fase van de opening van deze geur.

Labdanum geeft dit parfum zijn diepe, omhullende en amberachtige geur, die wordt aangevuld door de sensuele en levendige noot van muskus. De exotische noot van cypriol (papyrus) brengt brume d’Hiver de warme en een beetje kruidige geur.

Brume d’Hiver Volnay Parfums is het mooie en verfijnde parfum. Het is de geur van contrasten, waar de tederheid van bloemen de expressiviteit van hout ontmoet, waar het vintage poederachtige akkoord het moderne karakter krijgt.

DESpite de naam en de frisheid van topnoten, dit parfum is niet koud.

In plaats daarvan zal Brume d’Hiver je omhullen met de meest gevoelige wolk en je verwarmen tijdens de koudste winterdag.

Dit parfum heeft iets dat nooit uit de mode zal raken bij mensen die altijd op zoek zijn naar elegantie en tijdloze schoonheid.

Notities: Bergamot, Elemi, Jeneverbessen, Jasmijn, Roos, Oud Hout, Wierook, Violet, Heliotroop, Muskus, Vetiver, Labdanum, Palissander, Cypriol, Basis 4092.

Als het een plek was, zou het een prachtig appartement zijn met een vintage inrichting.

Als het een kleur was, zou het zacht violet met grijs zijn.

Als het één woord was, zou het voortreffelijk zijn.

Lees ook:   Shiseido Tanning Compact Foundation Zon make-up SPF 6

Het was mijn parfum review van Brume d’Hiver Volnay Parfums. Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.