Atelier des Ors is een Frans niche parfumhuis, dat prachtige en zeer artistieke parfums creëert. Dit parfummerk laat zich inspireren door het vakmanschap en de kunsten van parfumerie en goudvergulding.

Kijkend naar de parfums van Atelier des Ors, lijkt het erop dat het goud niet alleen in de naam van dit parfumhuis zit (Frans woord “Ors” wordt in het Engels vertaald als goud) maar ook in de parfumflesjes.

Ik heb je al verteld over Rose Omeyyade en White Collection Atelier des Ors. Vandaag zal ik Iris Fauve Atelier des Ors bespreken, prachtig parfum, gemaakt door zeer getalenteerde parfumeur Marie Salamagne.

Inspiratie

Iris Fauve parfum is geïnspireerd door het mythologische karakter en de godin van regenboog Iris. Zij was de boodschapper van de goden, vooral van Hera en Zeus.

De regenboog was de brug tussen goden en mensen, en Iris gebruikte die brug om de boodschappen van goden aan mensen over te brengen.

Er is een legende, dat op een dag de regenboog is gebroken en de kleine scherven ervan op de grond zijn gevallen. Prachtige bloemen irissen groeiden uit die scherven. Er wordt aangenomen dat Hippocrates irissen naar de godin heeft vernoemd, en uit het Grieks wordt het woord «iris» vertaald als de regenboog.

Vincent van Gogh, Irissen, 1889

In parfumerie is iris beroemd om zijn unieke en verleidelijke geur, die afhankelijk van de soort, zoet bloemig-poederachtig of aards-houtachtig kan zijn.

Iris is het hoofdingrediënt van alle poederachtige parfums en het heeft ook een zeer langdurige en intense geur, die hoog aangeschreven staat bij de parfumeurs en parfumliefhebbers.

Lees ook:   Anastasia Beverly Hills Contour & Highlight Sticks
Parfum Review van Iris Fauve Atelier des Ors

Iris Fauve opent met het charmante duo kaneel en bergamot. De noot van kaneel geeft zijn zoete en warme kruidige geur, terwijl bergamot zijn verfrissende geluid toevoegt.

Na een tijdje verschijnt een mooie en verleidelijke noot van iris en bepaalt het hoofdthema van Iris Fauve parfum.

De noot van iris geeft dit parfum zijn diepe poederige en romige geur met enkele aardse ondertonen. Patchouli maakt deze aardse nuances nog expressiever, en samen met de noot van grasachtig-rokerige vetiver en de noot van aards-houtachtig cypriol onthult de veelzijdige aard van iris.

De noot van mirre in de basis van Iris Fauve geeft dit parfum zijn bedwelmende, balsamico en een beetje rokerige geur. Cistus voegt aan deze compositie zijn sensuele muskusachtige aroma toe, terwijl de noot van liatrix Iris Fauve nog warmer en dieper maakt en zijn lichte zoetheid geeft.

Musk omlijst alle andere noten en voegt aan Iris Fauve zijn zachte, maar zeer gepassioneerde geluid toe.

Klik hier om mijn parfum review van Rose Omeyyade Atelier des Ors te lezen.

In dit parfum is de noot van iris prachtig omringd door kruidige, houtachtige en balsamico tonen, die de geur van iris nog meer suggestief en verleidelijk maken.

Iris Fauve heeft een verfijnde en zeer gedenkwaardige geur, die zeker indruk op je zal maken, als je van de noot van iris in parfums houdt.

Iris Fauve Atelier des Ors is erg mooi, omhullend en een beetje mysterieus parfum. Het is als de zachtste sluier, die iets heel bijzonders en verleidelijks verbergt.

Lees ook:   Montblanc Explorer Ultra Blue Eau de Parfum

Het is als het meest malse poeder, dat de huid en ziel raakt en je in een zoete melancholische stemming achterlaat…

Notities: Bergamot, Kaneel, Iris, Patchouli, Haïtiaanse Vetiver, Cypriol, Mirre, Cistus, Musks, Liatrix.

Als het een plek was, zou het in het najaar een prachtige oude villa zijn.

Als het een kleur was, zou het zachtgrijs met bruin zijn.

Als het één woord was, zou het indrukwekkend zijn.

Het was mijn parfum review van Iris Fauve Atelier des Ors. Blijf Ventvenir lezen voor meer parfumrecensies van prachtige nichegeuren.

Klik hier om Ventvenir te abonneren en eerst de laatste updates te ontvangen.

Je kunt me ook vinden en volgen op Instagram, Sjilpen en Pinterest.