Libertine fragrance is een niche parfummerk uit Canada, gecreëerd en gelanceerd door Joshua Smith. Dit merk creëert unieke en memorabele geuren met materialen van de hoogste kwaliteit in eenvoudige mooie flessen en met gedurfde en aantrekkelijke namen.

Vandaag bespreek ik Eros Fig Libertine geur, mysterieuze en bedwelmende geur, en probeer erachter te komen waarom vijgen zo’n belangrijke rol spelen in de wereldmythologie.

De Heilige boom

Vijgenboom met zijn bladeren en vruchten is een symbool van overvloed, verlangen, kennis en verlichting. Het symboliseert ook liefde, lust, huwelijk, vruchtbaarheid, leven en eenheid van vrouwen en mannen.

In veel religies speelt de vijgenboom een belangrijke rol. Soms wordt deze boom beschouwd als de bijbelboom van kennis van goed en kwaad. Het vijgenblad was het eerste doek van Adam en Eva nadat ze de verboden vrucht hadden geprobeerd en zich realiseerden dat ze zondaars waren.

Slang in vijgenboom. Romeins fresco uit het Casa del Frutteto in Pompeii

In het boeddhisme is de vijgenboom een symbool van verlichting. Onder de vijgenboom heeft de prins Siddhartha Gautama (Boeddha) de diepste kennis bereikt van de essentie van het leven als het overwinnen van aards lijden.

In de Oudheid waren vijgen en druivenbotten als attributen van de god Dionysus (Romeins equivalent Bacchus), en ook van zijn zoon de fallische god van de vruchtbaarheid Priapus.

Klik hier om mijn parfum review van Smoked Bloom Libertine geur te lezen

Dionysus

In de oude Griekse religie en mythologie was Dionysus de god van de druivenoogst, wijnbereiding, vruchtbaarheid, theater en religieuze extase.

Hij heeft de wijze en terughoudende religie van Apollo vervangen en heeft het leven van mensen diepgaand veranderd. Hij heeft het gevuld met de vrijheid, extase, wijn en ook wat waanzin.

De Dionysische Mysteriën (rituelen) waren bedoeld om mensen te bevrijden van sociale en morele beperkingen, om hen terug te brengen naar hun natuur en naar de god.

Lees ook:   Alessandro Striplac Peel or Soak Deluxe Starter Kit

Caravaggio, Bacchus, 1595

De vrouwelijke volgelingen van Dionysus werden maenads genoemd. Meerdere keren per jaar verzamelden ze zich en renden naar de bossen en bergen, hun echtgenoten, kinderen en gezinnen achterlatend.

Ze maakten orgieën of Bacchanalia’s, die gevuld waren met wijn, verschillende bedwelmende middelen, dansen, zingen en offeren.

Vrouwen met hun haar naar beneden, halfnaakt met de huid van dieren als kleding, waren in totale religieuze extase. Aan het einde van hun Bacchanalias scheurden ze een stier (symbool van Dionysus) apart met hun blote handen.

Het doel was om een eerbetoon te brengen aan hun god Dionysus en om hun zielen van lichamen te bevrijden om zich met hem te verbinden.

Eros en Fig

Zelfs als de vijgenboom een symbool van Dionysus was, wie anders dan de Eros kan ook worden geassocieerd met deze vleselijke en gepassioneerde vrucht?

Eros was de god van liefde, passie en aantrekkingskracht in de Griekse mythologie. Hij had zelfs macht over Zeus, Poseidon en Apollo. Wie kon zijn pijlen van liefde en passie weerstaan?

De term eros in de filosofie wordt ook gebruikt als een equivalent van levensenergie omdat liefde en seksuele energie alles in onze wereld bewegen. En vijgenboom is een symbool van energie tussen vrouw en man, seksuele energie die de essentie van de schepping is.

Misschien kunnen we hier een antwoord vinden waarom vijgenboom de heilige boom is. Maar we konden alleen maar gissen…

En de beste plek ervoor is diep in het bos, waar de geluiden van drums en fluiten сome van…

Parfum review van Eros Fig Libertine geur

If Philosykos van Diptyque, waarover ik schreef eerder, is een geheime tuin van harmonie, Eros Fig door Libertine geur is een verborgen plek ergens in het bos, waar mensen komen om zichzelf vrijer te voelen.

Het is een plek die vol vrijheid en liefde is voor alles om je heen. Eros Fig is ook heel harmonieus maar op een bijzondere manier. Deze harmonie is meer сarnal en meer sensueel. Het gaat niet alleen om een spiritueel deel, maar ook om harmonie in ons lichaam en de kennis van het universum hiermee.

Lees ook:   Paul Mitchell Tea Tree Scalp Care Regeniplex Anti-Thinning Shampoo

William-Adolphe Bouguereau, De jeugd van Bacchus, 1884

Eros vijg is zeer bedwelmend, diep en opwindend parfum. Het ruikt heel natuurlijk, als een weiland in de zomer, dat wordt verwarmd door de zon. Maar de zon gaat onder en de zomernacht komt eraan.

De geur van bitter warm gras, kruiden en een beetje frisheid verschijnt. Alles is klaar voor de grote magische nacht. Een mandje met de dgehuild in de zon staan vijgen op de grond, die bedekt is met hooi.

De grond moet zacht zijn om er met blote voeten op te lopen.

Amforen van wijn en honing voor deze wijn zijn er al. Mensen met mooie bloemenkransen komen eraan. Soms voegen ze aan hun kransen wat groene vijgenbladeren toe.

Ze beginnen te dansen en te zingen rond het vuur. Muziek van drums en fluiten maakt de natuur wakker. En het lijkt erop dat bos, gras, lucht en vuur ook dansen. De lichamen, bewegingen, muziek en natuur pulseren in koor.

De zoetheid van vrijheid, genot en harmonie hangt in de lucht. Deze avond is vol sensualiteit, liefde en passie.

In de ochtend lijkt het, dat het slechts een droom was. Maar de gemorste wijn, kransen op het gras en de lichte rook van het vuur zeggen anders…

Eros vijg is een zeer mooie unisex geur. Het begint met de sterke geur van gras en kruiden, en het eindigt met de diepe houtachtige geur met de zoete nuances. Deze geur is zacht en niet te luid.  Het belangrijkste accent van Eros Fig Libertine geur is grasachtig-fruitig.

Lees ook:   Lancôme Eau Micellaire Douceur Cleansing Micellar Water

Het is een zeer aangename en omhullende geur, maar het heeft ook iets vurigs, intiems en verborgen voor het uitzicht. Iets wat heel belangrijk is voor een goed begrip van onze natuur, energie en haar kracht…

Deze geur weerspiegelt zijn naam op een heel speciale manier en brengt wat bedachtzaamheid.

Notities: Citrus, Specerijen, Zwarte bes, groene vijgenblad, gedroogde vijg, kokosnoot, sandelhout, Egyptische roos, benzoine, honing, ambrettezaad.

Als het een plek was, zou het een verborgen plek in het bos zijn.

Als het een kleur was, zou het een zacht groen zijn en de kleur van stro.

Als het één woord was, dan zou het de eenheid zijn.

P.S. Wat was het doel van Dionysus en soms wrede bacchanalia’s ter ere van hem? Waarom Eros en zijn pijlen gespaard en niemand sparen? En wat is de werkelijke betekenis van de vijgenboom?

Misschien gaat het allemaal om een krachtige kracht, die in ons verborgen zit en die de essentie is van de schepping en het Universum. En totdat we de antwoorden op alle vragen kunnen vinden, is het misschien tijd om op het gras te gaan liggen en de zoetheid van wijn met honing te voelen en te genieten van het prachtige parfum Eros Fig.

“Als de deuren van de waarneming gereinigd zouden worden, zou alles aan de mens verschijnen zoals het is, Oneindig. Want de mens heeft zich opgesloten, totdat hij alle dingen ziet kloppen met de smalle kieren van zijn spelonk.”

William Blake, Het huwelijk van hemel en hel

Het was mijn parfum review van Eros Fig Libertine geur. Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies, verschillende gidsen en nuttige informatie over geuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.